Στήριξη Ορεινών Κοινοτήτων από το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο σε συνεργασία με το SupportCY


Παραδόθηκαν 10 νοσοκομειακά κρεβάτια, εξοπλισμός εξαιρετικά χρήσιμος για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στην ορεινή Λευκωσία.  

Μέσω του Δικτύου SupportCY και στην παρουσία του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη, παραδόθηκαν στο Πολυδύναμο Κέντρο ‘Η Σολέα’, από το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο – νέο μέλος του SupportCY- 10 νοσοκομειακά κρεβάτια. Ο εξοπλισμός αυτός είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του Πολυδύναμου Κέντρου ‘Η Σολέα’, το οποίο καλύπτει το σύνολο της ευρύτερης ορεινής περιοχής. Τα κρεβάτια διαθέτουν χειροκίνητη ανύψωση πλάτης, προσθαφαιρούμενα πλαϊνά κάγκελα ελατηρίου που καλύπτουν όλη την πλευρά του κρεβατιούρόδες με φρένο κ.ά. 

Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. «Στο Γραφείου του Επιτρόπου», ανέφερε, «εντοπίζουμε ανάγκες που υπάρχουν στις ορεινές κοινότητες και προσπαθούμε μέσω συνεργασιών να στηρίξουμε τους κατοίκους των κοινοτήτων αυτών. Μέσω του Δικτύου SupportCY και σε συνεργασία με το Απολλώνειο Νοσοκομείο, παραδώσαμε στο Πολυδύναμο Κέντρο ‘Η Σολέα’ 10 νοσοκομειακά κρεβάτια για την κάλυψη αναγκών τους. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Απολλώνειου Νοσοκομείου για την προσφορά τους στο συγκεκριμένο Πολυδύναμο Κέντρο, το οποίο έχει ως στόχο την προσφορά υπηρεσιών σε ηλικιωμένους, σε ανάπηρους, σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας ακόμη και σε βρέφη. Ευχαριστούμε επίσης το SupportCY, τον ΜΚΟ Reaction και την Τράπεζα Κύπρου για την αγαστή συνεργασία και τη στήριξη καθώς και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου για τη συμβολή του».

Η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου Έλλη Ιωαννίδου, δήλωσε ότι η δράση αυτή αντικατοπτρίζει πλήρως την φιλοσοφία του Δικτύου SupportCY, που σήμερα αριθμεί 106 μέλη (επιχειρήσεις, ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα). «Στόχος μας είναι να μπορούμε μέσω του Δικτύου να εντοπίζουμε ανάγκες, να προωθούμε λύσεις και μέσα από αυτή τη διαδικασία να στηρίζουμε την κοινωνία. Ευχαριστώ, εκ μέρους του SupportCY, το νέο μας μέλος, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, για αυτή την πολύ σημαντική δωρεά του εξοπλισμού».  

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Απολλώνειου Νοσοκομείο Δρ. Χρίστος Πουρής, δήλωσε ότι «το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και στο πλαίσιο της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, βρίσκεται ξανά δίπλα στην κοινωνία και συμβάλει με ιδιαίτερη χαρά στις προσπάθειες επίτευξης του διαχρονικού έργου του Οργανισμού Reaction και του Δικτύου SupportCY, δωρίζοντας 10 νοσοκομειακά κρεβάτια».