Θοδωρής Ζευγαράς «Ερωτεύτηκα εξ αρχής το «Στη Φωτιά» και ευχαριστώ τον Τόνυ Μαυρίδη»

Δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα, για έναν νέο καλλιτέχνη, όταν του βάζει την σφραγίδα επιτυχίας του, ο Τόνυ Μαυρίδης. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, πίστεψε από την πρώτη στιγμή, στον Θοδωρή Ζευγαρά και μαζί με τον Νίκο Δούρο, που υπογράφει τους στίχους, του έδωσαν απλόχερα, το νέο του τραγούδι, με τίτλο, «Στη Φωτιά». Ο Θοδωρής Ζευγαράς, δεν κρύβει τα συναισθήματά του, για τη συνεργασία αυτή, ενώ αποκαλύπτει και τα όσα μοναδικά, διαδραματίστηκαν, στο στούντιο.

Συνέντευξη στη Σπυριδούλα Κάμπου

Δυνατό δισκογραφικό ξεκίνημα με σπουδαίους συντελεστές. Πως φτάσαμε στο «Στη Φωτιά»;

«Είναι τιμή μου πραγματικά, που μου εμπιστεύτηκαν ένα τόσο δυνατό τραγούδι . Νώθω ευγνώμων, που συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με αυτή την ομάδα, που με πίστεψε. Στο  «Στη φωτιά» φτάσαμε, όταν με τον Φίλο μου, τον Νίκο Δούρο, μετά από ένα καφέ, του ζήτησα να με φέρει σε επαφή με τον Τόνυ Μαυρίδη, που είναι φίλος του. Τόσο, οι στίχοι του Νίκου Δούρου, όσο και η μουσική του Τόνυ Μαυρίδη, ταίριαζαν, στα ακούσματά μου. Έτσι, μπήκαμε studio και ο Τόνυ με τον Νίκο, έφτιαξαν αυτό το τραγούδι, που εμείς αγαπήσαμε πολύ και ευχόμαστε να το αγαπήσετε και εσείς».

 

Ποιες ήταν οι συμβουλές που σου έδωσε ο Τόνυ Μαυρίδης καθώς ήσασταν στο στούντιο;

«Μεγάλο κεφάλαιο αυτό που με ρωτάς. Μέσα στο studio, είχαμε πολύ έντονες στιγμές! Ο Τόνυ, διαπίστωσε ότι δουλεύω, υπό πίεση, κάτι που εγώ, δεν είχα καταλάβει, σε αντίθεση με εκείνον, που έχει τεράστια εμπειρία. Οπότε, βρήκε το κουμπί μου!  Οι συμβουλές του άπειρες,  οι στιγμές μέσα στο studio μοναδικές. Μπορώ να γράψω ένα βιβλίο, με τις συμβουλές, που μου έδωσε! Για εμένα πλέον, όπως λέω, πέρα από συνεργάτης, είναι καλλιτεχνικός πατέρας και πολύ καλός φίλος. Αν και τον γνωρίζω λίγο, είναι πάντα παρών, για ο,τι χρειαστώ. Ένας υπέροχος άνθρωπος, επαγγελματίας και πολύ εύστροφος, που πάντα ότι κάνει, το κάνει με μεράκι και αγάπη προς τους ανθρώπους».

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που συμβουλεύεσαι γενικότερα, που εμπιστεύεσαι σε ότι αφορά τη δουλειά σου;

«Υπάρχουν. Νιώθω  ευλογημένος σε αυτό, γιατί η ομάδα μου, είναι εκεί πάντα, 24 ώρες το 24ωρο, όπως και ένας πολύ καλός μου φίλος, που γνωρίζει την δουλειά, και φυσικά και ο πατέρας μου, που είναι «βράχος» δίπλα μου» !

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που έχεις «ζηλέψει» και θα ήθελες να το ερμηνεύσεις;

«Νομίζω ότι το κάθε τραγούδι έχει την μαγεία του. Εύχομαι, να φτιάξουμε τραγούδια, που θα τα ακούω στο studio και θα λέω, ναι αυτό είναι. Όπως έγινε και με το «Στη φωτιά», το ερωτεύτηκα , το ζήλεψα και είπα, αυτό θέλω».

Που μεγάλωσες; Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια;

«Μεγάλωσα και γεννήθηκα στην Καρδίτσα, από εκεί, είναι οι ρίζες μου και ο πατέρας μου, ενώ η μητέρα μου είναι Δραμινή και Πόντια, από αυτές τις γυναίκες, που στηρίζουν, οικογένεια, παιδιά και δουλειά, όλα μαζί ! Δεν έχω έντονες αναμνήσεις, το μόνο που μου λείπει πολύ, είναι η ανεμελιά στους δρόμους και στα πάρκα με τα ξαδέρφια μου (γέλια)».

Πότε ανακάλυψες ότι μία έντονη καλλιτεχνική φλέβα, κυλάει στο αίμα σου;

 «Ήταν μονόδρομος, με την άποψη ότι, ήταν το μόνο πράγμα, που με γεμίζει συναισθηματικά και με ισορροπεί! Με κάνει, να νιώθω γεμάτος, ευγνώμων και γαλήνιος. Δεν με ώθησε κάτι , απλά την πρώτη φορά, που ανεπιτήδευτα έπιασα μικρόφωνο σε ένα μαγαζί στα 15 μου, εκεί κατάλαβα, ότι αυτό θέλω να κάνω.  Αυτά τα 3 λεπτά, με γέμισαν όσο τίποτε άλλοτε. Έτσι, στα 15 ξεκίνησα να δουλεύω σε μικρά μαγαζάκια , και στα 16 ξεκίνησα επαγγελματικά».

