Τα 10 κορυφαία τραγούδια του Spotify για το 2016

Ποια τραγούδια ξεχώρισαν για εφέτος στο Spotify ύστερα από αναπαραγωγές δισεκατομμυρίων;

Άσχετα από το εάν έχετε καταληφθεί ή όχι από το εορταστικό πνεύμα, η μόνη βεβαιότητα είναι ότι σύντομα το 2016 θα αποτελεί παρελθόν, περνώντας μία για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και το συνηθέστερο που παρακολουθούμε συνεχώς τέτοια εποχή του χρόνου είναι φυσικά οι αναδρομές σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δώδεκα μηνών.

Όταν ο μαγικός κόσμος της μουσικής συναντά το αχανές σύμπαν του διαδικτύου, τότε η συγκεκριμένη συζήτηση κατευθύνεται προς τα τραγούδια ή τους καλλιτέχνες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προβολές, τις περισσότερες αναπαραγωγές ή ακόμα και τις πωλήσεις.

Μετά το YouTube, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τα 10 πιο δημοφιλή μουσικά video της πλατφόρμας του για το έτος, τη σειρά παίρνει ένας άλλος κολοσσός.

Το Spotify κάνει την ανασκόπηση του 2016 παρουσιάζοντας τα τραγούδια που ξεχώρισαν ανάμεσα σε δισεκατομμύρια ωρών ακρόασης και δισεκατομμύρια αναπαραγωγές.

Τα νούμερα είναι πραγματικά ασύλληπτα και χαοτικά, όμως οι ακροατές έδειξαν τη μεγαλύτερη προτίμησή τους σε δέκα συγκεκριμένα τραγούδια.

Δείτε ποια είναι τα 10 κορυφαία τραγούδια του Spotify παγκοσμίως για το 2016 στην παρακάτω λίστα:

10. «Faded» – Alan Walker

9. «7 Years» – Lukas Graham

8.«This Is What You Came For» – Calvin Harris ft. Rihanna

7. «Work From Home» – Fifth Harmony

6. «Love Yourself» – Justin Bieber

5. «Cheap Thrills» – Sia

4. «Work» – Rihanna & Drake

3. «Don’t Let Me Down» – The Chainsmokers ft. Daya

2. «I Took A Pill In Ibiza» – Mike Posner (Seeb remix)

1. «One Dance» – Drake ft. WizKid & Kyla