Θωμαΐς Απέργη-Το κορίτσι της Jazz ερμηνεύει Βέρτη

Άνοιξε πανιά για νέους ορίζοντες η νεαρή τραγουδίστρια Θωμαϊς Απέργη! Κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με την Panik Records και είναι έτοιμη για ένα καλοκαίρι φωτιά! Ανοίγει την καρδιά της στο music.net.cy και μιλά για τη συνεργασία της με τον Νίκο Βέρτη, την αδυναμία της για την JAZZ μουσική, ακόμα και για την ημέρα των ερωτευμένων.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

Θωμαΐς πες μας για “ότι αγάπησες”; 

Το «ότι αγάπησα, εσύ» είναι ένα τραγούδι που πραγματικά αγάπησα πολύ. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή, που με εμπιστεύτηκε ο Νίκος Βέρτης. Η συνεργασία μου με τον Νίκο Βέρτη  είναι η καλύτερη στη πενταετή ως τώρα μουσική μου πορεία.

Ετοιμάζεις κάποιο νέο τραγούδι ή ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά;

Μόλις ετοιμάσαμε ένα πολύ διαφορετικό τραγούδι, το οποίο υπογράφει ο εξαιρετικά ταλαντούχος Gabriel Russel. Δεν υπάρχει ως τώρα, σαν ήχος, στην ελληνική αγορά και θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία μου, Panik Records.

Ζήλεψες ποτέ τραγούδια συναδέλφων σου ; Δηλαδή, να τα άκουσες και να σκέφτηκες «αυτό το τραγούδι ταιριάζει σε εμένα»;

Θα ήθελα πάρα πολύ να είχα πει το Queen της Jessie J, και πιο συγκεκριμένα το acoustic version.

Φαντάζεστε τον εαυτό σας ως δασκάλα μουσικής;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Προτιμώ να είμαι στη σκηνή.

Έχετε κάποια αδυναμία στα αγγλικά τραγούδια και αν ναι, γιατί;

Σαφέστατα, λόγω ακουσμάτων. Έχω περάσει από διάφορα μουσικά φάσματα από Death metal, epic metal, progressive, metal, pop, rock.

Τα τελευταία οχτώ χρόνια ακούω και μελετάω περισσότερο jazz standards, soul, funk και οτιδήποτε jazz oriented. Πλέον ομολογώ, περισσότερο φωνές και τεχνικές, ανεξαρτήτως μουσικού πεδίου.

Θα έλεγες είσαι κορίτσι της jazz μουσικής;

 Είμαι κορίτσι που πλέον πιστεύει ότι η μουσική είναι μία. Σαφώς υπάρχουν οι αδυναμίες και για εμένα είναι η Jazz. Ella Fitzergald, Sarah Vaughan, Carmen Mc Rae, Dinah Washonghton, Dee Dee Bridgewater, Dianna Krall είναι μερικές από τις αγαπημένες μου, που θα μπορούσα να πω, πως με έχουν στιγματίσει.

Πιστεύεις ότι κάθε εποχή και ώρα έχει τα τραγούδια της;

Σαφώς! Είναι σαν τους ανθρώπους, κάθε πράγμα στο καιρό του. Δεν είναι όλες οι εποχές ίδιες. Ανάλογα τη διάθεση μου μπορεί να ακούσω από Mozart, Αττικ, Μαρινέλλα, Βιτάλη, Γλυκερία, και Μποφίλου.

Ονειρεύεσαι καριέρα στο εξωτερικό;

Προς το παρόν είμαι αφοσιωμένη στο να εξελιχθώ. Κάνω μαθήματα φωνητικής για να γίνω καλύτερη και να διευρύνω το vocal range μου. Θέλω να ασχοληθώ με τις δισκογραφικές μου επιλογές, γιατί έχω μεγάλη ανάγκη να μεταδώσω στο ευρύ κοινό διάφορα συναισθήματα και να μπορέσω να επικοινωνήσω μέσα από τα τραγούδια μου και να γίνω ένα μαζί τους.

Ποιο τραγούδι σου, όταν το ερμήνευσες , είπες.. «Ωπ! Αυτό είναι για μένα»;

Για να είμαι ειλικρινής, είναι το τελευταίο μου τραγούδι, για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη. Θα το ακούσετε σύντομα….!!

Ποιο θα τραγούδι σου θα ήθελες να «ντύσει» τους τίτλους μιας σειράς ή ταινίας;

 Ξέρω ότι σας κρατώ σε αγωνία αλλά θα σας δώσω ένα μικρό clue…το καινούργιο μου τραγούδι, θα μπορούσε να «ντύσει» μουσικά το Step Up.

 Έχεις κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις;

 Σε περίπου δύο μήνες θα ολοκληρώσουμε στο Acro music club μία πολύ επιτυχημένη σεζόν με το Γιώργο Σαμπάνη να ηγείται και στο πλευρό του πολλούς αξιόλογους συνεργάτες, όπως έχουν αποδείξει αδιαμφισβήτητα με την πολυετή πορεία τους: Νίκο Βουρλιώτη, τη Μελίνα Μακρή, τον Steven Τριανταφύλλη και την Ράνια Κωστάκη. Παράλληλα κάνω διάφορες εμφανίσεις με το Jazz Trio & Quinteto μου  σε διάφορα μαγαζιά και prive events.

 Γιόρτασες στις 14 Φεβρουάριου;

 Είμαι από τους ανθρώπους που γιορτάζουν κάθε μέρα την αγάπη. Δεν περιμένω τις 14 Φεβρουαρίου!!! Συγκεκριμένα φέτος το πρόγραμμα μου ξεκινάει με μία πρωινή εκπομπή και συνεχίζει με φωνητική και έπονται πολλές υποχρεώσεις.