Στα δικαστήρια η Taylor Swift – Κατηγορείται ότι έκλεψε τραγούδι (Videos)


Μήπως η Taylor Swift ανησυχεί ότι οι “Ηaters hating and players playing”. Μάλλον ναι, γιατί ο Jessie Braham επικαλείται υποτιθέμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από την Swift σε αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα και απαιτεί 42 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Ο Braham 2013 κυκλοφόρησε ένα single με τίτλο “Haters Gone Hate” που περιέχει τη φράση “Haters gone hate, playas gone play / watch out for them fakers, they’ll fake you everyday”.

Η Swift κυκλοφόρησε το album 1989 και σίγουρα ξέρετε το refrain: “‘Cause the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate / and the players gonna play, play, play, play, play.”
Στην καταγγελία του, o Braham υποστηρίζει ότι αν δεν είχε γράψει το τραγούδι “Haters Gone Hate” τότε η Taylor Swift δεν θα είχε γράψει το τραγούδι “Shake It Off”.

Ας θεωρήσουμε εξαιρετικά απίθανο ενδεχόμενο η Swift να εμπνεύστηκε από το τραγούδι Braham (το βίντεο του έχει σχεδόν 1 εκ. views, αλλά το κανάλι του στο YouTube έχει 48 συνδρομητές… Είμαστε σίγουροι Taylor Swift δεν είναι ένας από αυτούς.) και ας υποθέσουμε επίσης το γεγονός ότι η φράση “Haters Gone Hate” και διάφορες παραλλαγές της έχουν χρησιμοποιηθεί με διάφορες παραλλαγές για τουλάχιστον μία δεκαετία.
Γνωρίζατε ότι το “Playas Gon’ Play” των 3LW μαζί σε μια ομότιτλη εταιρία είχαν εμφανιστεί σχεδόν μια δεκαετία πριν. (Είναι πράγματι εμφανές ότι το τραγούδι της Swift έχει πιο πολλές ομοιότητες με αυτό των 3LW, σε σύγκριση με του Braham.)

Σε κάθε περίπτωση οι ένορκοι θα πρέπει να αποφασίσουν και μέχρι τότε…. Shake It Off

 

Πηγή: MTV Greece