Σταύρος Σιόλας: «Aν με ενδιέφερε πραγματικά η EUROVISION θα είχα πάει»

Για την συμμετοχή του στην EUROVISION ,το ντουέτο του με την Γλυκερία, την «Βόλτα» που μας πάει με τα τραγούδια του και για πολλά άλλα μας μιλά ο ταλαντούχος ερμηνευτής Σταύρος Σιόλας

Συνέντευξη Στέλλα Παπά

-Κύριε Σίολα, θα ήθελα να μας πείτε για τη «Βόλτα» σας που πάτε αυτό το τελευταίο διάστημα; 

Η Βόλτα είναι ένα τραγούδι που σε προσκαλεί να κάνεις αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος, να βγάλεις τον εαυτό σου έξω. Να απαλλαγείς από ορατούς κι αόρατους τοίχους που σε κρατούν «μέσα». Να διεκδικήσεις το πανανθρώπινο δικαίωμα να αγαπηθείς γι αυτό που είσαι και να το διεκδικήσεις και για τους άλλους.

Σας αγχώνει το κατά πόσο θ’αρέσουν στον κόσμο τα τραγούδια σας κυρίως το καινούργιο σας;

Όχι, δε με αγχώνει γιατί κάθε τραγούδι έχει τη δίκη του δυναμική και βρίσκει το κοινό του είτε αυτό είναι μικρό είτε μεγάλο. Εννοείται πως θέλω και το τελευταίο μου τραγούδι «βόλτα» να αγαπηθεί από τον κόσμο όσο περισσότερο γίνεται.

Θα λέγατε πως κάθε είδος μουσικής έχει και το κοινό του ή υπάρχουν κάποια τραγούδια που τα αγαπούν και τα ακούνε όλοι; 

Συνήθως το πρώτο συμβαίνει, το δεύτερο σπάνια. Υπάρχουν τραγούδια υπερβατικά που ξεπερνούν τα όρια του κοινού τους.

Το ντουέτο σας με την κυρία Γλυκερία πως προέκυψε; 

Προέκυψε ως τραγούδι τίτλων για τη σειρά Καταιγίδα του ταλαντούχου Σταύρου Ποταμάρη και ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που τραγούδησα μαζί της.

Θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας «έντεχνο» τραγουδιστή; 

Σε αυτή την κατηγορία ανήκω αν πρέπει για πρακτικούς λόγους κάπου να ενταχθώ, αλλά, εμένα δε με ενδιαφέρουν οι ταμπέλες, ούτε νιώθω σημαντικότερος αν αποκαλούμαι έντεχνος.

Ένας καλός τραγουδιστής είναι και καλός καλλιτέχνης μου είχε πει κάποιος άλλος συνάδελφο σας . Ποια η άποψη σας; 

Ένας τραγουδιστής οφείλει να είναι ολοκληρωμένος καλλιτέχνης με καλλιέργεια ,αισθητική και γνώση να σέβεται την τέχνη που υπηρετεί και το κοινό του.

Ένα άλλο τραγούδι σας μιλά για «σύννεφα» . Όμως το να σε βλέπει ο άλλος από τα σύννεφα, δεν είναι πάντα καλό.  

Ναι αλλά οι στίχοι της Μαριττας Αλημιση , λένε, «Κι αν τρέχουν σύννεφα στο νου μην το χρεώνεις του ουρανού» και σε προσκαλεί να κοιτάς από ψηλά με αισιοδοξία και με θετική μάτια τον κόσμο.

Η ethnic music επηρεάζουν τις μουσικές σας; 

Με ενδιαφέρουν και αγαπώ όλες τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου που διαμορφώνουν αυτό που λέμε ethnic όπως και τη δίκη μας φυσικά και όπως είναι φυσικό επηρεάζομαι από αυτές και ηθελημένα και αθέλητα.

Στην Κύπρο έχετε έρθει ; Προγραμματίζεται κάποιες εμφανίσεις εδώ; 

Έχω έρθει φυσικά αρκετές φορές. Στις 23 Ιουνίου έχει κανονιστεί μια συναυλία με τίτλο ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΔΙΟΔΙΑ στο σκαλί Αγλατζιας με συμμετοχή της Ρίτας Αντωνοπουλου την οποία διοργανώνει ο Πολύς Κυριάκου .

Θα τολμούσατε να πάτε στη EUROVISION; 

Αν είχα το ιδανικό τραγούδι και τις συνθήκες που επιθυμώ δεν θα είχα πρόβλημα ,αλλά, αν με ενδιέφερε πραγματικά θα είχα πάει.