“Τι Κάνεις σήμερα”; Μια “πολυ-ταλαιπωρημένη” ταινία μικρού μήκους που έχει να μας πει πολλά (Βίντεο)

Απόγευμα στο γραφείο και αφού η βάρδια μου έχει τελειώσει, περιδιαβαίνω στα Social Media να δω τι συμβαίνει… Με μια δόση βαρεμάρας ίσως να σηκωθώ απ την καρέκλα και να σχολάσω!

Κι ενώ “μετροφυλλώ” το newsfeed μου λοιπόν τσούπ…. Πέφτει το μάτι μου σε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση ενός φίλου ο οποίος κάτι έλεγε για μια παρέα παιδιών που “δημιουργούν”! Πολλάκις έχει δημοσιεύσει ο συγκεκριμένος φίλος διάφορα θέματα που αφορούν τις τέχνες και ομολογουμένως αρκετά ενδιαφέροντα!

Σκέφτομαι τι να δημιουργεί άραγε αυτή η παρέα; Ας δω λοιπόν τι συμβαίνει! Και εντόπισα κάτι πολύ όμορφο, δημιουργικό και φτιαγμένο και προσεγμένο με πολλή αγάπη.

Μια πολυ-ταλαιπωρημένη, όπως λένε οι ίδιοι, ταινία μικρού μήκους η οποία έχει μάλλον να δώσει πολλά! Κυρίως την ώθηση σε νεα παιδιά να δημιουργήσουν να εκφραστούν

“Τι κάνεις σήμερα”; Από την Tsiknes Film

H ιστορία μέσα από τα μάτια των δημιουργών

Οι γιορτές πέρασαν, τα μελομακάρονα φαγώθηκαν και οι καλικάντζαροι έφυγαν… ή μήπως όχι.
Και ενώ κάποιοι νοσταλγούν τα Χριστούγεννα και τη μαγεία των γιορτών, οι ήρωές μας στο “Tι Κάνεις Σήμερα” δεν βλέπουν την ώρα, αυτές, να τελειώσουν.
Ευχόμαστε να απολαύσετε την… “πολυ-ταλαιπορημένη” μας ταινία μικρού μήκους “Τι Κάνεις Σήμερα” .

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο
[ot-video][/ot-video]

Παίζουν: Δώρος Ιωάννου, Σπύρος Καττίδης, Γιάννος Ξενοφώντος, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Jean Paul Talbot, Μιχάλη Νικολάου, Raya Stoimenova, Αλέξανδρος Πουλλίδης, Ανδρέας Σιάντος και τον Πάρης Τσολιάς.

Μέρος των γυρισμάτων έγινε στο Barrel House Bar στην Λάρνακα!

Ποιά είναι λοιπόν αυτή η παρέα; Tι λένε οι ίδιοι για την εμπειρία τους;

Ξεκινήσαμε τις “Tsiknes Films”, σαν μια παρέα απο τη Λάρνακα, με μια κάμερα και πολύ μεράκι.Με κάθε καινούριο video που “βγάζαμε”, αυτή η παρέα μεγάλωνε, όλο και παραπάνω.

Από την αρχή θέλαμε να φέρουμε στο Κυπριακό κοινό, φρέσκο και πρωτότυπο υλικό, με απώτερο σκοπό να αναδιαμορφώσουμε την no-budget indie- filmmaker σκηνή.
Το στυλ μας διαμορφώνεται, προσαρμόζεται και εξελίσσεται με το κάθε video: Ξεκινήσαμε γυρίζοντας ταινίες δράσης, μετά κωμικά σκιτσάκια και τώρα ψυχολογικό θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία. Όμως αυτές οι ταινίες έχουν ένα πράγμα κοινό, ότι δεν παίρνουν τον εαυτό τους σοβαρά, προσπαθώντας να “σπρώξουν” το σενάριό τους στα όρια, και φέρνοντας μέσα μικρές δόσεις κωμωδίας.
Έχουμε ακόμη πάρα πολύ έδαφος να καλύψουμε σαν κινηματογραφιστές και δημιουργοί, και πιστεύουμε ότι μόνο με εξάσκηση θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ο χρόνος, η απόσταση, οι δουλειές μας και το budget, μας εμποδίζουν από το να δημιουργούμε πιο συχνά, αλλά σίγουρα δεν θα μας σταματήσουν.

[social title=”Ακολουθήστε την ομάδα στο Facebook” subtitle=”Tsiknes Film” link=”https://www.facebook.com/tsiknes/” icon=”fa-facebook”]