Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» περιοδεύει σε Λεμεσό και Λευκωσία

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» παράλληλα με τις τακτικές του παραστάσεις με τα έργα «Μου λές αλήθεια;» – Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και «Εκείνος και …Εκείνος» – Κάθε Κυριακή – 6.30 μ.μ. θα περιοδεύσει σε Λεμεσό και Λευκωσία ως ακολούθως :
Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 – Ώρα 8.30 μ.μ. θα δώσει μια παράσταση με το έργο «Εκείνος και …Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ στην Λεμεσό.

Το Έργο
Το «Εκείνος και …Εκείνος» είναι μιά πρωτότυπη θεατρική σειρά μονοπράκτων – παρουσιασμένα από την τηλεόραση – που, αν και έχουν μια αυτονομία μεταξύ τους, εντούτοις διατηρούν μιάν ενότητα από το γεγονός ότι τα συνδέουν οι δύο βασικοί ήρωες τους, ο Λουκάς και ο Σόλων… Αυτοί είναι οι αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, δυό φουκαράδες, εύθυμοι, κωμικοτραγικοί, συμπαθητικοί αλήτες. Τα κουρέλια που φορούν είναι η δική μας ηθική ένδεια. Μένουν εκτός των «τειχών», εκτός των αγαθών που τους προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία … Τα αρνούνται, ο ένας (Σόλων) από θέση και ο άλλος (Λουκάς) από ένστικτο και εμπειρίες, για να μπορούν να διατηρήσουν τουλάχιστον την εσωτερική τους ελευθερία, όσο το αντέξουν … Τους ενοχλεί, ας πούμε, η λεγόμενη «αλλοτρίωση» … Νομίζουμε ότι ζουν εκτός χρόνου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ευαίσθητοι σε όλα τα γεγονότα και συνθήκες της εποχής μας. Σ’αυτούς τους δυό τύπους συναντούμε στοιχεία Αριστοφάνη, φλυάκων, Καραγκιόζη, βωβού κινηματογράφου, τσίρκου … Είναι δυό σύνθετοι χαρακτήρες που προσπαθούν να κατανοήσουν το μυστήριο, το παράλογο της σύγχρονης ζωής μας και να αντιμετωπίσουν ανθρώπινα το σύγχρονο άγχος της. Δεν παύουν όμως ούτε στιγμή να είναι και ρωμιοί, δυό ρωμιοί που απηχούν μια παγκοσμιότητα στους διάφορους προβληματισμούς τους.

Συντελεστές :
Σκηνοθεσία : Ανδρέας Μελέκης
Μουσική Επιμέλεια/Ηχητικά Εφφέ : Βαλεντίνος Βαλιαντής
Ηθοποιοί : Ανδρέας Μελέκης, Φοίβος Γεωργιάδης, Ελευθερία Ανδρέου

ekeinos750

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 – Ώρα 8.30 μ.μ. θα δοθεί μια μόνο παράσταση με το έργο «Μου λές Αλήθεια;» του Florian Zeller στο Σατιρικό Θέατρο στη Λευκωσία

Το έργο :
Θέμα του τα όρια της αλήθειας και του ψέματος. Υπάρχουν πραγματικά όρια; Ξέρουμε πραγματικά πότε ο άνθρωπος φτάνει και αγγίζει αυτά τα όρια;
Ο κεντρικός ήρωας, ένας μπερμπάντης, πετυχημένος στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, τα φτιάχνει με την όμορφη γυναίκα του καλύτερου του φίλου. Η ζωή του είναι μόνιμα μοιρασμένη ανάμεσα στη σύζυγο του και στην ερωμένη του. Οργανώνει καθημερινά μια πραγματική βιομηχανία ψεμάτων για να επιβιώσει μέσα στις μπερδεμένες σχέσεις του. Αγχώνεται, υποφέρει, στήνει συνέχεια τρικλοποδιές στον ίδιο τον εαυτό του. Η ζωή του μετατρέπεται τελικά σε εφιάλτη.

Συντελεστές :
Μετάφραση : Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία : Χρίστος Ζάνος
Σκηνικά/Κοστούμια : Μαρίζα Παρτζίλη
Μουσική Επιμέλεια : Τζωρτζίνα Τάτση
Ηθοποιοί : Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Σπύρος Γεωργίου, Πέννυ Φοινίρη

Πληροφορίες/Κρατήσεις : τηλ 24652800/1 και 99490102
Γενική Είσοδος : € 7.00

Μέγας θεσμικός Χορηγός : Θ.Ο.Κ.