Τι «λένε» για σένα τα likes που κάνεις

Το Facebook σε ξέρει καλύτερα και από την μάνα σου. Ακόμη κι αν αρνείσαι να το παραδεχθείς, κατά βάθος το υποψιάζεσαι. Στην τελική ανάλυση, αποτελεί τον αχώριστο «σύντροφο» στον οποίο εξομολογείσαι τα πάντα, το Μέσο που θα σε φέρει σε επαφή με φίλους αλλά και με «φίλους» ή, αν προτιμάς, ό,τι πιο κοντινό στον οργουελικό Μεγάλο Αδελφό που τα βλέπει, τα ακούει και τα γνωρίζει όλα…

Η γνώση, όμως, ήταν, είναι και θα είναι δύναμη. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν -κι ενδεχομένως θέλοντας να ρίξουν μια πιο ενδελεχή ματιά στον εσωτερικό κόσμο εκατομμυρίων ανθρώπων, εύκολα και γρήγορα- οι ερευνητές του βρετανικού Πανεπιστημίου του Cambridge εκμεταλλεύτηκαν την τεράστια «δύναμη» του δημοφιλέστερου Μέσου κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσουν τοApply Magic Sauce: πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία «διαβάζοντας» τα likes που έχεις κάνει, σκιαγραφεί το ψυχολογικό σου προφίλ, συγκρίνοντας τα δεδομένα που προκύπτουν για τον χαρακτήρα σου με αυτά των υπολοίπων χρηστών.

Αφού λοιπόν «συγχρονίσεις» το προφίλ σου με την εφαρμογή, το Apply Magic Sauce θα σου πει με ακρίβεια το πόσο χαρούμενος, έξυπνος ή, ενδεχομένως, αγχώδης και νευρωτικός είσαι σε σύγκριση με τους γύρω σου -ή έστω, σε σχέση με τους υπόλοιπους εθισμένους στο «Φατσοβιβλίο» που κυκλοφορούν ελεύθεροι εκεί έξω.

Και ναι, πέφτει μέσα, ως εκεί που δε βάζει ο νους σου… Αλήθεια, τολμάς να το δοκιμάσεις;

via