ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θάνος Χαμπέρης: Έχω πει το «Χωρίς Εσένα» σε μια κοπέλα!Είναι νέος ταλαντούχος και με χιούμορ. Τον γνωρίσαμε από τον ρόλο του στην σειρά του ΑΝΤ1 «Όμικρον Θετικό» αλλά τώρα βολτάρει στις οθόνες μας μέσα στη σειρά του ΑΝΤ1 Κύπρου «Χωρίς Εσένα» .

Συνέντευξη στην Στέλλα Παπά

Θάνο μου , φέτος σε βλέπουμε στη σειρά του ΑΝΤ1 , «Χωρίς Εσένα» . Θες να μας πεις δύο λόγια για τον ρόλο σου εκεί ;
Καταρχάς να σου πω πως είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που συνεργάζομαι με όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν το «Χωρίς Εσένα»! Είναι πραγματικά μια εμπειρία που με πάει κάθε μέρα ένα βήμα παραπέρα . Ο φετινός μου ρόλος , ήταν ένας ρόλος πρόκληση γιατί έπρεπε να υποδυθώ ένα χαρακτήρα που ηλικιακά έχει μια διαφορά περίπου 10 χρονών, από τον ήρωα που υποδυόμουν πέρσι . Πέρσι έπρεπε να κάνω ένα εικοσιεπτάχρονο ενώ φέτος έναν δεκαοκτάχρονο. Είναι πραγματικά μια τεράστια αλλαγή. Είναι ένας ρόλος βέβαια στον οποίο μπορώ να βάλω περισσότερα στοιχεία του δικού μου χαρακτήρα , είναι πιο ζωντανός και πιο ενεργητικός , όπως είμαι και εγώ , μην βλέπεις τώρα που είμαι λίγο στα κάτω μου ..γέλιο. Ξέρεις λίγο ο καιρός, λίγο οι γιορτές που μου προκαλούν μια μελαγχολία .

Πιο πριν είπες πως δεν είσαι και πολύ καλά και πως οι γιορτές σε μελαγχολούν . Να υποθέσω πως αυτό οφείλεται σε «άσχημες» αναμνήσεις που έχεις ;
Δεν είναι μόνο οι αναμνήσεις , είναι και κάποια πράγματα που σκέφτομαι ότι γίνονται στον κόσμο και ξέρεις ..σε τέτοιες γιορτές όλα είναι πιο έντονα. Νομίζω όλοι λίγο πολύ έχουν νοιώσει αυτό που εννοώ.

Μήπως είναι επειδή είναι μακριά η οικογένεια σου ;
Κι αυτό φυσικά .Κι ας είναι κάτι που έχω συνηθίσει , δεν έχω κάνει γιορτές με ολόκληρη την οικογένεια μου για πολλά χρόνια. ”Κάπου εδω να στείλω τα φιλιά μου στον πατέρα μου και στ’αδερφια μου που ζουν στο Βελγιο .Μιλάμε κάθε μέρα απο skype Κλπ βέβαια, αλλά δε χάνω καμία ευκαιρία να τους πω ότι μου λείπουν κι οτι τους σκέπτομαι

Η σειρά πριν λίγες μέρες άρχισε να προβάλλεται στην Ελλάδα, αυτό σε αγχώνει ;
Έχω όσο άγχος νομίζω έχουν και οι υπόλοιποι. Με προβληματίζει βέβαια το κατά πόσο το κοινό της Ελλάδας θα δεχθεί την σειρά με την ίδια αγάπη που τη δέχθηκε το κυπριακό κοινό. Αλλά από την άλλη έτσι όπως το σκέπτομαι τώρα. Θα έλεγα πως νιώθω περισσότερο χαρούμενος παρά αγχωμένος γιατί μπορούν οι φίλοι και οι συγγενείς στην Ελλάδα να δουν τι κάνω στην Κύπρο.

