Σκηνή 018, “Το κορίτσι που επιμένει”, Έξι τελευταίες παραστάσεις σε Λευκωσία και Πάφο


Το κορίτσι που επιμένει

των Τηλέμαχου Τσαρδάκα και Διονύση Μπάστα

Έξι τελευταίες παραστάσεις σε Λευκωσία και Πάφο

Ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεών της η παραγωγή της Σκηνής 018 Το κορίτσι που επιμένει, που αγαπήθηκε από παιδιά και γονείς, με πέντε τελευταίες Κυριακές στη Λευκωσία και μία επιπλέον παράσταση στο Μαρκίδειο της Πάφου.

►Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Κυριακή 8 Μαρτίου 20202 (με ελληνικούς υπέρτιτλους)

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 10.30

►Πάφος

Μαρκίδειο Θέατρο

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, 15.00

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας

To κορίτσι που επιμένει είναι ένα ταξίδι για να κατακτήσει κάποιος το αδύνατον, αυτό που πιστεύει πως έχασε. Είναι η ελπίδα που σου δίνει η δύναμη της αγάπης. Ένα ταξίδι στη μυθολογία, στο παραμύθι και στην αλήθεια της αγάπης. Μια μέρα οι παραμυθάδες του χρόνου αποφασίζουν να πουν τη δική του ιστορία. Την ιστορία για το κορίτσι που έχασε το αγόρι της. Και που αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι τον Κάτω Κόσμο για να ζητήσει από τον Πλούτωνα να της το επιστρέψει, πείθοντάς τον όχι μία αλλά δύο φορές. Γιατί το κορίτσι δεν τα παρατάει. Δεν σταματά να τραγουδάει και να χαμογελάει όσα εμπόδια και να βρει στο δρόμο του. Μια περιπέτεια… για το πώς η ελπίδα μπορεί να σε φτάσει ως την άκρη της γης, κάτω από αυτήν αλλά και πάνω, ψηλά, με τα χέρια και φτερά σου ανοιχτά, τα φτερά που σου έδωσε η επιμονή σου σ’ αυτό που πίστεψες. Ελάτε να δείτε πώς ένα βαγόνι τρένου μπορεί να γίνει αερόστατο, πώς ένα κορίτσι κατάφερε αυτό που έμοιαζε αδύνατον να γίνει. Μαρίνα Βρόντη

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που μεγαλώνουν μαζί, ερωτεύονται και αποφασίζουν να παντρευτούν. Η μέρα του γάμου τους είναι γιορτινή, γεμάτη γλέντι, χορό, τραγούδι και πολλούς καλεσμένους. Είναι εκεί και οι Θεοί: η Αφροδίτη, ο Απόλλωνας, ο Διόνυσος και o Πλούτωνας. Ο Πλούτωνας όμως ζηλεύει την αγάπη των δύο παιδιών και χαλάει τον γάμο στέλνοντας ένα φίδι που δαγκώνει το αγόρι και το οδηγεί στον Κάτω Κόσμο. Με την προτροπή και τη στήριξη των υπόλοιπων Θεών, το κορίτσι ξεκινάει να βρει το αγόρι, για να το φέρει πίσω στη Γη. Η διαδρομή του κοριτσιού είναι περιπετειώδης, γεμάτη εμπόδια και δυσκολίες, αλλά και αστείες συναντήσεις με μυθικά πρόσωπα. Με δυναμισμό, πείσμα και επιμονή καταφέρνει να εκπληρώσει τον στόχο της, γοητεύοντας με τη φωνή της τον Κέρβερο, κερδίζοντας τη συμπάθεια της Περσεφόνης και πείθοντας στο τέλος τον Πλούτωνα να της επιστρέψει τον αγαπημένο της.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο-Στίχοι τραγουδιών: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη

Μουσική: Διονύσης Μπάστας,

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Χορογραφία-Κίνηση: Χλόη Μελίδου,

Μουσική διδασκαλία: Ελεονώρα Ρούσσου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτιδος: Μυρτώ Κουγιάλη

Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Σαββίνα Γεωργίου, Γιώργος Ευαγόρου,

Στέλιος Καλλιστράτης, Πολυξένη Σάββα, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Λευκωσία: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ 77772717  www.thoc.org.cy

Πάφος: Ταμείο Μαρκίδειου Θεάτρου, την ημέρα της παράστασης

Τιμή εισιτηρίου: € 6