Σκληρές εικόνες – Το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε ποτέ


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας Αμερικανός base jumper, ο οποίος πήδηξε από απόκρημνη βουνοπλαγιά στην τουρκική επαρχία Erzincan.

Ο Ian Flanders, γνωστός με το παρατσούκλι… Μπάτμαν, «βούτηξε» από ύψος 2.500 μέτρων, ωστόσο τα σχοινιά του αλεξίπτωτου μπερδεύτηκαν στα πόδια του, με αποτέλεσμα αυτό να μην ανοίξει ποτέ! Προσέκρουσε έτσι με σφοδρή ταχύτητα στα βράχια πριν καταλήξει αναίσθητος στα παγωμένα νερά του «Karasu» («Μαύρο Νερό»).

ian

Αφού, δε, το προσωπικό ασφαλείας του διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτιστικού και Φυσικού Αθλητισμού – στο οποίο ο 37χρονος αθλητής έπαιρνε μέρος μαζί με τους συμπατριώτες του, Scatty Bob, Matt Blank, αλλά και τον Αυστριακό Edi Cuschall – τον περισυνέλεξε αμέσως, με βάρκα, από το ποτάμι, τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Kemaliye State», όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις Αρχές και τους διοργανωτές του φεστιβάλ, ο Ian Flanders, ο οποίος επισκεπτόταν για πρώτη φορά την Τουρκία, ήταν αδύνατον να επιβιώσει από τη σύγκρουση, καθώς είχε αναπτύξει ταχύτητα τουλάχιστον 200 χιλιομέτρων την ώρα…

 

Πηγή: newsbomb.gr