Στα μπλε φωταγωγήθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία Light it Up Blue

Για ακόμη μια φορά το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχε στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης “Light it up Blue”, η οποία διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά στην Κύπρο από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό. Το Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη, φωταγωγήθηκε με το μπλε χρώμα, το οποίο συμβολίζει τον Αυτισμό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η οποία γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.

Η φωταγώγηση έγινε στο πλαίσιο της συνεχούς και έμπρακτης στήριξης του Πανεπιστημίου Κύπρου στις προσπάθειες του  Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό στην Κύπρο συμβάλλοντας στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων, καθώς και για την ανάγκη για συνεχή στήριξη, εκπαίδευση και φροντίδα τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, εκατοντάδες κεντρικά κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο, φωταγωγούνται με μπλε χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί διεθνώς ως το χρώμα του αυτισμού, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκδήλωση «Light Ιt Up Blue».