ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019»

H MetLife Κύπρου, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής σκέψης και της καινοτομίας στα σχολεία, στήριξε για ακόμα μια ακαδημαϊκή χρονιά το Junior Achievement Κύπρου (JA Cyprus)με μέντορες και χορηγείες.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμός του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση 2019». Ο διαγωνισμός, στον οποίο παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 επισκέπτες, αποτέλεσε το αποκορύφωμα των προσπαθειών 500 μαθητών ηλικίας 15-18 ετών, οι οποίοι δημιούργησαν και λειτούργησαν τη δική τους μαθητική εταιρεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 10 φιναλίστ από τις 52 μαθητικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν το 2019, παρουσίασαν σε εξειδικευμένη κριτική επιτροπή τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τον τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς». Εκτός από τον κύριο τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς» και τα βραβεία δεύτερης και τρίτης θέσης, μαθητικές εταιρείες έλαβαν και άλλα ειδικά βραβεία για τα επιτεύγματά τους σε βασικούς τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Φέτος, ο τίτλος “Εταιρείας της Χρονιάς” απονεμήθηκε στην Ballywool, τη μαθητική εταιρεία από το Λύκειο Ακροπόλεως (Λευκωσία). Η εταιρεία δημιούργησε χειροποίητες, φιλικές προς το περιβάλλον, επαναχρησιμοποιούμενες μπάλες για το στεγνωτήριο ρούχων, κατασκευασμένες από 100% μαλλί, οι οποίες μπαίνουν στο στεγνωτήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα, μειώνοντας το χρόνο στεγνώματος και  εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια και κόστος.

Η Can Teens,μαθητική εταιρεία από το The English School Λευκωσίας, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό, ενώ η Οlivizer, μαθητική επιχείρηση απότο Λύκειο Λατσιών, κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η MetLife Κύπρου παρέδωσε το βραβείο για τις μεγαλύτερες πωλήσεις, βραβεύοντας την εταιρεία “Voice4me” από το The English School Nicosia.

Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκου Αναστασιάδη, παρευρέθηκαν ο Επικεφαλής Επιστήμονας για την Έρευνα και την Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κόκκινος, η Αναπληρώτρια KυβερνητικήEκπρόσωποςκαΚλέλια Βασιλείου,οΔρ.Κυπριανός Λούης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,ο κ. Κωνσταντίνος Καραγιώργης, Ανώτερος Λειτουργός Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, εκπρόσωποι των εταιρειών χορηγών του Οργανισμού,καθώς και στελέχη του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κόσμου της Κύπρου.