«Στην κουπαστή της μνήμης» από το ΡΙΚ1


Τιμώντας τις μαύρες επετείους  της κυπριακής τραγωδίας, το ΡΙΚ σε συνεργασία με τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Γιώργο Καλογήρου και Ανδρέα Παράσχο ετοιμάζει ένα επετειακό αφιέρωμα με τίτλο «Στην κουπαστή της μνήμης», το οποίο θα προβληθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, στις 9:15 το βράδυ από το ΡΙΚ1.

Από τη ρωγμή του αδυσώπητου χρόνου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με τις ερμηνείες του, ο Γιώργος Καλογήρου με τις ενορχηστρώσεις του και ο Ανδρέας Παράσχος με τα κείμενα του,  επιχειρούν ένα ταξίδι επιστροφής στο σκληρό καλοκαίρι του ’74.

Αποθησαυρίζοντας, νότες, στίχους και μνήμες, από την «Κουπαστή της μνήμης», οι τρεις, θα ανελκύσουν τα πλέον εμβληματικά τραγούδια της κυπριακής τραγωδίας. Από τους Κοτσώνη και  Χριστοδουλίδη, μέχρι τους Καραγιώργη και Θεοδώρου με άσματα μνήμης θα θωπεύσουν το μέγα τραύμα, για να θυμηθούν όσοι άρχισαν να λησμονούν και να μαθαίνουν όσοι των νεότερων, δεν γνωρίζουν.

Μαζί τους στο ταξίδι θα είναι η νεότερη γενιά καλλιτεχνών, με τους Δημήτρη Μεσημέρη, Κατερίνα Παράσχου, Ανδρέα Ελεσνίτσαλη, Φρειδερίκη Τομπάζου  και Πάρη Παράσχο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αλεξία Μουταφίδου.