Σου αξίζει ένας άνθρωπος που δεν θα τσιγκουνεύεται τις «καλημέρες» του


Καταλαβαίνω απόλυτα. Έχεις κουραστεί να γνωρίζεις ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου. Που δε σε έχουν ως προτεραιότητα στη ζωή τους, που νιώθεις ότι δεν θέλουν να περνούν χρόνο μαζί σου και απλά σε χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν κάποιες ανάγκες τους.

Και δεν ζητάς πολλά από έναν άνθρωπο. Ζητάς μόνο αυτά τα απλά και μικρά που να δείχνουν ότι σε σκέφτεται. Που να δείχνουν ότι πραγματικά νοιάζεται για σένα και θέλει να είναι στη ζωή σου όσο γίνεται και όσο μπορεί.

Θες έναν άνθρωπο που να είναι διάχυτος στα συναισθήματά του. Που να μοιράζεται όχι τόσο τα πράγματά του όσο τα συναισθήματά και τις στιγμές του μαζί σου.

Θέλεις αυτόν που με μία μικρή του κίνηση, χωρίς καν να το ζητήσεις, θα σου στείλει αυτό το μήνυμα που θα σε κάνει να χαμογελάς όλη μέρα: “καλημέρα”. Ή αν είναι δίπλα σου στο ίδιο κρεβάτι, που θα σε ξυπνάει με ένα φιλί ή ένα άγγιγμα για “καλημέρα” για να πάτε στη δουλειά.

Θες αυτόν που θα απαντάει στις “καλημέρες” σου με όρεξη να μάθει πώς θα κυλήσει η μέρα σου, που δεν θα κάνει τίποτα μηχανικά απλά για να το κάνει αλλά γιατί πραγματικά ενδιαφέρεται να σου φτιάξει τη μέρα και να φτιάξει έτσι και τη δική του μέρα, μέσα από τη χαρά που θα σου δώσει και θα του δώσεις.

Θες τον άνθρωπο που δεν τσιγκουνεύεται τις “καλημέρες” του με όλα όσα αυτό περιλαμβάνει. Κάποιον που να μη σε βάζει σε κουραστικές σκέψεις με τις σιωπές του. Κάποιον που θα σε έχει ως προτεραιότητα.

Κι αν μέχρι σήμερα συμβιβάστηκες με κάτι μέτριο και χλιαρό, δεν θες να το ξανακάνεις. Θες τα αισθήματα και το πάθος να ξεχειλίζουν, θες την αγάπη και τον έρωτα που σου αξίζουν γιατί κουράστηκες και γιατί έμαθες να εκτιμάς και να ζητάς το καλύτερο για τον εαυτό σου.

Δε θες άλλη μίζερια, σε καταλαβαίνω. Μιζέρια υπάρχει μπόλικη εκεί έξω, από την ώρα που θα μπεις στο λεοφωρείο ή θα βγεις στους δρόμους για να πας στη δουλειά μέχρι την ώρα που θα επιστρέψεις για να κοιμηθείς.

Δεν θες άλλο να παρακαλάς για παρέα, κουβέντα, για έρωτα με ουσία και στιγμές γεμάτες. Δεν θες άλλους ψυχρους και μίζερους πια στη ζωή σου. Θες αυτούς που βλέπουν τη ζωή θετικά, κι αν την βλέπουμε θετικά μαζί σου ακόμη καλύτερα.

Γιατί δύο άνθρωποι μαζί ακόμη κι αν δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο, μπορούν να κάνουν μία μέρα πολύ ομορφότερη μόνο με τις σκέψεις τους. Κι όταν οι σκέψεις γίνουν πράξεις χωρίς φόβο, χωρίς ενδοιασμούς, εγωισμούς κι αμφιβολίες.

Μια “καλημέρα” δείχνει έναν άνθρωπο ικανό και έτοιμο να μοιραστεί και ν’ αγαπήσει. Και πιο συγκεκριμένα, να σ’ αγαπήσει, βάζοντας τα αισθήματά του για σένα πάνω από το “εγώ” του. Είτε είσαι ο δέκτης είτε ο παραλήπτης αυτού του μηνύματος, αν πάρεις απάντηση είσαι από τους τυχερούς. Σε αυτή την κατηγορία θες ν’ ανήκεις. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Πηγή : enallaktikidrasi.com