Συνέντευξη: RANDE FOX – Zωντανή εμφάνιση στις 16 Δεκεμβρίου 21 στο SAVINO


Λίγες πριν την κοινή εμφάνιση των GRANDE FOX και των MONKEY MIND τη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στο SAVINO στην Λάρνακα, συναντήσαμε τους πρώτους και μας μιλάνε για την  ζωντανή τους εμφάνιση καθώς και για άλλα σημαντικά θέματα σχετικά με την πορεία τους και τα σχέδια τους.

Σας καλωσορίζουμε στο Music.net.cy. Είμαστε εν αναμονή της εμφάνισης σας σε λίγες μέρες εδώ. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε ζωντανά στην Κύπρο;

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκαμε. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση στο Musicnet.cy. Η αλήθεια είναι πως έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί αφού ο κιθαρίστας μας ο οποίος είναι και από τα ιδρυτικά μέλη του σχήματος, έχει ρίζες από Κύπρο και συγκεκριμένα από την Λεμεσό. Επίσης το πρώτο μας video clip έχει γυριστεί στη Κύπρο στο κομμάτι Route 66 από τον πρώτο δίσκο ‘‘Space Nest’’ ως προς τιμή του Rock Bar ROUTE 66 και την παρέα του. Στη μεγαλόνησο είναι η δεύτερη φορά που θα παρεβρεθούμε για live μετά από χρόνια βέβαια, αλλά το θέλαμε πολύ και έτσι αυτή την φορά στο Savino Live Stage θα μας δείτε ζωντανά στις 16 του μήνα. Να σημειώσουμε πως μια μέρα μετά το live θα γίνουν γυρίσματα στη Λεμεσό, στο τραγούδι Deathblow από τον νέο δίσκο ‘‘Empty Nest’’.

Ποια είναι η μουσική ταυτότητα των GRANDE FOX;

Η μουσική ταυτότητα της μπάντας δεν μπορεί να προσδιοριστεί με μια και μόνο ταμπέλα. Υπάρχουν επιρροές και ερεθίσματα από πολλά είδη και ύφη με αποτέλεσμα το πρωτότυπο και οπτικοακουστικό απόσταγμα να είναι μια μίξη με χαρακτήρα, τον δικό μας χαρακτήρα και με το δικό μας ηχόχρωμα. Υπάρχουν psychedelic, stoner, heavy rock και πολλά άλλα στοιχεία που θα βρείτε και θα εντοπίσετε μέσα στη δισκογραφία μας.

Τι θα ακούσει το κοινό που θα βρεθεί στο SAVINO στις 16 του μηνός;

θα κρατήσουμε κλειστά τα χαρτιά μας ως προς την playlist του live στις 16 του μήνα. Μιας και κοντεύουν τα Χριστούγεννα ας υπάρχουν και μερικές εκπλήξεις ως προς το κοινό μέσα από την μουσική μας. Το κοινό θα μπορεί να ακούσει την μουσική μας σε διάφορες πλατφόρμες όπως Bandcamp – Spotify – YouTube μέχρι την μέρα που θα ενώσουμε παρέα τις δυνάμεις μας επι σκηνής. Αυτό μας λείπει περισσότερο από κάθε τι άλλο στις εποχές που ζούμε και δεν βλέπουμε την ώρα και την στιμγή για να το ζήσουμε ξανά μαζί!

Τι το ξεχωριστό έχουν οι GRANDE FOX on stage;

Αυτό το ερώτημα θα το αφήσουμε στη κρίση σας και θα χαρούμε πολύ να μας πείτε μετά το live κριτικές , απόψεις και συμβουλές για το live performance, αλλά και για το μουσικό κομμάτι, έτσι ώστε να μας δώσετε δύναμη για βελτίωση και τροφή για σκέψη μέχρι την κάθε επόμενη παράσταση.

