Συμμετοχική παράσταση “Αγριολούλουδα στην πόλη ” Σάββατο 11/11/23 – 11:00π.μ.


Η σειρά εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου Στιγμές στο Μουσείο ’23 εγκαινιάζεται φέτος με τη συμμετοχική παράσταση “Αγριολούλουδα στην πόλη”, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 11:00.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό  Μουσείο Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη και είναι εμπνευσμένη από τη συλλογή υδατογραφιών του Πολιτιστικού Ιδρύματος, της Electra Megaw.

Η παράσταση προσκαλεί τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τα ενδημικά φυτά της Κύπρου μέσα από μουσική, ποίηση και αφήγηση και επιχειρεί να συνδέσει τον πολιτισμό και την φύση, η οποία διαχρονικά αποτελεί έμπνευση για την ανθρώπινη δημιουργία.

Μαζί με τους εκτελεστές, το κοινό καλείται να εξερευνήσει τη χλωρίδα και πανίδα της Κύπρου και να αναθεωρήσει επίκαιρα περιβαλλοντικά θέματα χαρακτηριστικά της σημερινής εποχής.

Μέσα από εικαστικές εγκαταστάσεις λουλουδιών, δημιουργώντας την αίσθηση ενός κήπου, το κοινό με την χρήση χάρτη του χώρου θα μπορεί να περιηγηθεί και να συμμετέχει σε διάφορες δράσεις, οι οποίες θα διαδραματίζονται στο χώρο του Μουσείου.

Μουσική παράσταση, Αφήγηση παραμυθιών με κουκλοθέατρο σκιών,  Projection Mapping & χώρος χαλάρωσης, Δημιουργία του τείχους (λουλουδιών), Ποιήματα λουλουδιών (σε σταθμό χρήσης ακουστικών).

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, (Μουσείο Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη)

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Διάρκεια: 11:00-12:30

Πληροφορίες: 22 128175.

Είσοδος ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις  είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.

Μάθε περισσότερα στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf)

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.