Τα McDonald’s υποστηρίζουν το Ronald McDonald House Charities Κύπρου


Η δέσμευση των McDonalds  απέναντι στον άνθρωπο, αποτελεί βασική αρχή από την ίδρυση της εταιρείας.

Έχοντας αυτό υπόψη, η υποστήριξη της υγείας και της ευημερίας των παιδιών είναι αναπόσπαστο μέρος της αποστολής της εταιρείας και των ανθρώπων της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα McDonalds υποστηρίζουν το Ronald McDonald House Charities® (RMHC), ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, του οποίου κύριος στόχος είναι να κρατά τις οικογένειες παιδιών με σοβαρές ασθένειες δεμένες, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους σε θεραπευτικές μονάδες.

Το RMHC Cyprus εγκαινιάστηκε επίσημα το 2014 με τη δημιουργία της Παιδιατρικής Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου ΜακαρίουΙΙΙ. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα, στελεχωμένη με άριστους εμπειρογνώμονες και εξοπλισμένη με την πλέον σύγχρονη ιατρική τεχνολογία, προσφέροντας εξειδικευμένη φροντίδα σε εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο. Αυτό το πρώτο, μεγάλο έργο ήταν μόνο η αρχή.

Το Σεπτέμβριο του 2018, υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του RMHC Κύπρου, η οποία επέτρεψε στο RMHC Κύπρου να προχωρήσει στη δημιουργία του πρώτου Ronald McDonald House στην Κύπρο. Στόχος του Ronald McDonald House είναι να προσφέρει δωρεάν διαμονή, σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, σε όλους τους γονείς παιδιών που νοσηλεύονται σε μονάδες μακριά από το σπίτι τους, έτσι ώστε η οικογένεια να μένει δεμένη τις δύσκολες στιγμές της ανάρρωσης. Το πρώτο Ronald McDonald House Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18-24 μήνες. Αυτός ο πρώτος ξενώνας θα παρέχει δωρεάν διαμονή σε οικογένειες από άλλες πόλεις και χωριά των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Μακαρίου ΙΙΙ και σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες στη Λευκωσία.