Τελετή Αποφοίτησης Πανεπιστημίου UCLan Cyprus 2024


Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, στο Παττίχειο Αμφιθέατρο στη Λάρνακα. Η μεγαλοπρεπής εκδήλωση περιλάμβανε εμπνευσμένες ομιλίες από εκλεκτούς καλεσμένους. Ανάμεσά τους ήταν ο CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Φλώρος Βωνιάτης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η Αναπληρώτρια Πρύτανης Ακαδημαϊκής Ηγεσίας του Πανεπιστημίου UCLan Ηνωμένου Βασιλείου, καθηγήτρια Janice Allan και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, καθηγήτρια Ειρήνη Πολυκάρπου. Οι ομιλίες τους πρόσθεσαν μια νότα λαμπρότητας σε μια εντυπωσιακή βραδιά, αφιερωμένη στη σκληρή δουλειά και τα επιτεύγματα των αποφοίτων.

Στον χαιρετισμό του, ο CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Φλώρος Βωνιάτης, συνεχάρη όλους τους απόφοιτους, σημειώνοντας πως «αυτό το επίτευγμα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στις ζωές τους και θα πρέπει να είναι περήφανοι για τις επιτυχίες τους». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη αξία που δίνει το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στην κριτική σκέψη, την προαγωγή της γνώσης, όπως και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί και καλλιεργεί τη νοητική, κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη και σημαντική ίδρυση της νέας Σχολής Arts, Media & Communication που έχει ως στόχο την προαγωγή της δημιουργικότητας των φοιτητών μέσω των νέων προγραμμάτων που προσφέρει το πανεπιστήμιο.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, ανέφερε πως «η εκπαίδευση είναι η ισχυρότερη δύναμη που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να αλλάξει τον κόσμο!». Ακολούθως, επαίνεσε τους αποφοίτους και σημείωσε πως αυτή η σημαντική επιτυχία οφείλεται στο θάρρος και την επιμονή τους. Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και οι σχέσεις που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών στο πανεπιστήμιο, τόσο με το ακαδημαϊκό προσωπικό όσο και με τους συμφοιτητές τους. Καθώς οι απόφοιτοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τους παρότρυνε να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους για τη μελλοντική τους πρόοδο στην ευρύτερη κοινωνία.

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, καθηγήτρια Ειρήνη Πολυκάρπου, μίλησε για το θάρρος και τη δύναμη που επέδειξαν οι φοιτητές, αλλά και οι οικογένειες των αποφοίτων για την ακλόνητη υποστήριξή τους. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο διδακτικό προσωπικό για την ανεκτίμητη καθοδήγησή τους κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής πορείας των αποφοίτων. Ενθάρρυνε τους αποφοίτους ώστε να μην πάψουν ποτέ να αναζητούν νέους ορίζοντες, να καινοτομούν, να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία που θα βρεθεί στον δρόμο τους, να υπερασπίζονται τις αξίες και τα ιδανικά τους και να επιδιώκουν να έχουν θετική επίδραση στην κοινωνία.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή των πτυχίων και την επιβράβευση των κορυφαίων αποφοίτων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, προσδίδοντας μια αξέχαστη διάσταση στην τελετή.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στέκεται με υπερηφάνεια ως το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, λειτουργώντας υπό την ακαδημαϊκή ομπρέλα του διακεκριμένου Πανεπιστημίου του Central Lancashire (UCLan) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περιλαμβάνεται στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, για τα εξαιρετικά ακαδημαϊκά πρότυπα και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στην απασχόληση στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, αγκαλιάζεται η μοναδικότητα κάθε φοιτητή/τριας, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια κουλτούρα που προάγει τη δημιουργικότητα και υποστηρίζει το επιχειρηματικό πνεύμα. Αγκαλιάζοντας τη δέσμευση για ισότητα, ποικιλομορφία και συμπερίληψη, το πανεπιστήμιο παρέχει ένα εμπλουτιστικό περιβάλλον όπου όλοι οι φοιτητές μπορούν να ακμάσουν.

Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας (QAA) του Ηνωμένου Βασιλείου, οι απόφοιτοι λαμβάνουν διπλή απονομή πτυχίου από τα πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.