Σταθερά ανοδική η πορεία του Όμιλου Λαϊκού Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση για το 2022


Με τη συμμετοχή Μετόχων, εργαζομένων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών του, ο Όμιλος Λαϊκού πραγματοποίησε τη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου την Ετήσια  Γενική του Συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης έγινε παρουσίαση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του Ομίλου για τη χρονιά 2022 από τον Πρόεδρο Κο Μίνω Χαραλάμπους. Ταυτόχρονα ο Κος Χαραλάμπους, προέβη και σε εκτενή αναφορά των οικονομικών  δραστηριοτήτων  όλων των εταιρειών και χαρακτήρισε τα αποτελέσματα ως πάρα πολύ καλά αν λάβει κανείς υπόψη τις συνθήκες μέσα από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν. Χαρακτήρισε δε το  2022 ως μια πολύ σημαντική χρονιά για τις εταιρείες του  Ομίλου  αφού κατά τη διάρκεια της έγιναν  με επιτυχία σημαντικά βήματα προς την επάνοδο στη κανονικότητα και τη κερδοφορία. Συνέχισε λέγοντας πως  θεωρεί  το  θετικό πρόσημο των εργασιών  εξαιρετικά  σημαντικό αφού  αποδεικνύει ότι ο Όμιλος ακόμα και μέσα σε περίπλοκες συνθήκες, καταφέρνει  να εδραιώνει τις επιτυχίες του  με  καλύτερα αποτελέσματα από το 2021 σαν αποτέλεσμα  της ανθεκτικότητας που απέκτησε μέσα από τι αλλαγές,  τις ανακατατάξεις και τη επίπονη συστηματική δουλεία των τελευταίων χρόνων.

Συγκεκριμένα ο  Όμιλος για το 2022 κατέγραψε τα πιο κάτω αποτελέσματα:O κύκλος εργασιών του ΟΜΙΛΟΥ κατά το 2022 ανήλθε στα €23,24εκ. σε σύγκριση με €20,13εκ. το 2021 παρουσιάζοντας μια σημαντική αύξηση του 15.5%.  Τα συνολικά καθαρά κέρδη του Ομίλου μετά τη φορολογία ήταν €3,082εκ. σε σύγκριση με €2,042εκ. το 2021 . Να σημειωθεί ότι, στο κέρδος του 2022 περιλαμβάνεται και κέρδος από την υπεραξία ακινήτων ύψους €1εκ, έτσι το εμπορικό κέρδος του Ομίλου ήταν €2,082εκ αυξημένο κατά 2% σε σύγκριση με αυτό του 2021

Τελειώνοντας ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διευθυντική Ομάδα και όλο το προσωπικό της Εταιρείας για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα. Ευχαρίστησε παράλληλα τις χιλιάδες των μετόχων για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και τις χιλιάδες των πελατών που διαχρονικά αγκαλιάζουν και εμπιστεύονται τα προϊόντα του Ομίλου Λαϊκού.

Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της LAIKO COSMOS TRADING LTD  και για την συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας με τον Όμιλο ΛΑΙΚΟΥ αλλά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που καταγράφουν και που τους κατατάσσουν ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες του λιανικού εμπορίου στη Κύπρο.

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, κ. Νίκος Ιωάννου στη δική του παρέμβαση αναφέρθηκε στη πολύ θετική εικόνα που δείχνουν τα αποτελέσματα τονίζοντας πως αυτή είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που επιτελείται από όλους ανεξαίρετα στο Όμιλο, Διοίκηση, στελεχικό δυναμικό και τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια έκανε ξεχωριστή αναφορά για τις επιτυχίες της κάθε μιας των εταιρειών ΛΑΙΚΟ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ, ΛΟΕΛ και MASTERSTAR  καθώς και στα  ποιότητας που αντιπροσωπεύουν τα οποία χαρακτήρισε προϊόντα πρωτοπόρα στη ντόπια και ξένη αγορά όπως ο   ΚΑΦΕΣ ΛΑΙΚΟΥ και ο καφές  κάψουλας του καφεσυστήματος παραδοσιακού καφέ της  LAIKORAQWA, στην παραγωγή των προϊόντων καφέ espresso της νέας σειράς LUNO, στις επιτυχίες των σειρών κρασιού με τις ονομασίες ΜΟΡΦΕΣ και ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ, στην πετυχημένη παραγωγή της ZIVANA LOEL, καθώς και στην συνεχή αύξηση του μεριδίου των κλιματιστικών GREE στην Κυπριακή αγορά.

Έκανε τέλος ειδική μνεία   στο προσωπικό όλων των εταιρειών του Ομίλου τους οποίους και χαρακτήρισε ως το «χρυσό απόθεμα», ευχαριστώντας τους για τη συνεισφορά τους  και τονίζοντας τη προσήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου στην ύπαρξη των καλύτερων δυνατών συνθηκών εργασίας. Σε ένδειξη δε αυτής του τις εκτίμησης  Χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους για επιμόρφωση προχωρεί  στην εφαρμογή του Προγράμματος «Great Place to Work» που έχει ως μοναδικό σκοπό μέσα από την αμφίδρομη επικοινωνία εργοδότη και εργαζομένου, τη μετατροπή των εταιρειών μας σε ελκυστικό χώρο εργασίας.