Το αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη Ennio Morricone από το Ensemble Le Muse στην Κύπρο


Οι πασίγνωστες μελωδίες του μεγάλου Ιταλού Μαέστρου Ennio Morricone για ταινίες όπως «Σινεμά ο Παράδεισος», «Η Αποστολή», «Για μια χούφτα δολάρια», «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», «Κάποτε στη Δύση», «Σάκκο και Βαντζέτι», «Κάποτε στην Αμερική» και πολλών ακόμα, πρωταγωνιστούν στη μουσική παράσταση του Ensemble LE  MUSE  από την Ιταλία  που έρχεται στην Κύπρο για δύο συναυλίες στις 20 και 21 Μαΐου.

Ταυτόχρονα με την ερμηνεία των πιο γνωστών soundtracks στην ιστορία του κινηματογράφου,  θα προβάλλονται τα αντίστοιχα κινηματογραφικά στιγμιότυπα, συνοδευόμενα από την αφήγηση για τη ζωή και το έργο του Ennio Morricone δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

O Ennio Morricone, ο Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και τρομπετίστας που μάγεψε με τη μουσική του το παγκόσμιο, κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε δύο Όscar, τρία βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, έξι Bafta, δέκα David di Donatello, έντεκα Nastri d’Argento, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού ΚινηματογράφουΧρυσός Λέων και Βραβείο Μουσικής Polar – ενώ έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του.  Οι συνθέσεις του έχουν συναρπάσει ολόκληρες γενιές και καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη, καθιστώντας τον, τον πιο σημαντικό συνθέτη soundtrack όλων των εποχών.

Το αφιέρωμα στο έργο του που θα παρακολουθήσουμε και στην Κύπρο τον Μάϊο, είναι ένας φόρος τιμής προς τον μεγάλο συνθέτη.

Το συμφωνικό σύνολο Ensemble Le Muse έρχεται από την Ιταλία και αποτελείται από ξεχωριστές γυναίκες μουσικούς από τη φημισμένη ορχήστρα “Rondo Veneziano“. Πέρα από την πλούσια εμπειρία τους σε όλες τις πτυχές της κλασικής μουσικής, διαθέτουν μια ιδιαίτερη αίσθηση και ένστικτο στην ερμηνεία των συνθέσεων του Ennio Morricone, η μουσική του οποίου είναι ευρέως γνωστή για την ακρίβεια και την ευαισθησία της στην περιγραφή εικόνων.

Το Ensemble LE  MUSE  είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την ιταλική μουσική στα εγκαίνια του εξαμήνου της Ιταλικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έλαβε την Υψηλή Αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας γι’ αυτή την παράσταση που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και σε μεγαλουπόλεις όπως: Los Angeles, Bangkok, San Francisco, New Delhi, Rabat, Mumbai, Toronto και αλλού.

Ιδιαίτερη θέση στο Ensemble LE MUSE έχει η εξαιρετική σοπράνο Daniela Placci ενώ διευθύνεται από τον πιανίστα, ιδρυτή της ορχήστρας και μαέστρο Andrea Albertini.

Δύο ξεχωριστές βραδιές,  αφιερωμένες στον κορυφαίο συνθέτη του κινηματογράφου με την διεθνώς πολυβραβευμένη μουσική του που καλύπτει έξι γεμάτες δεκαετίες διαρκούς έμπνευσης και δράσης

Οι συναυλίες στην Κύπρο:

20 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός

21 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία

Ώρα έναρξης: 8.30μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.soldoutticketbox.com

ΔιοργάνωσηΠαραγωγή: Intershow Productions