Τελευταίες παραστάσεις της κωμωδίας «Μετά τη βροχή»: 16/18/19/20 Νοεμβρίου 2022


Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανακοινώνει ότι με τέσσερις  τελευταίες παραστάσεις (16/18/19/20 Νοεμβρίου) ολοκληρώνεται ο προγραμματισμένος κύκλος  παραστάσεων στην Λευκωσία, της αιχμηρής κωμωδίας «Μετά τη βροχή», του πολυβραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ. η οποία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου. Δύο παραστάσεις του έργου θα δοθούν στο Θέατρο «Ριάλτο», στην Λεμεσό την 1η και 2 Δεκεμβρίου 2022, 8.30 μ.μ.

Περίληψη: Οκτώ ανώνυμοι υπάλληλοι, μιας ανώνυμης χρηματοοικονομικής εταιρείας, σε μια  ανώνυμη πόλη, ανεβαίνουν κρυφά στην ταράτσα ενός μοντέρνου ουρανοξύστη 49 ορόφων, όπου εργάζονται, για να  καπνίσουν. Το κάπνισμα είναι μέρος των πολλών απαγορεύσεων και πιέσεων που υφίστανται στους χώρους εργασίας στους κάτω ορόφους του κτηρίου.  Οι πιέσεις τους οδηγούν στο κυνήγι της ψευδαίσθησης μιας απρόσμενης ελευθερίας στα ύψη, όπου όταν φτάσουν με πολύ κόπο, το χάος που αντικρίζουν προκαλεί σε όλους, ανομολόγητες διαθέσεις και τάσεις αυτοκτονίας. Μικρές και συγκλονιστικές ιστορίες ξετυλίγονται με απρόσμενη κατάληξη για τους ήρωες  μας. Ο συγγραφέας στο έργο του «Μετά τη βροχή» μιλάει για τις σχέσεις των ανθρώπων σε μια απάνθρωπη κοινωνία και καθρεφτίζει τις εντάσεις, τον επιθετικό ερωτισμό, την υποβόσκουσα βία, αλλά και την δίψα για επικοινωνία που χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Οι ήρωες της αιχμηρής κωμωδίας του Σέρτζι Μπελμπέλ είναι γεμάτοι απογοητεύσεις  και μπορεί να φαίνονται επιτυχημένοι, αλλά είναι μοναχικοί, κενοί, αδύναμοι, αβοήθητοι,  κι έτσι όλες οι προσπάθειες τους για επικοινωνία καταλήγουν σε αποτυχία. Το επίπεδο του πολιτισμού που μας παρουσιάζει στο έργο του ο συγγραφέας είναι απαισιόδοξο, όμως πολύ επίκαιρο, και μέσα στην ακρότητά του, τραγικά αστείο. 

Συντελεστές:

Κείμενο: Σέρτζι Μπελμπέλ

Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς

Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιάγκου

Σκηνικά/Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου

Μουσική: Άντρια Μαρία Κουννά

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Χρήστος Γιάγκου, Γιώργος Αναγιωτός, Λουκία Πρωτοπαπά, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Αλεξία Αλέξη, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Αλέξανδρος Παυλίδης, Στέλλα Φιλιππίδου.

 

Παραστάσεις: Λευκωσία: Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 8:30 μ.μ., Κυριακή στις 6:30 μμ 

                         Λεμεσός: Θέατρο «Ριάλτο»  1η & 2 Δεκεμβρίου 2022 8.30 μ.μ.

 

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (συνταξιούχοι, φοιτητές)

Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες: 22818999 & 99621845

Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά

 

Η παράσταση δεν ενδείκνυται για άτομα κάτω των 18 ετών.

 

Μέγας χορηγός: Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου  

Χορηγός: ΟΠΑΠ (ΚΥΠΡΟΥ)

Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, Δίεση 101,1