Τα σημάδια που «φωνάζουν» βέβαιο χωρισμό σε μία σχέση


Τα red flags που όλες πρέπει να γνωρίζουμε

Έχεις παρατηρήσει ότι οι σχέσεις σου πάντα καταλήγουν σε αδιέξοδα; Αναρωτιέσαι αν έχεις βρει τον σωστό άνθρωπο για σένα; Ή ίσως ψάχνεις να μάθεις τα σημάδια μιας υγιούς σχέσης, για να εστιάσεις σε αυτά όταν γνωρίσεις κάποιον νέο; Ανεξάρτητα από τον λόγο που βρίσκεσαι εδώ, μείνε μαζί μας, γιατί σήμερα θα ανακαλύψουμε τα σημάδια στη σχέση που μαρτυρούν εκ προοιμίου χωρισμό, τα οποία ωστόσο χρειάζεται να διερευνήσεις καλύτερα, αν πιστεύεις πως η σχέση αξίζει μία προσπάθεια.

Στην αρχή μιας σχέσης είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προβλήματα, καθώς οι δύο άνθρωποι δεν έχουν ακόμα γνωρίσει πλήρως ο ένας τον άλλο. Όταν περάσει η περίοδος του εντυπωσιασμού και οι πραγματικές προσωπικότητες αποκαλύπτονται, μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις. Αλλά υπάρχουν και σημάδια στη σχέση που αν δεις, δεν πρέπει να τα αγνοήσεις. Αυτά τα σημάδια μπορούν να δείξουν ότι κάτι στη σχέση δεν λειτουργεί σωστά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Αν η σχέση είναι σημαντική για σένα και πιστεύεις ότι αξίζει να προσπαθήσεις να τη βελτιώσεις, τότε μπορείς να δώσεις μια ευκαιρία για αλλαγή. Το σημαντικό είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση. Αν μόνο εσύ προσπαθείς να αλλάξεις τα πράγματα, αλλά ο σύντροφός σου δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί, τότε η σχέση μπορεί να μην έχει μέλλον.

1.Διαφορετικές αξίες
Η διαφορετικότητα στις αξίες είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στις σχέσεις και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Οι αξίες αντιπροσωπεύουν τα πιο βαθιά πιστεύω και αρχές ενός ανθρώπου και μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο και τη συμπεριφορά του. Όταν σε μια σχέση το ζευγάρι έχει διαφορετικές αξίες, μπορεί να δημιουργηθούν συγκρούσεις και δυσκολίες στην επίλυση προβλημάτων. Για παράδειγμα, κάποια που θεωρεί την ελευθερία και την ανεξαρτησία ως σημαντικές αξίες μπορεί να βρει δυσκολίες να συμβιβαστεί με κάποιον που θεωρεί την οικογένεια και την ασφάλεια ως τις πιο σημαντικές αξίες του. Όταν οι αξίες είναι διαφορετικές, μπορεί επίσης να υπάρχει έλλειψη κατανόησης.

2.Έλλειψη εμπιστοσύνης
Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις, καθώς η εμπιστοσύνη αποτελεί το θεμέλιο για μία υγιή σχέση. Η έλλειψη αυτή μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως παρανοήσεις, υποψίες, προβλήματα επικοινωνίας και προηγούμενες πληγές στη σχέση. Αν κάποιος αντιληφθεί ότι η εμπιστοσύνη έχει χαθεί στη σχέση του, η καλύτερη προσέγγιση είναι η ειλικρίνεια και η ανοικτή συζήτηση με τον σύντροφό του. Συχνά, αυτό που νομίζει κάποιος ότι συμβαίνει μπορεί να είναι μια παρεξήγηση ή ένα πρόβλημα επικοινωνίας που μπορεί να λυθεί με μια καλή συζήτηση. Είναι σημαντικό να υπάρχει συζήτηση και να ακουστούν ανοικτά οι ανάγκες και οι ανησυχίες του καθενός, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη σχέση.

3.Αδιαφορία
Η αδιαφορία είναι ένα σημάδι που υποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση. Όταν ο ένας σύντροφος αδιαφορεί για τα πράγματα που νοιάζουν μία γυναίκα, τότε είναι φυσιολογικό να νιώθει απόρριψη και απομόνωση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση πρέπει να λήξει αμέσως. Είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον σύντροφό σας για τους λόγους που οδήγησαν στην αδιαφορία και να προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις μαζί. Ενδέχεται να χρειαστεί να βελτιώσετε την επικοινωνία σας, να αυξήσετε τη συχνότητα των δραστηριοτήτων που κάνετε μαζί ή να βελτιώσετε την προσοχή που αποδίδετε ο ένας στον άλλον. Αν όμως η αδιαφορία είναι διαρκής και αδύνατη η επίλυσή της, τότε μπορεί να είναι καλύτερο να τερματίσετε τη σχέση.

4.Ανασφάλεια
Η ανασφάλεια στις σχέσεις μπορεί να προέρχεται από διάφορους παράγοντες όπως οι προσωπικές εμπειρίες, οι προσδοκίες, οι φόβοι και οι ανασφάλειες του παρελθόντος. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κατανοήσουμε την προέλευση της ανασφάλειας και να μιλήσουμε με τον σύντροφο μας για αυτό. Ίσως ο σύντροφός σου να μην έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για σένα να αισθάνεσαι άνετα να εκφράσεις τον πραγματικό σου εαυτό και τα συναισθήματά σου. Αν αυτό που νιώθεις είναι ότι δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τον πραγματικό σου εαυτό, τότε ίσως να χρειαστεί να επανεξετάσεις τη σχέση σου. Μια σχέση που δεν σου δίνει τον χώρο και την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεις τα συναισθήματά σου μπορεί να είναι εξαντλητική και επιβλαβής για την ψυχολογική και συναισθηματική σου ευημερία. Είναι σημαντικό να είσαι σε μια σχέση που σε αναπτύσσει, σε στηρίζει και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα.

Μια σχέση απαιτεί πολλή δουλειά, αφοσίωση και συνεχή επικοινωνία. Μπορεί να υπάρξουν διαφορές και δυσκολίες, αλλά αν καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι αξίζει, τότε αξίζει τον κόπο. Τα σημάδια που παρατηρείς στη σχέση σου, μπορούν να οδηγήσουν σε μια συζήτηση ή σε έναν ξεκαθάρισμα των πραγμάτων, αλλά μπορεί να σηματοδοτούν και το τέλος της σχέσης. Το σημαντικό είναι να μην απομακρυνθείς από τα πιστεύω σου και την αληθινή σου φύση. Γνωρίζοντας τον εαυτό σου καλύτερα, μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις σε μια σχέση και στον σύντροφο σου.

Πηγή : must