Τι είναι οι καρμικές σχέσεις και γιατί έρχονται στη ζωή μας;


Τι είναι οι Καρμικές Σχέσεις και γιατί έρχονται στη ζωή μας; Ποιες είναι οι Αδερφές Ψυχές; Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για αυτά που συζητάμε τα κορίτσια μεταξύ μας αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνουν…

Οι καρμικές σχέσεις έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στο λεξιλόγιό μας, μέσα από τα αστρολογικά άρθρα αλλά και τις μεταφυσικές αναζητήσεις που πυροδοτούνται από την μετάβαση στην Νέα Εποχή, αυτή του Υδροχόου! Το γεγονός και μόνο ότι συζητάμε, έστω και ελαφρά τη καρδία για το κάρμα και τις καρμικές σχέσεις, προϋποθέτει ότι αποδεχόμαστε, έστω και υποσυνείδητα, το γεγονός των πολλαπλών μετενσαρκώσεων και διαδοχικών ζωών. Μπορεί να αναφερόμαστε σε καρμικές σχέσεις και να πιθανολογούμε τις συνέπειες, αλλά επί της ουσίας δεν γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται. Για αρχή ας έχουμε κατά νου, ότι όλες οι σχέσεις της ζωής μας που έχουν διάρκεια, έχουν βαρύνουσα σημασία για τη ζωή μας. Θα αφήσουν το αποτύπωμά τους, γιατί αυτός είναι ο σκοπός και η αποστολή τους. Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι ζωής, η ψυχή αποζητά καθοδήγηση από το Σύμπαν, από τον ανώτερο μας εαυτό, και η βοήθεια έρχεται υπό μορφή μια νέας ανθρώπινης επαφής, ενός «δασκάλου» με τα χαρακτηριστικά εκείνα που έχουμε κάθε φορά ανάγκη. Οι καρμικές σχέσεις είναι ωστόσο τριών ειδών: οι καθεαυτό Καρμικές Σχέσεις, οι σχέσεις των Συνεργατών Ψυχών και οι σχέσεις των Αδελφών Ψυχών.

Οι Καρμικές Σχέσεις
Οι καρμικές σχέσεις δεν είναι εύκολες σχέσεις! Μπορεί να αφορούν στον έρωτα, την δουλειά ή την οικογένειά μας. Στις καρμικές σχέσεις είναι σαν να ενεργούμε χωρίς κανένα έλεγχο στα διαδραματιζόμενα, λειτουργώντας έξω από τον χαρακτήρα και τις συνήθειές μας. Το ίδιο συμβαίνει και με πρόσωπα που πέρασαν από τη ζωή μας και θα θέλαμε να ξεχάσουμε την ύπαρξή τους, αλλά για έναν ανεξήγητο λόγο, δεν μπορούμε να διαγράψουμε τις μνήμες, όσο και αν προσπαθούμε. Τίποτε δεν είναι στο δικό μας έλεγχο, τουλάχιστον μέχρι να πάρουμε το μάθημα που πρέπει. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός μιας καρμικής σχέσης!

Θα έχουμε διαπιστώσει στον ίδιο μας τον εαυτό ή στους γύρω μας, ότι πολλές φορές κάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας. Το συνηθέστερο είναι η κακή επιλογή συντρόφου. Αναρωτιόμαστε πολλές φορές τι είναι αυτό που κάνουμε λάθος και δεν φαίνεται να μπορούμε να δώσουμε μια ικανοποιητική απάντηση. Και όσο δεν φτάνουμε στη ρίζα του προβλήματος, που βρίσκεται κάπου στο υποσυνείδητό μας, συνεχίζουμε να κάνουμε κακές επιλογές, ακολουθώντας πάντοτε το ίδιο μοτίβο.

Ο φαύλος κύκλος θα μπορέσει να σπάσει και να ελευθερωθούμε, μόνο όταν μπορέσουμε να πάρουμε το μάθημα μας, να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή τι είναι αυτό που μας οδηγεί στο να κάνουμε τις συγκεκριμένες επιλογές. Μόνο τότε θα σταματήσει να μας στέλνει το Σύμπαν «δασκάλους» και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν θα μπορέσει η επόμενη σχέση μας να έχει μικρότερο καρμικό φορτίο, εάν δεν καταλάβουμε το μοτίβο, πάνω στο οποίο κινούμαστε, και δεν θα λύσουμε τα δεσμά του. Γιατί από μεταφυσικής σκοπιάς, «όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα εμφανιστεί»! Όταν ο συγκεκριμένος «δάσκαλος» όμως δεν θα μπορέσει να μας διδάξει αυτό που πρέπει, θα τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος, και τρίτος, και τέταρτος, μέχρι να γίνει πια επιτακτική η ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση.

