ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Στέλιος Αντωνίου – «Εμπνέομαι από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες φίλων»


Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός παρουσίασε πρόσφατα το νέο του κομμάτι, με τίτλο «Αγάπη Φωτιά». Γι’ αυτό, μιλάει στο Music.Net.Cy, καθώς και για πολλά άλλα, που τον αφορούν ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο.

1.Nέο τραγούδι με τίτλο ”Αγάπη Φωτιά”, πες μου δυο λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;

Είναι ένα πολυ ιδιαίτερο τραγούδι για μένα. Συντελεστές της παραγωγής έιναι το στούντιο μου S.A Music and Recording Studio, ο Ηλίας Κόλκας – Insane Distorted Perception Studio και ο Γιώργος Σόλωνος infinity12 music productions . Στίχους έγραψα εγώ ο ιδιος και μουσική εγώ μαζι με τον Γιώργο Σόλωνος. Το ύφος του κομματιού κυμαίνεται σε pop/dubstep. Επίσης είναι ο προάγγελος για τα επόμενα μου τραγούδια που θα κυκλοφορήσω σε ένα project που ανακοίνωσα ότι θα κυκλοφορώ ένα τραγούδι κάθε λίγο καιρό.

2. H Aγάπη είναι φωτιά τελικά;

Για την συγκεκριμένη αγάπη περιγράφω μια κατάσταση συνειδητοποίησης, ότι όλο αυτό που συμβαίνει ειναι λάθος και ότι ήρθε η στιγμή να βάλεις τα πράγματα στο τραπέζι και να πάρεις την απόφαση να αποχωρήσεις. Η Αγάπη πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα συναισθήματα, να ζεις δηλαδή μια κατάσταση με όλο σου το είναι. Για μένα η αγάπη πρέπει δεν πρέπει να ειναι φωτιά να καίει δηλαδή πράγματα, για να αναπτυχθεί, και για να κρατήσει χρειάζεται τις σωστές προυποθέσεις και υγεία.

3.Εσένα τα ακούσματα σου ποια είναι;

Τα ακούσματα μου είναι κυρίως ξένα, μεγάλωσα με Sting, Eric Clapton, Nirvana, Oasis και αυτή την περίοδο ακούω κυρίως ξένα jazz ….

4.Η παιδική σου ηλικία, τι αναμνήσεις φέρνει στο μυαλό σου;

Ευχάριστα συναισθήματα φέρνω στο μυαλό μου, το πόσο δεμένη οικογένεια ημασταν, έχω αναμήσεις απο τους παιδικούς μου φίλους την γειτονιά μου.

5. Είσαι άνθρωπος της σταθερότητας ή των αλλαγών;

Είμαι της σταθερότητας. Για μένα το πιο σημαντικο πράγμα στη ζωή είναι να ανακαλύψεις τι πραγματικα σαρεσει και μετα να μην το εγκαταλείψεις ποτε.

6.Όταν γράφεις τι σε εμπνέει;

Με εμπνέουν είτε προσωπικες εμπειρίες και βιώματα ή ιστορίες φίλων όπου μπορώ να φανταστώ και να μπώ στο ‘πετσί του ρόλου’.

στελιος αντωνιου

7.Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη μειωμένη ή και ανύπαρκτη, πολλές φορές, αμοιβή στον χώρο της μουσικής;

Με ενοχλούν περισσότερο τα άτομα που δεν καταλαβαίνουν τους κόπους και θυσίες του μουσικού. Η μουσική οπως και άλλα επαγγέλματα δυστυχώς έχουν υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι σκέψεις μου πάνε στο γεγονός ότι η μουσική είναι ιστορία κουλτούρα πολιτισμός. Η ζωντανή μουσική ξεκινησε να χάνεται δυστυχως όχι μονο για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους οτι εχει αναπτυχθεί πολυ η τεχνολογία οπου η αναπαραγωγή της μουσικης έχει γίνει πιο άμεση και εύκολη. Ο κόσμος δεν αγοράζει και δεν βοηθά τους καλλιτέχνες ειδικά τους νέους για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και οι περισσότεροι δεν πληρώνουν τα πνευματικά δικαιώματα αυτό είναι το λυπηρό και επίσης ανεξέλεκτο.

8.Πες μου τι ορίζεις εσύ ως επιτυχία; Πότε ένας καλλιτέχνης είναι κατά τη δική σου άποψη πραγματικά επιτυχημένος; Και πότε ένα τραγούδι;

Πιο παλιά η επιτυχία σχετιζόταν με την φήμη. Τώρα αυτό εχει αλλάξει Επιτυχημένος καλλιτέχνης είναι ο σεβαστός, αυτός που κερδίζει τον σεβασμό μέσω της προσωπικότητας του και της δουλειάς του. Τουλάχιστον για μένα. Επιτυχημένο τραγούδι ειναι το διαπεραστικό αυτό που ο ακροατής θα ταυτίσει την δικη του ιστορία με την δική σου που θα ακούσει και θα αγαπήσει.

9.Πώς είναι η ζωή στην Κύπρο;

Η ζωή στην Κύπρο ειναι πάρα πολύ ωραία. Ειναι ένα νησί γεμάτο με ιστορία και παράδοση ωραίο φαγητο και ανθρώπους . Μ’αρέσει πολυ το νησί μου καθώς και οι άνθρωποι.

10.Τι άλλο γεμίζει τον χρόνο σου;

Μ’αρέσει να είμαι πολυάσχολος. Ταξιδεύω πολυ καθώς επίσης ασχολούμαι με δραστηριότητες όπως κολύμπι, σερφ, μαγείρεμα.