Συνέντευξη | Γιάννα Βασιλείου: «Θέλω ό,τι τραγουδάω να περιέχει μικρές αλήθειες μου στους στίχους και να με εξιτάρει φωνητικά»!

Η ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός Γιάννα Βασιλείου παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη δημοσιογράφο, Ελεάννα Καπάνταη.

Η ταλαντούχα μουσικός έχει σπουδάσει στο τμήμα μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εμφάνισή της στο χώρο της δισκογραφίας έγινε με το πρώτο της τραγούδι “Λόγια Αγάπης” σε δική της ερμηνεία, μουσική και στίχους, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2013. Εκτός από τη μουσική και το τραγούδι ασχολείται και με το μουσικό θέατρο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή της αποκλειστικά εδώ:

Καλησπέρα Γιάννα,

Σε γνωρίσαμε δισκογραφικά με το single “Λόγια Αγάπης” κάποια χρόνια πριν. Έκτοτε έχεις 2 δικές σου ολοκληρωμένες δουλειές, δύο καινούρια τραγούδια από την Panik Oxygen μέσα στο 2019 και πολύ καλές θεατρικές συνεργασίες… Πώς βλέπεις την μέχρι τώρα πορεία σου και τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Νιώθω όμορφα με το ξεκίνημά μου, τυχερή που έχω γνωρίσει και συνεργαστεί ήδη με τόσο σημαντικούς καλλιτέχνες και συντελεστές της μουσικής και θεατρικής βιομηχανίας, αλλά δεν έχω κάνει ούτε το ένα χιλιοστό όσων θα ήθελα μέχρι τώρα. Δεν ήμουν καθόλου διεκδικητική και άφηνα συνεργάτες να με αποτρέπουν από πολλά πράγματα ή να μου κόβουν τα φτερά. Οπότε για αρχή ονειρεύομαι να έχω δίπλα μου ανθρώπους που θα καταλαβαίνουν ακριβώς αυτό που είμαι και θέλω να κάνω, και θα βοηθάνε στο να προχωράμε μαζί αρμονικά.

Η επαγγελματική επιτυχία που έχεις σε σχετικά μικρό διάστημα σε αγχώνει για την μελλοντική σου πορεία;

Νομίζω πως ακόμα κι αν όντως υπάρξει κάποια επαγγελματική επιτυχία, δεν είναι κάτι που θα το καταλάβω εγώ συγκεκριμένα ή που πρόκειται να με αγχώσει. Εγώ αγχώνομαι μόνο όταν είμαι άπραγη και δεν τραγουδάω όσο θα ήθελα.

Το γεγονός ότι είσαι πολυτάλαντη μουσική προσωπικότητα – ερμηνεύτρια, μουσικός, συνθέτης, στιχουργός- πιστεύεις ότι σε επηρεάζει ως προς την επιλογή των τραγουδιών που σου προτείνονται;

Βεβαίως και επηρεάζει και είμαι πάρα πολύ δύσκολη στην επιλογή τραγουδιών, αλλά και στο πως αυτά θα ενορχηστρωθούν. Θέλω ό,τι τραγουδήσω δισκογραφικά ή διασκευάσω στα live μου να περιέχει οπωσδήποτε μικρές αλήθειες μου στους στίχους και να με εξιτάρει φωνητικά στη μελωδία.

Ποια είναι κατά την γνώμη σου η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ελληνική μουσική στις μέρες μας;

Οι ταμπέλες και οι παρωπίδες. Υπάρχει ποιοτικό και μη τραγούδι σε όλες τις σκηνές και είδη. Δε σημαίνει πως αν κάτι είναι στο φάσμα αυτού που ονομάζουμε έντεχνο, είναι πραγματικά ποιοτικό. Αλλά ούτε πως αν κάτι είναι ραπ ή λαϊκό δεν έχει αξία καλλιτεχνική. Υπήρξα και εγώ με τις παρωπίδες αυτές για χρόνια.

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

Με όσους είναι πραγματικοί καλλιτέχνες, ευγενικοί άνθρωποι και σέβονται το ελληνικό τραγούδι και το κοινό. Ανεξαρτήτως είδους στο οποίο κινούνται. Από τα μπλεξίματα προκύπτουν πιο καινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα.

Υπάρχει κάποιο μουσικό κομμάτι το οποίο έχεις “ζηλέψει” και θα ήθελες να το έχεις ερμηνεύσει;

Ζηλεύω πολλά, μέχρι που τα λέω τελικά σε live και γλυκαίνει αυτό το αίσθημα γιατί νιώθω ότι τα κάνω δικά μου. Το τραγούδι βέβαια που δεν έχει λείψει ποτέ από συναυλία μου είναι μία διασκευή στο “Ανθρώπων Έργα” των σπουδαίων δημιουργών Σ. Κραουνάκη και Λ. Νικολακοπούλου άρα πιθανολογώ ότι αυτό είναι και το τραγούδι που έχω ζηλέψει τελικά πιο πολύ από άλλα.

Ποιο είναι το moto ζωής σου και τι αντιπροσωπεύει για σένα;

Το τίποτα μην το κάνεις πρόβλημα. Το πρόβλημα να το κάνεις τίποτα. Είναι κάτι που μου έλεγε ο παππούς μου. Δείχνω χαλαρή και νωχελική κάποιες φορές επειδή το ακολουθώ σε καθημερινά ζητήματα, αλλά είναι πραγματικά μια γαλήνια στάση ζωής που μου ταιριάζει.

Ποια η σχέση σου με τα social media και γενικά με την δημοσιότητα;

Είναι δύσκολο έως αδύνατο ένας νέος καλλιτέχνης σήμερα να μην έχει επαφή με τα social media. Μου αρέσουν αρκετά, αλλά δεν είναι το στυλ μου να βάζω π.χ. stories διαρκώς με το που βρίσκομαι και τι κάνω. Τα χρησιμοποιώ στο βαθμό που με εκφράζει και κυρίως για να δείξω τη δουλειά μου και να επικοινωνήσω με τον κόσμο που σιγά σιγά με γνωρίζει. Όσο για τη δημοσιότητα, πάει χέρι χέρι με την επιτυχία στη δουλειά αυτή και καλώς ας έρθει αν αρέσει η μουσική μου στον κόσμο.

Ετοιμάζεις κάτι αυτόν τον καιρό;

Είμαστε ήδη στη διαδικασία επιλογής και ηχογράφησης των επόμενων τραγουδιών. Παράλληλα, ενορχηστρώνω και το καινούριο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε με τη μπάντα μου το επερχόμενο διάστημα.

Ποια είναι η ευχή σου για την χρονιά που έχει ξεκινήσει;

Ξεκίνησε το 2020 πολύ σκληρά για τον πλανήτη μας. Εύχομαι οι μήνες του που θα ακολουθήσουν να είναι πιο επιεικείς μαζί μας κι εμείς πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας.

 Πηγή : tralala.gr