ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η Νίκη Κάρτσωνα! «Μη με ξαναρωτήσεις γιατί δεν κάνω παιδί»

Αύριο είναι η Γιορτή της Μητέρας και με αφορμή την ξεχωριστή αυτή μέρα για όλες τις μανούλες η Νίκη Κάρτσωνα με ένα συγκλονιστικό κείμενο που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram, υπερασπίζεται όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν κατάφεραν να κάνουν παιδί κι έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν και όλους τους αδιάκριτους που ρωτούν το γιατί.

Έγραψε λοιπόν η Νίκη Κάρτσωνα:

«Μην με ξαναρωτήσεις γιατί δεν κάνω παιδί…Και δεν αναφέρομαι σε εμένα. Εγώ την πέρασα αυτή την περίοδο όπως και όλες οι γυναίκες που παντρεύονται. Όπως και όλες οι γυναίκες που έχουν χρόνια έναν σύντροφο. Για σκεφτείτε το. Ίσως η πιο άκυρη, η πιο άβολη ερώτηση για μία γυναίκα που έχει σύντροφο αλλά δεν έχει παιδί, έχει να κάνει με το γιατί δεν έχει παιδί. Αφού την ξέρεις την απάντηση. Θυμάμαι τότε που είχα παντρευτεί και είχαμε πάρει απόφαση πως θέλαμε μία οικογένεια, πόσο με στεναχωρούσε όταν με ρώταγαν για το παιδί.

Έχω δει αναγνωρίσιμες γυναίκες να έρχονται σε δύσκολη θέση. Έχω δει συννεφιασμένα πρόσωπα, έχω δει γυναίκες να λαχταράνε ένα παιδί και έχω δει και φίλη μου να απαντάει με ειλικρίνεια και θάρρος, με δυνατή και καθαρή φωνή κοιτάζοντας στα μάτια εκείνον που επέλεξε να την φέρει σε αυτή τη δύσκολη θέση πως “ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ”.

Και τι κατάλαβες; Εσύ που θέλησες να επιβεβαιωθείς πως για να μην έχει παιδί αυτά τα χρόνια κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Και τι κατάλαβες που μπήκες από την κλειδαρότρυπα σε ένα σπίτι, για να ξεχάσεις τα δικά σου θέματα; Αισθάνθηκες καλύτερα; Είσαι πιο χαρούμενη; Πιο ευτυχισμένη; Πιο γεμάτη;

Γιατί αυτό που ξέρω εγώ, αυτό που θέλω κάθε μέρα, είναι να βλέπω γύρω μου χαρούμενους ανθρώπους. Είναι να έχω εν συναίσθηση, να κατανοώ, να αγαπώ και κυρίως να είμαι διακριτική με τις ζωές των άλλων. Το ίδιο εύχομαι και για σένα».

Πηγή: star.gr