ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σταύρος Χαλιαμπάλιας: «Θέλω να έρθω στην Κύπρο για να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν»Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω και ποια εισαγωγή να κάνω για τον νεαρό τραγουδιστή Σταύρο Χαλιαμπάλια, μιας και ο Σταύρος είναι σαν ανοικτό βιβλίο, απαντά με ειλικρίνεια και θάρρος σε ό,τι τον ρωτήσεις. Αυτό θα το διαπιστώσετε και όσοι διαβάσετε τη συνέντευξη του που ακολουθεί.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

1. Σταύρο μου , από την βυζαντινή μουσική μεταπηδάς σε ένα αλλιώτικο χώρο μουσικής. Πόσο εύκολη ήταν αυτή η αλλαγή . Προσαρμόστηκες εύκολα σε αυτό το νέο περιβάλλον ;

Είχα πει και σε μια παλαιότερη συνέντευξη μου πως πιστεύω ότι η μουσική δεν έχει σύνορα ούτε ταμπέλες που να την προσδιορίζουν. Ξεκίνησα με τη βυζαντινή μουσική αλλά προσπαθώ με πολλή δουλειά να δοκιμαστώ και σε νέους μουσικούς δρόμους, όχι τόσο μακριά από τη ζώνη ασφαλείας μου βέβαια και όπως κάθε τι καινούριο , είναι προκλητικό, ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταυτόχρονα. Προσπαθώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις, με τη βοήθεια πολύ καλών φίλων και συνεργατών και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά.

2. Φαντάζομαι ότι μετά το THE VOICE έχεις υπογράψει συμβόλαιο και με κάποια δισκογραφική εταιρεία και πως ετοιμάζεις κάποιο καινούργιο τραγούδι ή και κάποια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά ;

Σωστά φανταστήκατε. Ανήκω πια στη μεγάλη οικογένεια της MINOS EMI, στην οποία έχω ηχογραφήσει ήδη το πρώτο μου τραγούδι το «Έλα νύχτα μου» σε στίχους της κ. Λίνας Δημοπούλου και σε μουσική του κ. Ανδρέα Κατσιγιάννη, τους οποίους και ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που με περιέβαλλαν. Ειλικρινά αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε μια μεγάλη οικογένεια που με στηρίζει , με καθοδηγεί, με συμβουλεύει και φροντίζει να κάνω αργά και σταθερά βήματα εμπρός. Για ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά νομίζω πως είναι νωρίς ακόμη. Είπαμε, αργά και σταθερά βήματα!

3. Ετοιμάζεις και κάποιες εμφανίσεις ;

Θα συμμετάσχω σε κάποιες εμφανίσεις της ορχήστρας «Εστουδιαντίνα» Ν. Ιωνίας και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Α. Κατσιγιάννη για αυτήν την πρόκληση. Οι ημερομηνίες των συναυλιών θα ανακοινωθούν σύντομα. Και κάποιες άλλες εμφανίσεις που δρομολογούνται.

4. Από μικρός τι μουσικά ακούσματα είχες ;

Από μικρός άκουγα τα πάντα. Ελληνικά και ξένα τραγούδια, ροκ και ποπ ήχοι και όλα όσα ακούν όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Βέβαια στο σπίτι μου κυριαρχούσαν τα παραδοσιακά ακούσματα και οι βυζαντινοί ήχοι. Αυτά τα ακούσματα και η παρότρυνση της γιαγιάς μου όπως έχω πει, με οδήγησαν στην πόρτα της βυζαντινής μουσικής όπου και εκστασιάστηκα και από τότε προσπαθώ συνέχεια να γίνομαι καλύτερος

5. Έχεις αδυναμία στην βυζαντινή μουσική. Αυτό να υποθέσω προήλθε και από την καλή σχέση που έχεις με τον χριστιανισμό και την εκκλησία ;

Λατρεύω την βυζαντινή μουσική, το μεγαλείο και την αρμονία της. Η σχέση που έχω με την θρησκεία και την εκκλησία καθώς και το γεγονός του ιερέα παππού μου, απλώς με έφερε σε επαφή μαζί της γρηγορότερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όποιος είναι κοντά στην εκκλησία, λατρεύει κατά ανάγκην και την βυζαντινή μουσική, Απλώς εκκλησία και βυζαντινή μουσική είναι έννοιες αλληλένδετες και αλληλοσυμπληρούμενες.

6. Θα άλλαζες το επίθετο σου για χάρη της καριέρας ;

Όχι μόνο το επίθετο αλλά τίποτε πάνω μου δεν θα άλλαζα για χάρη της καριέρας. Γιατί να το αλλάξω άλλωστε? Υπάρχει χαρακτηριστικότερο επίθετο από αυτό?

7. Με ποιο coach θα ήθελες να κάνεις ντουέτο και γιατί ;

Την επιλογή μου την έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό. Με την coach της καρδιάς μου κ. Δέσποινα Βανδή. Μακάρι βέβαια να μπορούσα να συνεργαστώ και με όλους τους υπόλοιπους Coaches, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα. Είδομεν!

8. Φαίνεσαι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος που δεν εκνευρίζεται ποτέ και με τίποτα ;

Δεν είμαι υπεράνθρωπος ούτε έχω φθάσει τον Περικλή σε επίπεδα Ολύμπιας ηρεμίας! Θυμώνω, εκνευρίζομαι, παθιάζομαι με πολλά και σε πολλές περιπτώσεις, φροντίζω όμως να συγκρατώ τον εαυτό μου προκειμένου να μην πληγώσω άδικα αυτούς που είναι δίπλα μου, είτε είναι συγγενείς και φίλοι είτε συνεργάτες. Δεν είναι εύκολο, θέλει πολλή προσπάθεια και αυτοέλεγχο αλλά προσπαθώ συνέχεια και ελπίζω να τα καταφέρνω. Για αυτό όμως ρωτήστε αυτούς που είναι δίπλα μου καλύτερα.

9. Η μουσική σε…

Η μουσική με συνεπαίρνει, με παρασέρνει , με απογειώνει, με ενθουσιάζει, με ηρεμεί, με κάνει καλύτερο άνθρωπο, με τρέφει, με αναζωογονεί, μου δίνει το οξυγόνο για να ζήσω. Όπως βλέπετε είναι η κινητήριος δύναμη και το νόημα της ζωή μου.

10. Τους στίχους ποιου τραγουδιού όταν τους ακούς δακρύζεις;

Τους στίχους του τραγουδιού «Όλα σε θυμίζουν» των Μ. Ρασούλη και Μάνου Λοΐζου που ερμήνευσε μοναδικά η κ. Χάρις Αλεξίου.

11. Με τα άλλα παιδιά του the voice κρατάς επαφή;

Με κάποια από τα παιδιά βρισκόμαστε και τα λέμε εδώ στην Αθήνα που βρίσκομαι πια. Με τα περισσότερα βέβαια διατηρούμε και την σύγχρονη μορφή επαφής μέσω των social media, ξέρετε Facebook, Instagram κλπ.

12. Στην Κύπρο θα μας έρθεις καθόλου ;

Το θέλω πάρα πολύ. Θα είναι άλλωστε μια καλή ευκαιρία να ευχαριστήσω τους χιλιάδες υποστηρικτές μου που με τίμησαν με την αγάπη τους και την ψήφο τους. Θα έρθω με την πρώτη ευκαιρία ή αμέσως μόλις με προσκαλέσετε.