Συνέντευξη Μαρία Καλούδη


Σαν μια ευκαιρία να δούν τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων και σαν μια συναισθηματική διέξοδος ήταν για την Μαρία Καλούδη και τους συνεργάτες της το νέο της κομμάτι για το οποίο μας μιλά πιο κάτω

 • Μαρία μου, μετά από αρκετό καιρό κυκλοφορείς ένα νέο τραγούδι ; θες να μας πεις γι’ αυτό;

Μετά το «Για μένα θα μιλώ» που είχε κυκλοφορήσει το 2020, ήρθε το «Όλα θα ανθίσουν ξανά» σε στίχους και μουσική του Νικόλα Λειβαδίτη. Ένα τραγούδι που ξεκίνησε να δημιουργείται μέσα στην δύσκολη περίοδο της καραντίνας ως μια συναισθηματική διέξοδος. Μια ευκαιρία να δούμε τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Να ονειρευτούμε την επόμενη μέρα. Να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας και στους ακροατές την ελπίδα, το φως, την αισιοδοξία, την ευτυχία που κρύβεται στα πιο απλά πράγματα.

 • Και σ’ αυτό το κομμάτι συνοδοιπόρος σου είναι ο Νικόλας Λειβαδίτης που έγραψε στίχους και μουσική . (Δυο λόγια για την δεύτερη συνεργασία)
 • Με τον Νικόλα, έχουμε κυκλοφορήσει στο παρελθόν, άλλα 5 singles και 2 ντουέτα. Αυτή η συνεργασία, που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, μου έδωσε την ευκαιρία να βρω τη θέση μου στη ελληνική μουσική σκηνή ως μια ερμηνεύτρια που έχει να πει τις δικές της «ιστορίες» και αυτό είναι μεγάλη ευλογία. 
 • Αν σου πρότεινε ο Νικόλας ένα κομμάτι που δεν θα σου άρεσε θα το έλεγες απλά και μόνο γιατί στο είπε ένας καλός συνεργάτης ή θα αρνιόσουν 

Θα το αρνιόμουν γιατί ακόμα κι αν το έλεγα χωρίς να νιώθω ότι μπορώ να το υποστηρίξω, θα αδικούσα το ίδιο το τραγούδι. Πιστεύω ότι όλα τα τραγούδια έχουν έναν ερμηνευτή που μπορεί να τα αναδείξει και να τα φωτίσει. Το να μην ταιριάζει κάτι με τις επιθυμίες μου, τις σκέψεις μου, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες μου, την προσωπικότητά μου ή τη φωνή μου δεν αφαιρεί κάτι από το τραγούδι. Απλώς, εγώ δεν του ταιριάζω!

 • Είναι ένα αιδιόδοξο κομμάτι. …;

Είναι ένα κομμάτι που κρύβει μια δυναμική αισιοδοξία. Λέω δυναμική γιατί οι στίχοι μεταφέρουν μια αποφασιστικότητα και μια σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά.

 • Η αισιοδοξία που κρύβει ήταν και η αφορμή να το κυκλοφορήσετε καλοκαίρι;

Νομίζω πως αυτό ήταν μια ευτυχής συγκυρία! Άλλωστε την αισιοδοξία τη χρειαζόμαστε κάθε εποχή, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Ειδικά κάτι δύσκολες, χειμωνιάτικες και σκοτεινές μέρες. Εύχομαι κάθε ένας που ακούει το «Όλα θα ανθίσουν ξανά», να αντλεί την απαραίτητη δόση αισιοδοξίας όποτε κι αν το ακούει.

 • Το καλοκαίρι θα σε βρει να τραγουδάς κάπου;

Το καλοκαίρι θα με βρει να ετοιμάζω τα φθινοπωρινά μας ξεκινήματα. Βέβαια, οτιδήποτε καλοκαιρινό προκύψει θα το ανακοινώσουμε στις σελίδες μας (social media) και ευχόμαστε να σας πετύχουμε κάπου. Μπορείτε να μας βρείτε εδώ: Instagram & Facebook

 • Θεωρείς είναι καλό να κάνεις καιρό να βγάζεις νέα κομμάτια;

Από τη μία θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια όσον αφορά στην επικοινωνία με το κοινό και τις νέες κυκλοφορίες, από την άλλη γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Πιστεύω ότι πρέπει να παρουσιάζουμε νέο υλικό όταν αισθανόμαστε ότι αυτό έχει λόγο ύπαρξης και ότι ταιριάζει με την αισθητική μας και αυτό προϋποθέτει, καταρχάς, έμπνευση η οποία κάποιες φορές αργεί στα ραντεβού της!

 • Υπάρχει για εσένα συγκεκριμένη μορφή επιτυχίας;

Επιτυχία για εμένα είναι να μπορώ να υπηρετώ την τέχνη που αγαπώ με τους δικούς μου όρους, κάνοντας πράγματα που μου ταιριάζουν και με αντιπροσωπεύουν και να επικοινωνώ βαθιά με τους ακροατές, να συνδεόμαστε και να συμπορευόμαστε σε αυτό το ταξίδι.

 • Ποιον άλλο καλλιτέχνη θαυμάζεις;

Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω και αυτοί που έχουν συμβάλλει, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στην καλλιέργεια της προσωπικότητάς μου. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να ξεχωρίσω έναν, θα έλεγα την Τάνια Τσανακλίδου.

 • Ποια αγαπημένη σου φράση την οποία θα ήθελες κάποια στιγμή να την έχεις και σε στίχους κάποιου τραγουδιού;

«Να ακολουθείς το δικό σου μονοπάτι»

 • Ποια η πιο τρελή σου επιθυμία ;

Έχω διάφορες τρελές επιθυμίες κατά καιρούς, οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκομαι. Αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι να πάρω τα πράγματα μου και να πάω να ζήσω σε ένα νησί. Αύριο, δεν ξέρω…