Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως 8 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η διεθνής φήμη του Πανεπιστημίου για το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει, σύμφωνα με την ταξινόμηση του Πανεπιστημίου Stanford.

Οκτώ (8) μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 100,000 επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση κατάταξη ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη λίστα αυτή και τις ανακοινώσεις των άλλων Κυπριακών Πανεπιστημίων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στη τρίτη θέση σε αριθμό μελών ΔΕΠ ανάμεσα στα Κυπριακά πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Κύπρου (28), ΤΕΠΑΚ (11), Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (8), Ανοικτό Πανεπιστήμιο (3), Πανεπιστήμιο Frederick (1)). 

Η κατάταξη “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators” ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η ανανεωμένη, για το 2020, ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2019 και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8,000,000 επιστημόνων ανά το παγκόσμιο. Η ευρύτερη ετήσια αξιολόγηση της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη, και η οποία αποτελείται από τους καθηγητές Jeroen Baas, Richard Klavans και Kevin Boyackled, βασίζεται στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού τους έργου καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

Τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που βρίσκονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, με βάση το πιο πάνω κριτήριο αλλά και το έργο τους για το 2019, είναι οι ακόλουθοι (με αλφαβητική σειρά):

  1. Καθηγητής Δημήτρης Βρόντης, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων 
  2. Καθηγητής Χρίστος Γεωργάλας, Ιατρική Σχολή 
  3. Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Ιατρική Σχολή & Σχολή Επιστημών και Μηχανικής 
  4. Καθηγητής Παναγιώτης Καράνης, Ιατρική Σχολή 
  5. Καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων 
  6. Καθηγητής Ιωάννης Σάχαλος, Σχολή Επιστημών και Μηχανικής 
  7. Καθηγητής Michael Davidson, Ιατρική Σχολή
  8. Καθηγητής Mark Sullman, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχαίρει θερμά τα οκτώ μέλη ΔΕΠ για τη σημαντική αυτή διάκριση, η οποία αντικατοπτρίζει γενικότερα το εξαίρετο ερευνητικό έργο που επιτελείται στο Πανεπιστήμιο, και το οποίο έχει συνεισφέρει σημαντικά στην κατάταξη του Πανεπιστημίου στον πίνακα των 1000 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, σύμφωνα με το Times Ηigher Εducation World University Rankings.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, δήλωσε ότι «η νέα αυτή διάκριση επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το διεθνώς αναγνωρισμένο εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπως αυτό αντικατοπτρίζεται και στις διεθνείς κατατάξεις και διακρίσεις, και το οποίο σε συνέργεια με την ποιοτική διδασκαλία και την προσφορά στην κοινωνία καθιστά το Πανεπιστήμιό μας ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Συγχαίρω και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους 8 συναδέλφους για τη συμπερίληψή τους στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, καθώς επίσης και όλα τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου για τις μεγάλες επιτυχίες στην έρευνα και καινοτομία, οι οποίες μας γεμίζουν με χαρά και περηφάνεια».