ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Στράτος Καραλής: «Όνειρό μου είναι να αγαπήσει ο κόσμος αυτό που αγαπάω» (Photos)


Είναι νέος αλλά ταλαντούχος , είναι τελειομανής και κάνει όνειρα. Αγαπά πολύ το τραγούδι και επιθυμία του είναι να καταφέρει τον κόσμο να αγαπήσει όσο και αυτός τη μουσική ! Ευγενής και ανοιχτόκαρδος απαντά σε όσα τον ρωτάμε και μας μιλά για την σχέση του με το νησί μας…

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

1) Στράτο μου αυτό τον καιρό κάνεις λίγο «πανικό» στην καρδία του κόσμου ;
Ο “πανικός” πρώτα έγινε στην δίκη μου καρδιά !!! Είναι ένα τραγούδι σε στίχο και μουσική του Γιάννη Κουρκουμέλη ο οποίος πέρα από καλλιτέχνης είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος !

1

2) Αλήθεια , εσένα ποιες κοπέλες σου προκαλούν «πανικό» στην καρδιά ;
Ωραία.. Θες ειλικρινά να απαντήσω σε αυτό ; Χαχα!
Κοιτά .. Εννοείται πως παίζει πάντα ρόλο η εξωτερική εμφάνιση και είναι αυτό που προσεχείς πρώτα σε έναν άνθρωπο. Στη συνέχεια όμως ο “πανικός” έρχεται με αυτό που ανακαλύπτεις μέσα στον άλλον. Άρα η εξυπνάδα και η χημεία στη συνέχεια προκαλεί “πανικό στην καρδιά” και όχι μόνο στην καρδιά !

3) Θέλω να μου πεις ποιοι στίχοι του τραγουδιού σου αρέσουν περισσότερο και γιατί ;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω στο συγκεκριμένο κομμάτι κάποιον στίχο . Αγαπώ όλη την ιστορία του κομματιού, κάθε στίχος του είναι ιδιαίτερος!
Πιστεύω, πως όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας «πανικό» από έρωτα, οπότε ο καθένας κρατάει τον στίχο που του φέρνει την δίκη του ιστορία στο μυαλό …

2

4) Ο χειμώνας σε βρήκε στο πλευρό του Νίκου Οικονομόπουλου και του Χρήστου Χολίδη , θες να μας πεις δύο λόγια για αυτή σου τη συνεργασία ;
Η συνεργασία μου με τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Χρήστο Χολίδη είναι καταπληκτική ! Είναι δυο καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τη γενιά μας παρά πολύ. Είναι και οι δυο πολύ καλοί άνθρωποι, με αρχές και αγάπη για αυτό που κάνουν! Ότι και να πω είναι λίγο ειλικρινά !

5) Σε φοβίζει το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα ;
Καμία κίνηση δεν με φοβίζει ! Ίσα ίσα που το απολαμβάνω όλο αυτό! Το μόνο που με αγχώνει είναι ότι είμαι τελειομανής! Αλλά και αυτό μην νομίζεις, μια απόλαυση είναι !

3

6) Με ποιον καλλιτέχνη θα έκανες ντουέτο ;
Σίγουρα, θα θελα να κάνω ντουέτο με τον Νίκο Οικονομόπουλο γιατί με πίστεψε από την πρώτη στιγμή και μου έχει δώσει πολλές συμβουλές. Ακούγοντας τον να τραγουδάει τα τελευταία χρόνια έχω πάρει πολλά μαθήματα !
Από κει και πέρα μπορώ να πω ότι έχουμε στη χώρα μας πολύ μεγάλους τραγουδιστές με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Σταμάτης Γονίδης και ο Βασίλης Καρράς. Φυσικά μεγάλη μου επιθυμία ήταν να τραγουδήσω δίπλα στον μεγάλο Αντώνη Βαρδή με τη φωνή και τα τραγούδια του οποίου έχω μεγαλώσει αλλά δυστυχώς η επιθυμία μου δεν πραγματοποιήθηκε μιας και μας άφησε νωρίς. Αλλά αν αρχίσω να λέω ονόματα δεν θα τελειώσω ποτέ!!! Οπότε θα ήταν τιμή μου και χαρά μου να συνεργαστώ με όλους αυτούς που έχω ως βίωμα και πρότυπο !

7) Πόσο φιλόδοξος είσαι ; Ποιες φιλοδοξίες έχεις ;
Ας μιλήσουμε καλύτερα για “ΟΝΕΙΡΑ” και «επιθυμίες» !!! Μεγαλύτερη μου επιθυμία είναι να έχουμε την υγεία μας πρώτα απ’ όλα. Και το «όνειρο» μου είναι να καταφέρω αυτό που αγαπάω να το αγαπήσει και ο κόσμος όσο και εγώ !

8) Πότε άρχισες να τραγουδάς μπροστά σε κόσμο ;
Πρώτη φορά ήμουνα 15 χρόνων σε συναυλία του Μουσικού Σχολείου της Μυτιλήνης !

9) Θα ήθελες να τραγουδάς σε κάποια μπουάτ ;
Τραγουδούσα αρκετά χρόνια σε τέτοια μαγαζιά !Και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις !Και από κει έμαθα πολλά από ανθρώπους που ήτανε πιο πολλά χρόνια στη δουλειά !
Έκανα “ρεπερτόριο” που λέμε !

4

10) Θα κυκλοφορούσες τραγούδι στα αγγλικά ;
Πιστεύω ότι ο καθένας είναι στο είδος του !Και εκτός από αυτό δεν έχω καθόλου καλή προφορά .. Όποτε άστο καλύτερα…!!! Απλά ξέρεις ; Θα ήθελα παρά πολύ να προσπαθήσω με κάποιο τρόπο να κάνω αναφορά στην παράδοση μας η οποία είναι τεράστια !

11) Τι σε βγάζει εκτός εαυτού ;
Γενικά είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος .Με στεναχωρεί όμως η αχαριστία το ψέμα και πολλά κοινωνικά θέματα όπως το μεταναστευτικό που είναι και ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας… Στενοχωριέμαι ιδιαίτερα για τους ανθρώπους και τα παιδάκια που χάνονται καθημερινά και δεν γίνεται καμία αναφορά .. Ίσως μια λέξη να τα περιγράφει όλα αυτά… η ΑΔΙΚΙΑ!

12) Παίζεις και κάποιο μουσικό όργανο ;
Ναι! Παίζω πλήκτρα και κανονάκι…

13) Πιστεύεις ότι αυτό είναι βασική προϋπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος με την μουσική ;
Βασική προϋπόθεση δεν είναι. Υπάρχουν και υπήρξαν μεγάλοι καλλιτέχνες που δεν ήξεραν καθόλου μουσική και κάνανε τεράστια έργα ! Φυσικά το να ξέρεις κάποιο όργανο ειναι μια βοήθεια !

14) Στην Κύπρο θα μας έρθεις καθόλου ;
Την Κύπρο την αγαπάω πααααρα πολύ !!!Έχει πολύ καλούς ανθρώπους και φιλόξενους ! Και δεν σου κρύβω ότι έχω κάνει και πολλούς φίλους αυτές τις λίγες φορές που έχω έρθει !
Σίγουρα θα έρθω ξανά σύντομα !

15) Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις πως κάνεις εσύ πανικό ;
Προτιμώ βέβαια να είμαι αθόρυβος!! Αλλά προσπαθώ να κάνω πανικό μέσα από τη δουλειά μου τη μουσική και τα τραγούδια!!!