Στη συνέντευξη τύπου του Περικλή Κανάρη| Δυο Γενιές – Δύο Ήπειροι, από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα!Στη συνέντευξη τύπου του Περικλή Κανάρη| Δυο Γενιές – Δύο Ήπειροι, από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα!


Σημαδιακή συνάντηση στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο…

…με τον Περικλή Κανάρη να υποδέχεται τους Μάνο Ελευθερίου, Κώστα Μακεδόνα και Ρίτα Αντωνοπούλου με αφορμή την επικείμενη συναυλία του στο θέατρο Παλλάς, στις 23 Νοεμβρίου.

Την Τρίτη 8/11, ο συνθέτης και ερμηνευτής Περικλής Κανάρης ανήγγειλε στη συνέντευξη τύπου την ζωντανή παρουσίαση της καλλιτεχνικής του σύμπραξης με τον μεγάλο στιχουργό και ποιητή, Μάνο Ελευθερίου. Η συναυλία «Αόρατος» θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παλλάς την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου (9μμ). Οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Βασίλης Παπακωσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Λαμπρινή Καρακώστα, σε σύμπραξη με παγκοσμίου φήμης μουσικούς από τη Νέα Υόρκη, αλλά και επίλεκτους από την Αθήνα, θα αποδώσουν τραγούδια σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Περικλή Κανάρη αλλά και μεγάλων Ελλήνων συνθετών. «Αναγγέλουμε την παρουσίαση του Αόρατου, που γίνεται όλο και πιο ορατός, στη χώρα απο την οποία ξεκίνησα. Θα παρουσιάσουμε ελληνική μουσική με ένα «μπόλιασμα» από διεθνείς ήχους, και αυτό είναι ένα στοίχημα. Δε γίνεται επί τούτου, αντανακλά απλά τη δική μου πορεία στο χρόνο ως δημιουργός. Εύχομαι να βρεί ανταπόκριση γιατί το πιστεύω και θέλω να το μοιραστώ με τους συμπατριώτες μου», δήλωσε. Δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές και τους χορηγούς για τη στήριξη τους στο μουσικό του ταξίδι.

Το λόγο πήρε ο Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος έθιξε τη ζωτική ανάγκη στήριξης σε νέους συνθέτες όπως ο Περικλής Κανάρης από τα μέσα ενημέρωσης, καθώς η σημερινή πραγματικότητα στη δισκογραφία τείνει να εξαφανίσει επαγγέλματα δημιουργών που δεν έχουν εγγυημένη σχέση με οικονομικά οφέλη (συνθέτες, ποιητές). Τον λόγο πήρε η Ρίτα Αντωνοπούλου, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που ερμήνευσε τραγούδι σε σύνθεση του Περικλή Κανάρη και ποίηση του Μάνου Ελευθερίου. Παρότι δεν γνώριζε το έργο του συνθέτη, δήλωσε “μαγεμένη” με τον τρόπο που την προσέγγισε και την πίστη του σε αυτή τη δουλειά, παρά τις αντιξοοότητες που αντιμετώπισε. Ολοκληρώνοντας, ο Κώστας Μακεδόνας έκανε ιδιαίτερη μνεία σε στοιχεία όπως η ευγένεια, το ταλέντο και ο άρτιος επαγγελματισμός του Περικλή Κανάρη, όπως τα εκτίμησε με αφορμή αυτή τη συνεργασία. Αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στο τραγούδι «Γι αυτούς που αγαπήθηκαν» που ερμήνευσε ο ίδιος και στην εγγύηση της επιτυχίας αυτής της δουλειάς λόγω της παρουσίας του Μάνου Ελευθερίου. Τέλος, ανέτρεξε στις στιγμές της συναυλίας στο Tribeca Performing Arts Center και την ιδιαίτερα πετυχημένη παρουσίαση του “Αόρατου” στο κοινό της Νέας Υόρκης και εξέφρασε τη σιγουριά πως το κοινό της Αθήνας θα ζήσει ανάλογες στιγμές, δίνοντας με πολλή χαρά ραντεβού στο Παλλάς.

manos1 manos2 manos3

Πηγή: tralala.gr