Συζητάμε, με τη «Μικρή Άρκτο»


Ο Οργανισμος Νεολαίας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις ανοιχτές συζητήσεις που διοργανώνει με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων που επιτρέπουν στο άτομο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις απαιτήσεις και προκλήσεις της καθημερινότητας.  Τις συζητήσεις συντονίζουν οι ψυχολόγοι της ¨Μικρής Άρκτου” μέσω του προγράμματος Zoom.

Το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης «Μικρή Άρκτος» υλοποιεί δράσεις μέσα από τις οποίες οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τις προσωπικές τους ικανότητες και δεξιότητες, να εντοπίσουν και να διορθώσουν τυχόν αδυναμίες, να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και να αναζητήσουν λύσεις για αυτά που τους απασχολούν.

Ο πρώτος κύκλος συζητήσεων περιλαμβάνει τις πιο κάτω θεματικές:

(α)”Ενισχύω την αυτοκτίμηση μου” 

      24/05/2021  Ώρα: 7

      Συντονιστής: Θεογνωσία Μειτανή

Περίληψη:  Η αυτεκτίμηση είναι πολύ σημαντική στην επίτευξη των στόχων μας και στη υγιή ανάπτυξη μας καθώς οι σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας και οι πεποιθήσεις σχετικά με τον εαυτό μας επηρεάζουν άμεσα τη συμπεριφορά, τα συναισθήματα μας και τις αποφάσεις μας. Συζητώντας θα ανακαλύψουμε την έννοια η αυτοεκτίμησης, πως οι σκέψεις μας επηρεάζουν την αυτοεικόνα μας και θα βρούμε τρόπους να αναπτύξουμε την αυτοεκτίμησή μας.

(β) Αναγνωρίζω και διαχειρίζομαι τα “αρνητικά” συναισθήματα

     27/05/2021 Ώρα: 7

     Συντονιστής: Αντρέας Ερωτοκρίτου

Περίληψη: Καθημερινά βιώνουμε μια πληθώρα συναισθημάτων. Κάποια από αυτά μας είναι ευχάριστα, μας προκαλούν ευφορία και ανεβάζουν τη διάθεσή μας. Κάποια άλλα, ωστόσο, μας ταλαιπωρούν και επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας. Συζητώντας θα αναγνωρίσουμε αυτά τα “αρνητικά” συναισθήματα και θα βρούμε  τρόπους διαχείρισης των συναισθημάτων αυτών.

(γ) Τρόποι ουσιαστικής επικοινωνίας στο σπίτι 

      28/05/2021 Ώρα: 7 

      Συντονιστής: Βάσω Θεοφάνους

Περίληψη:   Η επικοινωνία μοιάζει να είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο όμως τελικά ισχύει το αντίθετο.  Τις περισσότερες φορές στην καθημερινή μας επικοινωνία στο σπίτι δίνουμε ή λαμβάνουμε λανθασμένα ή  αντιφατικά μηνύματα.  Συζητώντας θα αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες στην επικοινωνία και θα βρούμε τρόπους που η επικοινωνία μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική βοηθώντας έτσι στην πρόληψη διαφόρων προβλημάτων.

Δηλώστε συμμετοχή  για μια ή περισσότερες συζητήσεις που θα θέλατε να λάβετε μέρος πατώντας ΕΔΩ

Θα σας αποσταλεί επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και κωδικός πρόσβασης στο Zoom.