Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο

Η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη του ιστορικότερου ορεινού θερέτρου της Κύπρου και πάλαι ποτέ «στολίδι του Προδρόμου», του Ξενοδοχείου Βερεγγάρια, βρίσκεται πλέον στη δεύτερη φάση των εργασιών επείγουσας αποκατάστασης και ανακαίνισης από τη γνωστή εταιρεία ανάπτυξης οικιστικών και εμπορικών ακινήτων bbf: η οποία έχει αναλάβει τη φιλόδοξη αποστολή αναβίωσης και αναγέννησης του θρυλικού ξενοδοχείου.

«Οι εργασίες επείγουσας αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή αφορούν τις αναγκαίες επισκευές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του ξενοδοχείου», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ανδρόνικος Σπύρου, Project manager της bbf: και επιβλέπων του έργου ανακαίνισης του Βερεγγάρια.

«Ταυτόχρονα, διενεργούμε τον πλήρη καθαρισμό και συντήρηση των πέτρινων όψεων του κτιρίου καθώς και την αποκατάσταση όλων των λιθοσυρραφών που εμφανίζουν φθορές. Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης των εργασιών επείγουσας αποκατάστασης για την επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου, θα πραγματοποιήσουμε επίσης τις αναγκαίες εργασίες ενίσχυσης της υφιστάμενης κατασκευής, οι οποίες περιλαμβάνουν ενίσχυση του σκυροδέματος, δομικές παρεμβάσεις στις πλάκες και τις δοκούς και στους δύο ορόφους του κτιρίου, όπως και κάθε άλλη παρέμβαση που κρίνεται απαραίτητη για την επαναφορά στην αρχική τους κατάσταση», προσθέτει ο κ. Σπύρου.

«Όλες οι προαναφερθείσες διαδικασίες έχουν λάβει την επίσημη έγκριση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και της αρμόδιας αρχής για τις διατηρητέες οικοδομές, διασφαλίζοντας πως κάθε εργασία που λαμβάνει χώρα σέβεται απόλυτα το καθεστώς προστασίας και το διατηρητέο στάτους του θαυμαστού Βερεγγάρια», συμπλήρωσε.

«Η αναβίωση του Ξενοδοχείου Βερεγγάρια  είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά και πολυαναμενόμενα έργα της bbf:. Η φιλόδοξη αυτή ανάπτυξη έχει ως στόχο να επαναφέρει το ξενοδοχείο στην παλιά του αίγλη μέσω της αρμονικής σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν, να ξαναγίνει το Ξενοδοχείο Βερεγγάρια ένα εξέχον σημείο αναφοράς και πραγματικό στολίδι του Προδόμου», σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο Μ. Οικονομίδης – Μ. Ακκελίδου Αρχιτέκτονες Ε.Π.Ε., υπεύθυνο για τη μελέτη του έργου. «Η πρώτη φάση των άμεσων παρεμβάσεων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η δεύτερη φάση, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024, βρίσκεται τώρα υπό εξέλιξη. Την ίδια στιγμή προχωρούν και οι μελέτες της συμβουλευτικής ομάδας βάσει χρονοδιαγράμματος, σύμφωνα με το οποίο η ολοκλήρωση του project αναμένεται έως το 2026».

Πρωταρχικός στόχος του έργου αναπαλαίωσης είναι η προστασία του κτιρίου ως ένα σπουδαίο ιστορικό ορόσημο αλλά και η αναγέννηση του Προδρόμου ως ένας περισσότερο δημοφιλής ορεινός προορισμός για τον εγχώριο και ξένο τουρισμό. Η αναμενόμενη αναβίωση του θρυλικού Ξενοδοχείου Βερεγγάρια περιλαμβάνει την ενσωμάτωση μιας πληθώρας υπερσύγχρονων εσωτερικών και εξωτερικών υποδομών που θα συμβάλλουν σε μια εξ ολοκλήρου ευχάριστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες. Οι σουίτες του ξενοδοχείου είναι επιμελώς σχεδιασμένες ώστε να αποπνέουν μια ζεστή και κομψή ατμόσφαιρα στους επισκέπτες, παρέχοντας όλες τις ανέσεις που θα περίμενε κανείς από ένα σύγχρονο ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να απολαύσουν την ανεμπόδιστη θέα στο καταπράσινο δάσος με τα πεύκα και το μαγευτικό φυσικό τοπίο που περιβάλλει το ξενοδοχείο και ξεδιπλώνεται προς κάθε κατεύθυνση, από όποιο σημείο του και αν βρεθούν.

Το Ξενοδοχείο Βερεγγάρια φιλοδοξεί να καταστεί ο απόλυτος ορεινός τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας ασύγκριτα μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες του όλες τις εποχές του χρόνου – ένα πρότυπο ορεινό θέρετρο και must προορισμός της Μεσογείου!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Berengaria project  επικοινωνήστε με την bbf: