Συναυλία «Στο φως της Μουσικής»Το Ledra Music Soloists σας προσκαλεί σε ένα ρεσιτάλ πιάνου του Νικόλα Κωσταντίνου, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο Παλλάς, με τον καλλιτέχνη να προτείνει μια πλούσια μουσική περιδιάβαση στα αριστουργήματα κορυφαίων συνθετών του παρελθόντος, αλλά και του εξαίρετου Κύπριου συνθέτη Κωνσταντίνου Στυλιανού.

Η συναυλία αρχίζει με την συγκινητική Σονάτα σε Ντο μείζονα του Αυστριακού συνθέτη, Wolfgang Amadeus Mozart. Ακολουθεί η λαμπερή και διάφανη Σονατίνα του Γάλλου συνθέτη, Maurice Ravel, ένα νεοκλασικό έργο, γεμάτο πανέμορφες μελωδίες και εντυπωσιακές εναλλαγές ηχοχρωμάτων και διαθέσεων, και τρία αντιθετικά αριστουργήματα του Πολωνού συνθέτη, Fryderyk Chopin. Το Νυχτερινό σε Σολ ελάσσονα αποτελείται από ένα πένθιμο μέρος, το οποίο εναλλάσσεται από μια προσευχή. Το Βαλς, σε Λα ύφεση μείζονα, έχει τον χαρακτήρα ενός ποιητικού χορού και αποτελείται από πέντε συναρπαστικά θέματα, τα οποία είναι δραματικά δομημένα σε ένα συνεκτικό και συναρπαστικό σύνολο. Η δημοφιλής Πολωνέζα έργο 53, γνωστή και ως «Ηρωική», διακρίνεται από τολμηρότητα, σφριγηλότητα και μεγαλοπρέπεια.

Η συναυλία ολοκληρώνεται με την πρώτη παγκύπρια παρουσίαση των πέντε από τα Δώδεκα Πρελούδια του Κωνσταντίνου Στυλιανού, τα οποία είναι εμπνευσμένα από διάφορα έργα τέχνης, όπως αυτά των ζωγράφων Piet Mondrian, J. M. W. Turner, C. D. Friedrich, Gustav Klimt και Paula Rego.

Πρόγραμμα

  1. A. Mozart | Σονάτα σε Ντο μείζονα, KV330 (Sonata in C major, KV 330)
  2. Ravel | Σονατίνα (Sonatine)

Fr. Chopin | Νυχτερινό, έργο 37/1 (Nocturne, op. 37/1), Βαλς, έργο 42 (Waltz, Op. 42),

Πολωνέζα, έργο 53 (Polonaise, Op. 53)

Κωνσταντίνος Στυλιανού | C. Stylianou: Δώδεκα Πρελούδια, σειρά Α’ (2008–12), αρ. 2, 4, 6, 9, 12

(Twelve Preludes, Series I (2008-12), nos. 2, 4, 6, 9, 12)

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 | 7:30 μμ.

Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:  

Ταμείο Θεάτρου, κάθε Τετάρτη 4:00–7:00 μμ., www.soldoutticketbox.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και κρατήσεις:  22352355 | info@ledramusic.org | www.ledramusic.org

ΧΟΡΗΓΟΙ: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Άλφα Μέγα