Θα μοιραστείτε την σκηνή με τους MONKEY MIND από την Λευκωσία. Πως προέκυψε αυτή η κοινή σας εμφάνιση;

Καταρχάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους Monkey Mind για την αποδοχή και την συμμετοχή τους στο event που θα γίνει στο Savino Live στη Λάρνακα. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια λόγω της πανδημίας η μουσική σκηνή έχει παγώσει και πλέον γίνονται μεμονομένα live. Πριν από αρκετούς μήνες συζητούσαμε με τους εκπρόσωπους μας Angels Pr για να οργανωθούν κάποια live εντός και εκτός χώρας. Η Κύπρος και το Savino live ήταν, είναι και θα είναι πάντα επιθυμία μας! Με αυτή την επιθυμία λοιπόν καταφέραμε να πάρουμε ημερομηνία από το μαγαζί και σίγουρα θα το τιμήσουμε για την φιλοξενία του. Όσον αφορά τα παιδιά από το άλλο σχήμα υπο συννενόηση με τους Angels PR συμφωνήσαμε να βρεθεί μια μπάντα που να μπορεί να υποστηρίξει το event και να είναι κοντά στα ακούσματα μας, έτσι ώστε να γίνει μια δυνατή βραδιά με ποικιλομορφία ήχων. Η πρόταση ήρθε και όλες οι πλευρές συμφώνησαν, και με αυτό τον τρόπο προέκυψε να γίνει το event μαζί με τους φίλτατους Monkey Mind. Σίγουρα είναι ωραία η αίσθηση να μοιράζεσαι την σκηνή, να γνωρίζεις, αλλά και να συνεργάζεσαι με νέα και διαφορετικά σχήματα σε κάθε μέρος που βρίσκεσαι για live.

Ποια είναι η άποψή σας για την μουσική σκηνή της Κύπρου;

Η άποψη μας για την μουσική σκηνή στη Κύπρο… μήπως καλύτερα να μας ρωτήσετε για το τι άποψη έχουμε για τις σεφταλιές; αχχαχχασχ …. πέραν από την πλάκα υπάρχει μια μικρή κοινότητα άρτιων και καλών μουσικών, υπάρχουν σοβαρά σχήματα που δημιουργούν, προχωρούν και εξελίσσονται. Περισσότερα Savino Live Stage να ανοίξουν και να εφοδιαστούν σωστά για να μπορούν να φιλοξενούν και να υποστηρίζουν τους μουσικούς, περισσότερη κινητικότητα στα social media για καλύτερη ενημέρωση και προώθυση των event. Συνεργασία, αρμονία, συλλογικότητα και αλλυλεγγύη χρειάζεται η underground DIY μουσική σκήνη. Μόνο έτσι θα γεμίσουν ξανά τα μαγαζιά ως προς τον δικό μας χώρο, σε αντίθεση με τα ελληνάδικα και τα μπουζουκλερί που ευδοκιμούν… Οι μουσικοί και γενικότερα οι καλλιτέχνες υπάρχουν, η πηγή του προβλήματος από αλλού πηγάζει και είναι μια τεράστια θεματική ενότητα για να την αναλύσουμε τώρα ξεκινώντας από την μουσική παιδεία και γενικότερα …

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας για την νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες;

Τα σχέδια μας για το μέλλον… όσα περισσότερα live καταφέρουμε να κάνουμε και φυσικά να ξεκινήσει το ταξίδι στο δρόμο για το tour που θα παρουσιάσουμε και την νέα μας δισκογραφική δουλειά. Σίγουρα θα κυκλοφορήσουμε ακόμη 4-5 οπτικά βίντεο πέραν από τα πρώτα 3 που παρουσιάσαμε τους περασμένους μήνες. Μείνετε συντονισμένοι στις διαδυκτιακές πλατφόρμες του σχήματος, τα καλύτερα έρχονται.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια, καλές γιορτές και προσκαλούμε κι εμείς τον κόσμο την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στο SAVINO να σας ακούσει και εσάς και τους MONKEY MIND. Κάτι τελευταίο που θέλετε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας;

Καλή συνέχεια να έχετε , καλή δύναμη και υγεία σε όλο τον κόσμο ευχόμαστε.

Ας βρούμε ξανά λίγο τα χαμόγελα μας και τις όμορφες στιγμές που μας έκλεψαν στις εορταστικές μέρες που έρχονται γιατί το αξίζουμε όλοι. Ας είναι το έτος 2022 να μας δώσει κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Ραντεβού στο Savino Live Stage..