Ταλαιπωρείστε απο αρνητικότητα; Επιτρέψτε της να σας εξαγνίσει!


Γνωρίζατε ότι η αρνητικότητα των άλλων απέναντί ​​σας μπορεί να σας εξαγνίσει/καθαρίσει από την δική σας αρνητικότητα;

Η άσκηση  διαλογισμού και οι πνευματικές πρακτικές είναι φυσικά καθαριστικά πουφέρνουν στην επιφάνεια την αρνητικότητα μας και επαναφέρουν την θετικότητα. Δεν μπορεί να υπάρχει κενό, οπότε όταν απομακρύνεται η αρνητικότητα, πρέπει να αντικατασταθεί με θετικότητα.

Όταν υπάρχει διάλυση μιας σχέσης, είτε προσωπικής είτε επαγγελματικής, μπορεί να υπάρξει εντονότατη αρνητικότητα.Όλοιέχουμε ζήσει τέτοιες μέρεςόπου μπαίνουμε σε μια αρνητική κατάσταση η οποία προκλήθηκεαπό ένα συμβάν ή από ένα καθοριστικό γεγονός (καταλύτης) !

Η κρίσιμη λέξη εδώ είναι “καταλύτης”, καθώς στην πραγματικότητα, έχουμε οι ίδιοι προσελκύσει την κατάσταση. Μπορεί να αισθανόμαστε αθώοι για όλα αυτά που συμβαίνουν, όμως, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος ή το κάρμα, υπαγορεύουν το αντίθετο, διαφορετικά, αυτή η κατάσταση δεν θα είχε προκύψει!

Μην ανησυχείτε γιατί αυτό συνέβη για κάποιο λόγο από τις δυνάμεις της θεότητας που καθοδηγούν, κατευθύνουν και διορθώνουν! Η πορεία μας,παρεμποδίζεται από την πολυπλοκότητα ή την επιπλοκή και χρειάζεται εκκαθάριση, οπότε ο καταλύτης ήρθε για να εξασφαλίσει την αλλαγή.

Αυτή η αρνητικότητα που αισθανόμαστε είναι ωφέλιμη για εμάς, καθώς έχει καθαριστική δύναμη και ειδικά, η αρνητικότητα των άλλων προς εμάς, βοηθά να βγάλουμε στην επιφάνεια την αρνητικότητάμας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την θετικότητα. Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα σκοπό, παρόλο που δεν το αντιλαμβανόμαστεπάντοτε αυτό το γεγονός.

Μόλις αποδεχτούμε ότι αυτές οι θεϊκές δυνάμεις μας καθοδηγούν, η στάση μας αλλάζει και το αίσθημα ότι τιμωρούμαστε ξεπερνιέται με την ενδοσκόπηση. Βρίσκουμε την αποδοχή και τη δύναμη ότι,ανεξαρτήτως υπαιτιότητας, είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Με λίγη προσπάθεια, μπορούμε να διορθώσουμε την κατάσταση και πάλι. Ο Γκουρού μου πάντα έλεγε: “αν κάνεις ένα βήμα για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, η Θεότητα θα κάνει εννέα προς εσένα! Τόσο όμορφο και αληθινό! Έτσι, 10% προσπάθεια φέρνει 90% υποστήριξη! Τι ευκαιρία –  το άκουσα αυτό, σωστά; Ναι το άκουσες!

Αποδεχτείτε λοιπόν την ευθύνη και η καθοδήγηση και η λύση  θα εμφανιστούνσε εσάς υπό την προϋπόθεση ότι έχετε κάνει το 10% της προσπάθειάς σας (περισσότερο αν μπορείτε) για να διορθώσετε τα πράγματα. Τότε η εξέλιξη μας θα είναι πιο θετική, και αυτή είναι μια πολύ πιο λεπτή ενέργεια που θα αντικαταστήσειτην ασχήμια της αρνητικότητας.Γι’ αυτό , είπα ότι μας εξαγνίζει!

Έτσι, καλωσορίστε έναν καταλύτη, δεχτείτε την ευθύνη, έστω και μερικώς, προσπαθήστε να βρείτε μια λύση και στη συνέχεια θα δείτε να δουλεύουναυτές οι θεϊκές δυνάμεις στη ζωή σας.

Με το να διαλογίζεστεεξασφαλίζετε ότι το κάρμα σας παραμένει σε καλή ισορροπία.

Πηγή : The Meditation Guru – Rajesh Ananda