Στις 6 Μαρτίου ο Εθνικός Τελικός της Ελλάδας για τη Eurovision;


Πότε θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός για τη Eurovision;

Σύμφωνα με το blog του Γρηγόρη Μελά, ο Ελληνικός τελικός θα διεξαχθεί πιθανόν την πρώτη Δευτέρα του Μαρτίου, δηλαδή στις 6. Για πρώτη φορά επίσης φέτος θα έχουν λόγο για το νικητήριο τραγούδι, όχι μόνο οι κάτοικοι της Ελλάδας, αλλά και οι απόδημοι Έλληνες μέσω «ειδικής επιτροπής» που θα αποτελείται από εκπροσώπους Ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς.

Ειδικότερα αναφέρθηκε, ότι στελέχη της ΕΡΤ θέλουν να δώσουν βήμα στους Έλληνες της διασποράς, ώστε ο Ελληνικός τελικός να αποτελέσει μία γιορτή όπως και το φεστιβάλ τραγουδιού, να αποκτήσουν λόγο και ψήφο οι απόδημοι Έλληνες. Η «ειδική επιτροπή» θα αποφασίζει μαζί με τους τηλεθεατές, με ποσοστό που πιθανώς θα ανέρχεται στο 30% έναντι 70% των τηλεθεατών. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι η επιλογή των κοινοτήτων της διασποράς θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα κυμαίνονται σε ένα αριθμό από 7 έως 9 με πιθανές τις κοινότητες της Αυστραλίας και Γερμανίας λόγω μεγάλου αριθμού των Ελλήνων σε αυτές.

Στόχος είναι οι απόδημοι Έλληνες να ακούσουν τα τραγούδια συγχρόνως με τους τηλεθεατές εντός Ελλάδας και να ψηφίσουν όποιο τους αρέσει. Έπειτα εκπρόσωπος τους με σύνδεση δια μέσω στούντιο, θα εκφωνήσει το αποτέλεσμα των Ελλήνων της διασποράς για να συνδυαστεί με την ψήφο των Ελλήνων εντός συνόρων.