Συνεχίζονται τα απογεύματα γνώσεων και ψυχαγωγίας με το #VirtualHomeCY


Τα απογεύματά μας έχουν πια περισσότερο ενδιαφέρον χάρη στο ψηφιακό σπίτι του #SupportCY, που άνοιξε τις πόρτες του με το διαδικτυακό πρόγραμμα #VirtualHomeCY, για να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει παιδιά και όχι μόνο. 

Με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας, το #SupportCY έχει αξιοποιήσει για ακόμα μια φορά την τεχνολογία και το ψηφιακό περιβάλλον για να δημιουργήσει το #VirtualHomeCY, ένα ακόμη διαδικτυακό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, το οποίο προβάλλεται Live από τη σελίδα του #SupportCY στο Facebook.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό σπίτι το οποίο ανοίγει τις πόρτες του για να γεμίσει με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες τα απογεύματα των παιδιών μέσα από κουίζ δεξιοτήτων, μαθήματα για επίδοξους ρομποτιστές όπως και γυμναστικές ασκήσεις για μικρούς και μεγάλους. Ακόμα μέσα από διαλέξεις, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε καίρια θέματα που απασχολούν τους γονείς.  

Πρόγραμμα Δράσεων

Το #VirtualHomeCY ξεκίνησε τις δράσεις του από τις 20/1 και συνεχίζει ως εξής: 

  • 02/02/2021. 18:00 – 18:45 

             ΘΕΜΑ: Επαναληπτικές Ασκήσεις Μαθηματικών Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου  

             Με δήλωση συμμετοχής*.  Συνεργάτης: Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

  • 02/02/2021. 19:00 – 19:45 

             ΘΕΜΑ: Παιδικά Καθίσματα και ασφαλής μεταφορά παιδιών στο αυτοκίνητο

             Ανοικτό για το κοινό.

  • 03/02/2021. 18:00 – 18:45

ΘΕΜΑ: Κουίζ ψηφιακών ικανοτήτων (για παιδιά Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού) 

Με δήλωση συμμετοχής*. Συνεργάτης: Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής

  • 04/02/2021. 18:00 – 18:45

ΘΕΜΑ: Μάθημα για επίδοξους ρομποτιστές (για παιδιά Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού) 

Με δήλωση συμμετοχής*. Συνεργάτης: Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής

  • 05/02/2021. 18:00 – 18:45

ΘΕΜΑ: Μάθε Κώδικα – γίνε υπερήρωας (για παιδιά Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού)

Με δήλωση συμμετοχής*. Συνεργάτης: Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής

  • 08/02/2021. 18:00 – 18:45 

             ΘΕΜΑ: Επαναληπτικές Ασκήσεις Μαθηματικών Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου  

             Με δήλωση συμμετοχής*. Συνεργάτης: Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

* Για δηλώσεις συμμετοχής, περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω αλλά και για νέα θέματα στις δράσεις του #VirtualHomeCY θα υπάρχει σχετική ενημέρωση στις αντίστοιχες αναρτήσεις των θεμάτων, στις σελίδες του #SupportCY και του οργανισμού Reaction στο Facebook.

Το #VirtualHomeCY φέρνουν κοντά μας το #SupportCY, η Τράπεζα Κύπρου και ο Οργανισμός Reaction μαζί με τα μέλη του Δικτύου Leroy Merlin, Arnold’s Digital Printers, Το Χαμόγελο του Παιδιού, KIDS Alternativities, Αθλητικός Όμιλος Τράπεζας Κύπρου, Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής και η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία.

Το Δίκτυο #SupportCΥ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου με τη συνεργασία του Οργανισμού Reaction, για τη στήριξη της Πολιτείας σε κρίσιμες στιγμές. Μαζί με επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανωμένα σύνολα, δημιουργήθηκε μια δομημένη συνεργασία σε μια προσπάθεια στήριξης της κυπριακής κοινωνίας και των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στον Covid-19. 

Μέχρι σήμερα το #SupportCY απαριθμεί 106 μέλη και συνεχίζει να μεγαλώνει. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να αποταθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση supportcy@bankofcyprus.com , να αναφέρουν τα βασικά στοιχεία της προσφοράς τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.