Θα έπαιζες σε σειρά εποχής και αν ναι γιατί ;
Ναι θα έπαιζα (αν ήταν ένας ρόλος τον οποίο θα μπορούσα να αποδώσω βέβαια ,αν ας πούμε ήταν εποχής βασισμένο στην Κύπρο τότε θα έπρεπε να μιλάω άπταιστα κυπριακά κι όσο κι αν έχω εξασκηθεί, δε θα είμαι στο επίπεδο που χρειάζεται ..αυτό μου τη δίνει λίγο βέβαια ! ..γέλια) ..γιατί μου αρέσουν οι δουλειές (τηλεοπτικές σειρές ή παραστάσεις) που κάνουν αναδρομές στο παρελθόν, σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις ένα φανταστικό ταξίδι στο χρόνο μέσω του ρόλου που υποδύεσαι .

Σου αρέσει να ρισκάρεις ;
Ναι πάρα πολύ. Είμαι σε μια ηλικία που οι περισσότεροι βιώνουν μια περιστροφή της νοοτροπίας τους και του τι ζητάνε από τη ζωή τους . Μέχρι τα 24 ζεις πιο ανέμελα από τα 25 και μετά αρχίζεις να σκέφτεσαι το μέλλον . Αλλά από τις εμπειρίες της ζωής μου κατάλαβα πως όσο σχεδιάζεις χάνεις χρόνο στο σχεδιασμό . Μου αρέσει να ζω το τώρα και όχι το μετά .Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες (κρίση κ.λ.π) είναι δύσκολο να μην σκέπτεσαι το μέλλον . Εγώ είμαι τύπος που αποδίδω όταν γύρω μου επικρατεί ένα «χάος», Η ασφάλεια με ”κλειδώνει”, με εφησυχάζει και δε με σπρώχνει να δράσω.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στη ζωή σου ;
Η συμμετοχή μου στη σειρά “‘Ομικρον Θετικό” του ΑΝΤ1 Κύπρου γιατί ήταν η πρώτη τηλεοπτική δουλειά και η πρώτη φορά που έμενα τόσο καιρό μακριά από τους ανθρώπους στην Ελλάδα που για χρόνια είχα συνηθίσει στη ζωή μου. Εννοώντας φυσικά πάνω απ’ όλα τη μητέρα μου κι έπειτα τα μέλη της ”αγέλης” μου! Τους φίλους μου τους αδελφικούς (Τόλη, Γιώργο, Soap,Πάνο, Γιάννη, Δημήτρη, Μιχάλη, Λουκά ..τα φιλιά μου!) Έπρεπε να πολεμήσω το άγχος και τις ανασφάλειες που μου δημιουργούσε αυτό το πράγμα. Αλλά αυτό μου έκανε καλό γιατί όταν παλεύεις μόνος σου μαθαίνεις τις δυνάμεις σου.

Είσαι απαιτητικός από τον εαυτό σου ; Θα έλεγες πως είσαι τελειομανής ;
Δεν είμαι τελειομανής απλά θέλω αυτό που κάνω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ , γι αυτό κάνω στον εαυτό μου μεγαλύτερη κριτική απ’ ότι τους άλλους.

Αν κάποια από τις παραγωγές που συμμετείχες ή θα συμμετάσχεις δεν πήγαινε καλά και δεν έκανε ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης θα ένιωθες ότι ευθύνεσαι λίγο και εσύ για αυτή την αποτυχία ;
Η αποτυχία ή η επιτυχία μιας σειράς στην τηλεόραση μπορεί να κριθεί από πράγματα που να μην έχουν καν σχέση με το αποτέλεσμα της δουλειάς. Επειδή το έχω μελετήσει λίγο, δε θα ένοιωθα ότι έχω μερίδιο ευθύνης μεγαλύτερο ή μικρότερο από την υπόλοιπη ομάδα. Είναι κάτι που μοιραζόμαστε όλοι . Η αποτυχία ή η επιτυχία δίνει και παίρνει μερίδια από όλους μας! Τώρα όσον αφορά τη σειρά «όμικρον θετικό» δεν σκέφτηκα ποτέ ότι μπορεί να μην πάει καλά γιατί είχε πολύ καλό σενάριο , σκηνοθεσία κάστ κλπ. Το μόνο που σκέφτηκα είναι αν έκανα εγώ για αυτό το ρόλο ή αν θα μπορούσε κάποιος άλλος να τον αποδώσει καλύτερα . Γιατί πιστεύω πως κάθε ένας που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να βελτιώνεται έχει μια ανασφάλεια.