Ωστόσο, η εσωτερική αυτή αναζήτηση ή το μονοπάτι της προσωπικής ανάπτυξη, όπως λέγεται, είναι δύσβατο και οδυνηρό! Χρειάζεται χρόνος, ψυχικός πολλές φορές πόνος και μεγάλη διάθεση αλλά και επιμονή για αυτοανάλυση και αυτογνωσία για να μπορέσουμε να περάσουμε σε άλλα επίπεδα συνειδητότητας και ανάπτυξης. Και τότε θα ακολουθήσει το επόμενο καρμικό μοτίβο που θα πρέπει να απαλλαγούμε, και ο κύκλος συνεχίζεται. Με κάθε όμως βήμα που κάνουμε προς τα εμπρός και με κάθε ίχνος αυτογνωσίας που κατακτούμε, είναι όλο και πιο εύκολο να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να κατακτήσουμε και το επόμενο σκαλί στην εξελικτική μας κλίμακα.

Οι σχέσεις Συνεργατών Ψυχών
Οι Ψυχές – Συνεργάτες είναι συνήθως άτομα που μπαίνουν στη ζωή μας και σε αρχικό στάδιο η παρουσία τους αποσκοπεί στο να μας ξεκουράσουν από τα βάρη που φέρουμε ή να μας βοηθήσουν να επουλώσουμε πληγές από δύσκολες καρμικές σχέσεις. Πρόκειται για άτομα που βρίσκουν το δρόμο τους στη ζωή μας και παγιώνουν την παρουσία τους σε αυτήν μέσα από τον έπαινο και την ευγενική αποδοχή της προσωπικότητάς μας, με όλα της τα μελανά σημεία.

Κανείς μας δεν λέει όχι σε έναν έπαινο που μπορεί να μας ανακουφίσει, έστω και προσωρινά, και να μας κάνει να αισθανθούμε καλά. Δεν πρόκειται όμως για τους συνηθισμένους κόλακες που μας περιβάλουν! Η επιλογή του προσώπου που θα ενσαρκώσει μια ψυχή – συνεργάτη δεν είναι τυχαία. Το Σύμπαν μας στέλνει κατά περίπτωση το άτομο εκείνο που μπορεί να μας ανακουφίσει, να μας στηρίξει και να εμφυσήσει ελπίδα στην ζωή μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Το προφίλ του εξαρτάται απόλυτα από το τι χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να προοδεύσουμε πνευματικά.

Και καθώς προχωρά σταδιακά και εμβαθύνει η σχέσης μας με μια Ψυχή – Συνεργάτη, συνειδητοποιούμε ότι το άτομο αυτό διαθέτει ποιότητες που δεν έχουμε, στοιχεία που μας λείπουν αλλά είναι απαραίτητα για την πνευματική μας εξέλιξη. Είναι ο ευγενής δάσκαλος που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε εμπόδια, όχι με τα σκληρά μαθήματα μέσα από την καρμική σχέση, αλλά μέσα από μια πορεία ζωής που μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα και μοντέλο άξιο μίμησης για μας. Μέσα από την συνειδητοποίηση αυτή θα έρθει η επίγνωση των ορίων μας, που είναι άπειρα, και η αρχή για μια καινούρια εξελικτική πορεία.

Οι Ψυχές – Συνεργάτες συμπληρώνουν η μία την άλλη, σε όποιο επίπεδο υπάρχει η ανάγκη, συγγενικό, φιλικό, κοινωνικό ή επαγγελματικό και διδάσκουν η μία στην άλλη σε διαφορετικούς τομείς, βοηθώντας αμφίδρομα στην πνευματική εξέλιξη και των δύο. Σε βάθος χρόνου και με το εύρος και το βάθος που μπορεί να κατακτήσει μια τέτοια σχέση, οι διαφορές των δύο χαρακτήρων θα αμβλυνθούν και η σχέση τους θα χαρακτηρίζεται από απόλυτη αρμονία. Αυτό αποτελεί και την απόδειξη ότι ο σκοπός επιτεύχθηκε και το πνευματικό βήμα έχει συντελεστεί!

