Τα Ρομπότ της Toyota συνεισφέρουν στην πραγματοποίηση του ονείρου των ανθρώπων ναβιώσουν την εμπειρίατων Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020


Προσηλωμένα στην αρχή «Mobility for All», τα ρομπότ της Toyota αυξάνουν και ενισχύουν τις ανθρώπινες ικανότητες

Η Toyota Motor Corporation, ως παγκόσμιος εταίρος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, επιδιώκει να προσφέρει λύσεις κινητικότητας πέρα από την παροχή επίσημων οχημάτων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Πιο συγκεκριμέναη Toyota συμμετέχει στο«Tokyo 2020 Robot Project», έργο που διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (Τόκιο 2020), με στόχο να φέρει σε επαφή εμπειρογνώμονες του τομέα της ρομποτικής μετην κυβέρνηση, το μητροπολιτικό κυβερνητικό ίδρυμα του Τόκιο, καθώς και τους συνεργάτες των Αγώνων.Στο Τόκιο 2020 τα ρομπότ, τα οποία θα παρουσιαστούν από την Toyota, θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την ικανότητα κίνησης των ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες και χώρους. Με την προσέγγιση αυτή, συμβάλλοντας δηλαδή στην καλλιέργεια της ελπίδας των ανθρώπων και στην υλοποίηση των ονείρων τους,η Toyota θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει περαιτέρω τον ενθουσιασμό του κόσμου σε ό,τι αφορά στους Αγώνες και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει καθοριστικάστην επιτυχία των Αγώνων του Τόκιο 2020.

Ο Nobuhiko Koga, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Έρευνας Frontier της Toyota, δήλωσε: «Στην Toyota χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των βιομηχανικών ρομπότ για μια ποικιλία εφαρμογών που βασίζονται στην αφοσίωσή μας απέναντι στην ενίσχυση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και στην εναρμόνιση της τεχνολογίας με τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, από το 2004 αναπτύξαμε ρομπότ που επικεντρώνονται στην υποστήριξη ατόμων που δεν μπορούν να κινηθούν μόνοι τους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων τρίτης ηλικίας. Τώρα, καθώς εξελισσόμαστε σε μια εταιρεία κινητικότητας, επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας στη ρομποτική, ώστε να προσφέρουμε στους ανθρώπους την ελευθερία μετακίνησης. Η ‘κινητικότητα για όλους’ δεν είναι μόνο η ‘φυσική’ κίνηση ενός προσώπου ή ενός αντικειμένου από τη μια θέση στην άλλη, αλλά περιλαμβάνει και την ‘εικονική’ κινητικότητα ενός ατόμου. Αυτό παρέχει περισσότερες ευκαιρίες στα άτομα, έτσι ώστε να βιώσουν νέα πράγματα, να συναντηθούν και να αλληλοεπιδρούν με άλλους ή να ’μετακινηθούν’ συναισθηματικά. Στο Τόκιο 2020, θέλουμε να συναρπάσουμε τη φαντασία των θεατών, παρέχοντας ρομπότ υποστήριξης στο πλαίσιο της συμβολής μας στο να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία οι Αγώνες

Τόκιο 2020 μασκότ ρομπότ Miraitowa /Someity (ρομπότ-μασκότ)*

Για να γίνουν αυτοί οι αγώνες οι πιο καινοτόμοι και τεχνολογικά προηγμένοι στην ιστορία, το Τόκιο 2020 και η Toyota εργάζονται για τη δημιουργία ενός «ρομπότ-μασκότ».

Εκτός από την υποδοχή των αθλητών και των επισκεπτών στους επίσημους χώρους, η Toyota εξετάζει το ενδεχόμενο τα παιδιά στην Ιαπωνία, να έχουν τη δυνατότητα, να απολαμβάνουν τους Αγώνες, μέσω της χρήσης του ρομπότ-μασκότ.

Το ρομπότ, με την αξιοποίηση μιας φωτογραφικής μηχανής τοποθετημένης στο κεφάλι του, θα μπορεί να αναγνωρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του, ενώ παράλληλα, οι απαντήσεις, που θα δίνει στα ερωτήματα που θα του υποβάλλονται, θα συνοδεύονται από μια ποικιλία εκφράσεων, οι οποίες θα καθορίζονται από την κίνηση και τη χρήση των ματιών του.

Οιμικροσκοπικές αρθρωτές μονάδες, με τις οποίες είναι εξοπλισμένο το ρομπότ, το καθιστoύν ευέλικτο και παρέχουν την ίδια στιγμή τη δυνατότητα στους χρήστες τους να μπορούν να χειριστούν το ρομπότ με ασφάλεια και με υψηλή επιχειρησιακή λειτουργικότητα.

