Τι λέει ο Σάκης Τανιμανίδης για το όνομα «Διάσημοι» της ομάδας των celebrities

Ο Σάκης Τανιμανίδης μίλησε στο people για τη ζωή στον Άγιο Δομίνικο, αλλά και τα επαγγελματικά projects του που προχωρούν στην Ελλάδα ενώ εκείνος λείπει.

Συζητήθηκε πολύ το όνομα της ομάδας των celebrities: «Διάσημοι». Φανταστήκατε ότι θα χτυπήσει άσχημα στον κόσμο;

Η λέξη «διάσημος» ή «celebrity» προσωπικά είναι κάτι που ακούω περίεργα. Είναι χαρακτηρισμοί που με τρομάζουν και ελπίζω να μην το «έχω κολλήσει» κι εγώ αυτό το πράγμα! Όσον αφορά το όνομα της ομάδας που συμμετέχει στο Survivor, είναι απλά ένας τηλεοπτικός χαρακτηρισμός. Δεν προσδιορίζει τους περισσότερους παίκτες της ομάδας στην καθημερινότητά τους, οι οποίοι μάλιστα είναι απλά παιδιά. Είναι άνθρωποι που τους γνωρίζει το κοινό μέσα από τη δουλειά τους και απλά τους ονομάσαμε «διάσημους» με μια δόση τηλεοπτικής υπερβολής, που τη σηκώνει μια τηλεοπτική εκπομπή.

Γνωρίζω ότι πίσω στην Ελλάδα τρέχεις και άλλα πρότζεκτ ταυτόχρονα με το Survivor. Θα λείπεις όμως μέχρι το καλοκαίρι. Πώς καταφέρνεις να τα κάνεις όλα εξ αποστάσεως;

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ ώρες ώρες! Το μεγάλο μου πάθος είναι η δημιουργία νέων ιδεών και η υλοποίησή τους. Παίρνω μια περίεργη ηδονή όταν βλέπω να μορφοποιείται και να πετυχαίνει μια ιδέα μου! Αυτό βέβαια έχει το αποτέλεσμα που μου ανέφερες μόλις τώρα, κι έτσι στην Αθήνα τρέχουν παράλληλα η εταιρεία παραγωγής μας, η Baby Blue Project, και το νέο ταξιδιωτικό μας γραφείο, που προσφέρει μοναδικά ταξίδια-εμπειρίες στο στιλ και τη φιλοσοφία του World Party (www.worldpartytraveller.com). Το θετικό είναι ότι τις ιδέες τις πάνε μπροστά οι ομάδες και όχι τα ατόμα, κι εγώ έχω την τύχη να συνεργάζομαι στις επιχειρήσεις μου με ταλαντούχος ανθρώπους, πολύ πιο έξυπνους και ικανούς από μένα!

Η αναγνωρισιμότητα ήρθε πολύ έντονα τα τελευταία δύο χρόνια. Ονειρευόσουν μια τέτοια εξέλιξη όταν έκανες τα πρώτα σου τηλεοπτικά βήματα στο TV 100;

Η αναγνωρισιμότητα είναι ΟΚ όταν δεν είναι αυτοσκοπός. Και εγώ ευτυχώς δεν ξεκίνησα ποτέ κάποιο πρότζεκτ με στόχο να γίνω γνωστός. Πάντα ασχολιόμουν με πράγματα που απλά τα γουστάρω. Είναι πολύ σημαντικό να ασχολείσαι με κάτι που σε γεμίζει πρώτα ως άνθρωπο, κάτι που σε κάνει να ξυπνάς γεμάτος ενθουσιασμό για να ασχοληθείς μαζί του. Για μένα, λοιπόν, το World Party ήταν η ζωή μου, το πρώτο μου «παιδί» και το μεγάλο μου πάθος! Η αναγνωρισιμότητα είναι κάτι που ήρθε ως συνέπεια του παραπάνω και είναι κάτι που το βλέπω θετικά, χωρίς όμως να το αναζητώ.

Μπήκες ποτέ σε πειρασμό να μείνεις μόνιμα στις ΗΠΑ όταν έκανες το MBA σου στη Βοστόνη;

Ναι, ήταν μέσα στις σκέψεις μου το να παραμείνω για δουλειά στην Αμερική, αφού όταν τελείωσα το MBA μου, στην Ελλάδα περνούσαμε τη μεγάλη κρίση – και απ’ ό,τι φαίνεται, ακόμα την περνάμε. Μάλιστα είχα περάσει και κάποια interviews σε μια πολυεθνική εταιρεία consulting και ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω να εργάζομαι. Παραλίγο δηλαδή να με έβλεπες κάθε μέρα με κοστουμάκι, γραβατούλα σε δουλειά γραφείου κάπου στη Βοστόνη. Αποφάσισα όμως να επιστρέψω για να δημιουργήσω τις δικές μου επιχειρήσεις και ιδέες πίσω στην πατρίδα μου, την Ελλάδα. Σήμερα η ανικανότητα των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει στο μεγαλύτερο brain drain που έχει βιώσει ποτέ η χώρα μου! Δεν αντέχω άλλο να βλέπω εκατοντάδες χιλιάδες νέους να φεύγουν γιατί εμείς δεν φροντίσαμε να τους δώσουμε τις συνθήκες για να εξελιχτούν μέσα στην ίδια την Ελλάδα. Δεν αντέχω να συζητάω άλλο με 25χρονα παιδιά και να μου λένε με αγωνία για τη δουλειά που θέλουν να πιάσουν σε μια καφετέρια για να νιώσουν χρήσιμοι και παραγωγικοί! Και εστιάζω λιγότερο στο οικονομικό (που είναι κι αυτό τεράστιο πρόβλημα), γιατί θεωρώ ακόμα πιο στενάχωρο για ένα 25χρονο και 30χρονο αγόρι ή κορίτσι να μην μπορεί να εκφράσει τη δημιουργικότητά του ή να διοχετεύσει την παραγωγικότητά του μέσα από την ουσιώδη εργασία του.