ΣTH ZΩH KAΠOIA ΠPAΓMATA ΦAINONTAI AΘΩA KAI AKINΔYNA KAI OMΩΣ, EINAI TOΣO EΠIKINΔYNA…. π. Σάββας “Στο Tupper”

ΣTH ZΩH KAΠOIA ΠPAΓMATA ΦAINONTAI AΘΩA KAI AKINΔYNA KAI OMΩΣ, EINAI TOΣO EΠIKINΔYNA…. π. Σάββας Στο Tupper”

Αν κάποιος απομονώσει αυτή και μόνο την φράση από το νέο τραγούδι του παπά Σάββα, μπορεί να αντιληφθεί αμέσως το μήνυμα που συνειρμικά περνάει μέσα από το καινούριο αυτό εγχείρημά του, με τον παράξενο αλλά όχι αναιτιολόγητο τίτλο

‘’Στο tupper…’’.

Με την δική του οπτική ματιά ελέγχει με τρόπο καυστικό ό,τι σήμερα φαινομενικά φαίνεται ακίνδυνο ενώ στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνο!

 

Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο ότι ένας κληρικός ξεπερνά τα στεγανά της εικόνας που βγάζει προς τα έξω η θέση του σε μια κοινωνία που επιθυμεί να βλέπει και ίσως να προκαλεί το ‘’φαινομενικό από το πραγματικό’’.

Ίσως με τον τρόπο αυτό, να αισθάνεται πως ζει καλύτερα στην προοπτική πως ότι δεν με αγγίζει δεν με ενοχλεί!

 

Αυτό έρχεται να ανατρέψει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο παπά Σάββας που για μία ακόμη φορά θέλει να αφυπνίσει θέτοντας τα όρια μεταξύ ‘’φανταστικού και αληθινού’’, επιχειρώντας για πρώτη φορά να συνθέσει και να ερμηνεύσει την αγωνία του σε ύφος rap-trap.

Ήρωές του πάντα οι Νέοι που πονούν και δοκιμάζονται από την ανθρώπινη εκμετάλλευση και την κοινωνική εγκατάλειψη… είτε αυτό λέγεται εμπόριο λευκής σαρκός, είτε εμπόριο ναρκωτικών… καθημερινές και άσχημες καταστάσεις που γίνονται αιτίες πλουτισμού για κάποιους όταν μοιραία γίνονται αιτίες εκμετάλλευσης και απαξίωσης για κάποιους άλλους.

Όλα αυτά και πολλά άλλα περιγράφονται με έναν ιδιότυπο τρόπο στο νέο αυτό τραγούδι του που έρχεται να ταυτιστεί με όσα “ΦAINONTAI AΘΩA KAI AKINΔYNA KAI OMΩΣ,  EINAI TOΣO EΠIKINΔYNA…”.

 

 Οι στίχοι του πάτερ Σάββα αποτυπώνουν γλαφυρά τις νέες τάσεις…

“τα κορμιά τα ιδρωμένα μοιάζουνε δυστυχισμένα

κρύα αγκαλιά δίχως αγάπη

δαχτυλίδια χρυσά από μαύρο χρυσάφι

το βαπόρι απ’ την Περσία λες και είναι δικό σου

και ο Κορινθιακός ο κόλπος το σπιτικό σου

βγάλε το AutoTune για να ακούω τι λες

δε με νοιάζουνε τα όπλα κι οι ψυχρές απειλές

στο κόσμο σου μπορεί να πετάς με πτήσεις Chapter

μα εγώ σε βγάζω απ’ το δικό μου και….

σε κλείνω στο TUPPER”!!!