Αδελφές Ψυχές
Αδερφές ψυχές είναι οι ψυχές εκείνες που έχουν συναντηθεί σε μια σειρά μετενσαρκώσεων, έχουν περάσει το στάδιο των καρμικών σχέσεων, αλλά και αυτό των Συνεργατών Ψυχών, έχουν διαδραματίσει τον ρόλο του σκληρού δασκάλου η μία για την άλλη, έχουν στην πορεία βοηθήσει η μια την άλλη να προχωρήσει πνευματικά, για να βρεθούν πλέον στο τελικό στάδιο, εκεί που οι δύο γίνονται ένα, βιώνοντας το τέλειο, και ενσωματώνονται με το Όλο!

Σε πολλές μυθολογίες, παραδόσεις αλλά και εσωτερικές διδασκαλίες ανά τον κόσμο που περιγράφουν την κοσμογονία, τα πρώτα όντα ήταν ανδρόγυνα, κατ εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού τους. Στην πορεία διασπάστηκαν σε αρσενικό και θηλυκό, δύο δίδυμες φλόγες που ακολούθησαν το δρόμο τους και χάθηκαν μέσα στο πλήθος. Στην πορεία τους οι αρσενικές ψυχές πρέπει πρώτα να αναπτύξουν την αρσενική τους πλευρά και να δημιουργήσουν χώρο να αναπτυχθεί το πιο ευαίσθητο, το θηλυκό τους μέρος, που αποτελεί ανάμνηση της αρχικής τους ολότητας, ενώ κάθε θηλυκή ψυχή να αναπτύξει την θηλυκή της φύση, πριν στρέψει την προσοχή της στο αρσενικό τμήμα της ολότητάς της.

Στην μακρά πορεία προς την τελειοποίηση, το αρσενικό έχει ανάγκη το θηλυκό και αντίστοιχα. Αποτελούν το yin και το yang των ανατολικών φιλοσοφικών σχολών που σχηματίζουν από κοινού την ολότητα και που βοηθούν ο ένας τον άλλο να πάρουν τα πνευματικά μαθήματα που έχουν ανάγκη. Οι Αδελφές Ψυχές ή αλλιώς Δίδυμες Ψυχές όπως ονομάζονται, όταν καταφέρουν να ξαναβρεθούν, μετά από πολλές μετενσαρκώσεις, έχοντας κατακτήσει το επίπεδο της πνευματικής φώτισης που απαιτείται, θα αποτελέσουν και πάλι μια συνείδηση, μια αναπτυγμένη και ολοκληρωμένη ψυχική οντότητα. Στο επίπεδο αυτό οι ομοιότητες τους θα πρέπει να είναι περισσότερες από τις διαφορές τους, ώστε ενωμένοι να πορευτούν το τελευταίο στάδιο προς το Απόλυτο Φως της Αγάπης και την ολοκλήρωση του ταξιδιού τους στο παρόν στάδιο ανάπτυξης τους.

Γιατί όσο προχωράμε το ταξίδι μας προς την τελείωση μας, περνώντας σε ανώτερες πνευματικές διαστάσεις, τόσο θολώνει το δίπολο του αρσενικού και του θηλυκού, μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως. Σε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας, το αρσενικό έχει επιτρέψει να ανθίσει πλήρως και η θηλυκή του φύση και το θηλυκό αντίστοιχα την αρσενική του, επιτυγχάνοντας την εσωτερική, την πνευματική τους ολότητα.

Μέχρι τότε όμως το ταξίδι, για εμάς που βρισκόμαστε σε πρώιμα πνευματικά επίπεδα εξέλιξης, συνεχίζεται και τα μαθήματα που θα πρέπει να λάβουμε πολλά και σημαντικά. Και όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα αυτή, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε πνευματικά και να γλυτώσουμε χρόνο, κόπο, πόνο και ταλαιπώρια. Οι «δάσκαλοι» είναι πλάι μας και είναι κρίμα να μην κάνουμε χρήση της βοήθειας και των γνώσεων που μας προσφέρουν αφιλοκερδώς…

Πηγή : tlife.gr