Η σειρά του ΑΝΤΕΝΝΑ στην οποία συμμετέχεις ονομάζεται «Χωρίς Εσένα» . Εσύ σε ποιον ή ποιαν θα έλεγες «Χωρίς εσένα» ;
Έχω πει την φράση «δεν υπάρχω χωρίς εσένα» σε μια κοπέλα.

choris_esena714

Είναι μια φράση δηλαδή που θα την έλεγες μόνο σε ανθρώπους που στιγματίζουν ερωτικά τη ζωή σου ;
Ναι

Τελικά την κοπέλα την έπεισες με τη φράση που της είπες ;
Δεν ξέρω θα δείξει στο μέλλον…. Γέλια. Πάντως εγώ προσπάθησα να την πείσω με το μεγαλύτερο όπλο που έχουν οι άντρες στο φλερτ, τον «λόγο» .

Βλέπεις την ζωή πάντα από τη θετική της πλευρά ;
Ναι βλέπω τα πάντα με αισιοδοξία, γιατί έχω συνειδητοποιήσει πως όταν σκέφτεσαι τα αρνητικά δεν βλέπεις τα θετικά . Πιστεύω πως ότι γίνεται είναι για καλό.

Είσαι από αυτούς που στο τέλος της κάθε μέρας κάθεται και αναπολεί την μέρα του και σκέφτεσαι πως ήταν , τι πήγε καλά και τι όχι ;
Όχι ,απλά αν κάποια μέρα κάνω κάτι που δημιουργήσει παρεξήγηση θα το σκέπτομαι, θα ”καεί” μέσα στη μνήμη μου και θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω. Αν π.χ όλη η μέρα πήγε καλά και γίνει κάτι με κάποιο φίλο ή συνάδελφο και παρεξηγηθώ θα το σκέφτομαι όλο το βράδυ και την επομένη θα τον πάρω να ζητήσω συγνώμη.

Δηλαδή δεν φοβάσαι να ζητήσεις συγνώμη ;
Όχι, λέω συγνώμη ..ακόμα κι αν ο κύριος υπαίτιος δεν είμαι εγώ, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση σε κάτι που γίνεται να φταίει μόνο ο ένας. Φταίνε και οι δύο . Οπότε αυτό που χρειάζεται είναι κάποιος να πάρει πρωτοβουλία να λύσει την παρεξήγηση.

Οπότε εσύ είσαι αυτός που παίρνει συνήθως την πρωτοβουλία ;
Ναι , γιατί εκτιμώ τους ανθρώπους που παίρνουν το βάρος πάνω τους είτε φταίνε είτε δεν φταίνε, γιατί αυτό δείχνει ότι ξέρουν ποιοι είναι κι ότι πατάνε γερά στα πόδια τους οπότε προσπαθώ να τους μοιάσω.

Έχεις γνωρίσει αρκετά μέρη της Κύπρου ;
Είδα τελευταία λίγο την Πάφο, λίγο την Λεμεσό και την Λάρνακα

Τη σύντροφο σου τη θαυμάζεις και αν ναι τότε γιατί ;
Εκτιμώ την δοτικότητα και την εργατικότητα της .Θαυμάζω την οργανωτική της ικανότητα και την πυγμή της

Σου μεταδίδει λίγο από την δοτικότητα της ;
Κάποτε μου δίνει και κάποτε της δίνω εγώ. Γενικά όμως είναι ένας άνθρωπος που πιστεύω θα αλλάξει το χαρακτήρα μου , ωριμάζω σιγά σιγά μαζί της.