[Προσφέρεται από το Τόκιο 2020]

THR3 (ανθρωποειδές ρομπότ)*

Η Toyota θα προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο εμπειρίας θέασης σε άτομααπομακρυσμένων περιοχών, τα οποία μολονότι δεν θα έχουν φυσική παρουσία στον χώρο θα διαθέτουν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουνμε τους αθλητές, μέσω των ρομπότ T-HR3 και Mascot.

Συγκεκριμένα, τα ρομπότ T-HR3 θα είναι σε θέση να αναπαράγουν την κίνηση από ένα ρομπότ Mascot σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Πέραν τηςπαροχής εικόνων και ήχων στις απομακρυσμένες τοποθεσίες, αυτά τα ρομπότ θα μπορούν να χαρίσουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα να βιώσουν τη δυναμική της κίνησης και της ανατροφοδότησης δύναμης, επιτρέποντάς τους να συνομιλούν και να αλληλοεπιδρούν με τους αθλητές, κάτι που θα τους δίνει την αίσθηση της φυσικής παρουσίας στον χώρο των Αγώνων.

TTR1 (Ρομπότ επικοινωνίας σε απομακρυσμένη τοποθεσία)*

Το T-TR1 είναι ένα ρομπότ εικονικής κινητικότητας / τηλε-παρουσίας που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας της Toyota στις Ηνωμένες Πολιτείες καιείναι εξοπλισμένο με μια φωτογραφική μηχανή, η οποία είναι τοποθετημένη στην κορυφή μιας μεγάλης οθόνης.

Το ρομπότ θα έχει τη δυνατότητα να προβάλλειτηνεικόνα ενός χρήστη ο οποίος βρίσκεται σε απομακρυσμένη τοποθεσία, δίνοντάς του την ευκαιρία της αίσθησης της φυσικής παρουσίας του στον χώρο, μέσω του ρομπότ.

Με το T-TR1, η Toyota θα δώσει στους ανθρώπους, που δεν έχουν την ευκαιρία να παραστούν σε διοργανώσεις όπως τους Αγώνες, μια ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση από μια οθόνη που θα παρέχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα της επικοινωνίας ανάμεσα στην τοποθεσία του θεατή και στο σημείο διεξαγωγής των Αγώνων.

HSR: Ρομπότ ανθρώπινης υποστήριξης / DSR: Ρομπότ υποστήριξης παράδοσης*

Σε επιλεγμένα σημεία, ειδικά διαμορφωμένων καθισμάτων εύκολης πρόσβασης, του Ολυμπιακού Σταδίου θα επιχειρεί το Toyota Human Robot HSR,καθοδηγώντας τους επισκέπτες στο κάθισμά τους και μεταφέροντάς τους ελαφριά γεύματα και διάφορα άλλα προϊόντα, προκειμένου να τους επιτρέψει να απολαύσουν απρόσκοπτα τον αγώνα.

Επίσης, το Toyota Deliver Support DSR, ειδικά σχεδιασμένο για το Τόκιο 2020, θα παραδίδει αμέσως ποτά και άλλα προϊόντα στους θεατές τα οποία θα παραγγέλνουν από ένα ειδικά διαμορφωμένο tablet.

Με έναν στίβο ο οποίος διαθέτει 500 θέσεις, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, και άλλες 500 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (κάθε τμήμα αναμένεται να έχει 16 σειρές με 32 θέσεις) υπολογίζεται ότι τα ρομπότ θα εξυπηρετήσουν πάνω από 1.000 θεατές με κινητικές ανάγκες.

FSR: Ρομπότ υποστήριξης πεδίου *

Τα FSR: Ρομπότ υποστήριξης πεδίου είναι ειδικά σχεδιασμένα ρομπότ εφοδιασμένα με αυτόνομες λειτουργίες τα οποία θα επιχειρούν στο πλαίσιο εκδηλώσεων των ολυμπιακών αθλημάτων όπως το Ακόντιο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το FSR θα έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει τη βέλτιστη διαδρομή που θα ακολουθήσει, μέσω μιας πορείας αποφυγής εμποδίων, προκειμένου να παρέχει πληροφόρηση στο προσωπικό που θα ανακτά και θα μεταφέρει τα εκτοξευόμενα αντικείμενα.

Στόχος της χρήσης του FSR είναι να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που απαιτείται για την ανάκτηση των αντικειμένων, καθώς και να μειωθεί ο όγκοςεργασίας του προσωπικού.

Η Toyota και το Τόκιο 2020 θα συνεργαστούν με τη Διεθνή Ένωση Ομοσπονδιών Στίβου (IAAF) για την ανάπτυξη του FSR για τους Αγώνες του Τόκιο 2020.

*Τα ρομπότ που θα χρησιμοποιηθούν στο Τόκιο 2020 ενδέχεται να έχουν διαφορετικά σχέδια από τα εικονιζόμενα.

www.toyota.com.cy