ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Βασίλης Δήμας: «Το ομορφότερο δώρο» το έγραψα για την γέννηση του παιδιού μου


« Το ομορφότερο δώρο» στο χώρο της μουσικής πρόσφερε ο Βασίλης Δήμας κυκλοφορώντας το τραγούδι του με τον τίτλο αυτό. Ενώ για εκείνον το ομορφότερο δώρο είναι η οικογένεια του και το παιδί του. Ο Βασίλης Δήμας είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης ο οποίος κατάφερε να κρατά στα χέρια του 16 πλατινένιους και διπλά πλατινένιους και 2 χρυσούς άλλων καλλιτεχνών στους οποίους έδωσε να ερμηνεύσουν κάποια δικά του τραγούδια. Είναι ευγενικός και Κύριος με Κ κεφαλαίο.

Συνέντευξη στην Στέλλα Παπά

1. Αυτή την περίοδο που σε πετυχαίνουμε;
Παράλληλα με τις ζωντανές μου εμφανίσεις ετοιμάζω τον νέο μου δίσκο , καθώς γράφω και νέα τραγούδια για αγαπημένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

2. Μετάνιωσες ποτέ για τραγούδια που έδωσες σε άλλους καλλιτέχνες ;
Δε μετανιώνω ποτέ για κάτι που έδωσα , γιατί τότε δεν θα είχε αξία το ρήμα “δίνω”. Εξάλλου κάθε τραγουδιστής που ερμήνευσε τραγούδια μου , με τίμησε με την συνεργασία και την εμπιστοσύνη του.

3. Θα έκανες επανεκτέλεση ένα από αυτά τα τραγούδια και αν ναι ποιο ;
Στο πλαίσιο ενός δίσκου που θέλω να κάνω με επανεκτελέσεις τραγουδιών που έχω δώσει σε άλλους καλλιτέχνες θα ήθελα να ερμηνεύσω κάποια που έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα. Ένα από αυτά είναι το τραγούδι με τίτλο “Ο Θεός που πιστεύω”.

demas

4. Πόσους χρυσούς και πόσους πλατινένιους δίσκους έχεις πάρει μέχρι στιγμής ;
16 πλατινένιους και διπλά πλατινένιους και 2 χρυσούς.

5. Ποια θα έλεγες πως είναι η «Αναγνώριση» για έναν καλλιτέχνη ;
Να έχει κερδίσει τον σεβασμό από καταξιωμένους , αλλά και νέους ανθρώπους του χώρου , έχοντας μία θέση στη συνείδηση του κόσμου ως κλασικός καλλιτέχνης , ο οποίος έχει δημιουργήσει την δική του Σχολή.

6. Εσύ πότε κυκλοφόρησες το πρώτο σου τραγούδι (ως ερμηνευτής) ;
Το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος με τίτλο “ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ” με το ομώνυμο τραγούδι να αποτελεί το πρώτο που ερμήνευσα , εγώ ο ίδιος , στην προσωπική μου δισκογραφία .

7. «Το ομορφότερο δώρο» τιτλοφορείται το νέο σου τραγούδι . Θα ήθελες να μας πεις για εσένα ποιο είναι το ομορφότερο πλάσμα που υπάρχει στη ζωή σου.
Το ομορφότερο δώρο είναι η οικογένειά μου και με αφορμή τη γέννηση του παιδιού μου έγραψα το εν λόγω τραγούδι.

8. Τα τραγούδια τα γράφεις έχοντας στο μυαλό σου τον καλλιτέχνη στον οποίο θα τα δώσεις προσπαθώντας να τα προσαρμόσεις στο στυλ τους ;
Γράφω ανάλογα με την διάθεσή μου και τα συναισθήματα που με διακατέχουν κάθε φορά. Ο καλλιτέχνης πρέπει να προσαρμοστεί στο ύφος του τραγουδιού και να το αποδώσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο , βάζοντας και τα δικά του στοιχεία που θα συνάδουν με το στυλ και την καλλιτεχνική του ταυτότητα.

9. Αυτή την περίοδο εμφανίζεσαι κάπου ;
Παρασκευή και Σάββατο έχω κάποιες προγραμματισμένες μεμονωμένες εμφανίσεις εντός κι εκτός Αθηνών και κάθε Κυριακή στο Enzzo.

10. Θα συνεργαζόσουνα με κύπριο καλλιτέχνη και αν ναι τότε ποιος θα ήταν ;
Θα ήθελα να συνεργαστώ επί σκηνής ή δισκογραφικά με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη , γιατί εκτιμώ την πορεία του , καθώς είναι ο ίδιος δημιουργός με πολλά και καλά τραγούδια.

11. Ποιος πιστεύεις πως είναι ο εχθρός της μουσικής στις μέρες μας ;
Το κυνήγι της εμπορικής επιτυχίας , θυσιάζοντας έτσι στον βωμό της μουσικής βιομηχανίας το αίσθημα ελευθερίας έκφρασης που επιβάλλεται να διέπει έναν δημιουργό που πρέπει να γράφει αληθινά τραγούδια. Αποτέλεσμα της τήρησης των “κανόνων” που άτυπα επιβάλλονται για να διαφημιστεί ένας καλλιτέχνης ή ένα τραγούδι είναι ο μιμητισμός και η έλλειψη διαχρονικών έργων.

12. Θα έβαζες μουσική σε ποίημα κάποιου ποιητή και αν ναι τότε ποιο θα ήταν αυτό και γιατί ;
Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να μελοποιήσω τα λόγια κάποιου από τους μεγάλους μας ποιητές. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το “Είμαστε κάτι” του Κώστα Καρυωτάκη.

13. Τι θα έλεγες κατά την άποψη σου είναι αυτό που πρέπει να έχει κάποιο τραγούδι για να το αγαπήσει το κοινό ;
Εικόνες , αλήθειες και βιώματα.

14. Πηγαίνεις στα νυκτερινά κέντρα που εμφανίζονται οι καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκες ;
Όταν δεν εμφανίζομαι τις ίδιες μέρες μ’ εκείνους , πηγαίνω με χαρά να παρακολουθήσω το πρόγραμμά τους.