Μουσικές σπουδές ή αυτοδίδακτος;

«Μικρός έκανα μαθήματα πιάνου, και φυσικά ακολούθησε και η φωνητική, που είναι ένα σχολείο, που δεν τελειώνει ποτέ».

Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχει κάνει ο Θοδωρής για τον καλλιτέχνη Ζευγαρά;

«Πολλές νομίζω, όπως όλοι!  Αλλά όταν επιλέγεις ένα επάγγελμα, πρέπει να κάνεις θυσίες, πόσο μάλλον, όταν αυτό το επάγγελμα, το λατρεύεις! Άρα είσαι ευλογημένος, άρα κάνεις θυσίες, σίγουρα».

Ποια είναι τα ακλόνητα μότο ζωής σου;

«Ζήσε τη στιγμή, μπες στο τώρα και ρούφα το μεδούλι του. Γέμισε από το τώρα, μη σκέφτεσαι το αύριο ή το χθες . Ζούμε στο τώρα».

Πιστεύεις στα θαύματα; Μας βιώσει κάποιο που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

«Πιστεύω ακλόνητα στα θαύματα  και η αλήθεια είναι πώς, έχω βιώσει κάποια . Κοίταξε, νομίζω ότι το θαύμα, δημιουργείται πίσω από μια ισχυρή πίστη, για κάτι που θέλεις να σου συμβεί , οπότε αυτό και το ελκύεις. Τα θαύματα συνέβαιναν και συμβαίνουν, πάντα σε αυτούς, που πίστευαν ακλόνητα σε κάτι».

Σε τρομάζει μία πιθανή δημοσιότητα;

«Καθόλου , μου αρέσει να μοιράζομαι αυτό που αγαπάω να κάνω με τον κόσμο και αυτό για εμένα είναι το πάν. Να γεμίζω, ερμηνεύοντας και να γεμίζει και ο κόσμος με αυτό. Να ζει δηλαδή μία έντονη στιγμή και αυτό να το χαρίζουμε όλοι μαζί, μουσικοί , τραγουδιστές κτλ».

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

«Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο, που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά μας άφησε τεράστια περιουσία , τον κύριο Αντώνη Βαρδή».

Πώς είναι ο Θοδωρής στην καθημερινότητά του;

«Παράξενη η καθημερινότητα μου (γέλια). Μπλέκομαι με πολλά, κάνω πολλά πράγματα παράλληλα και αυτό με γεμίζει. Επίσης, μου αρέσει να περνάω, ποιοτικές στιγμές με τους αγαπημένους μου ανθρώπους, κάνω την προπόνηση μου , διαβάζω τα βιβλία μου , γενικά προσπαθώ κάθε μέρα να μαθαίνω και κάτι καινούριο και να πηγαίνω τον Θοδωρή, πάντα ένα βήμα πιο μπροστά».

Πώς βιώνεις την covid 19 εποχή;

«Είναι γεγονός ότι, όλοι μπήκαμε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση έως αφόρητη οικονομικά , ωστόσο θεωρώ ότι είμαι σε πιο ευνοϊκή θέση . Σκέψου ανθρώπους, που έχουν οικογένειες και δεν έχουν εισόδημα, που έχουν παιδιά να μεγαλώσουν . Εύχομαι, να τελειώσει σύντομα και να γυρίσουμε στις δουλειές μας».

 Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

«Παίζει κυρίαρχο , γιατί με κρατά ζωντανό, ορεξάτο, δημιουργικό! Ωστόσο, δύσκολα ερωτεύομαι , και ακόμη πιο δύσκολα, μπαίνω σε μία σχέση. Προτιμώ να είμαι μόνος μου, από το να είμαι κάπου, που δε με γεμίζει πλήρως.  Είμαι Ζυγός (γέλια)».

Με τι, δεν θα μπορούσες να ζήσεις, χωρίς αυτό;

«Με το τραγούδι και γενικά με την δημιουργία. Δε μου αρέσει η ρουτίνα, δε μου αρέσει να μη δημιουργώ , δε μου αρέσει να μένω σε στασιμότητα, το βαριέμαι πολύ».

Ποια είναι τα επόμενα μουσικά σου σχέδια;

«Προς το παρόν, όλη η ενέργειά μας έχει πέσει στη νέα μας δουλειά, στο «Στη Φωτιά». Τα επόμενα βήματα θα τα δούμε στη πορεία , και όπως λέει ένας δικός μου άνθρωπος, ένα βήμα την φορά . Προτιμώ να κάνω σοφές κινήσεις, μέσα από συμβουλές που παίρνω από την ομάδα μου και τους δικούς μου ανθρώπους , να μελετάω την επόμενη μου κίνηση σωστά και να είμαι σίγουρος ότι μπορώ να την στηρίξω. Ωστόσο τώρα, όπως είπα, είμαστε σώμα και ψυχή, στο «Στη Φωτιά».