ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Παναγιώτης Τζωρτζάτος: «Από μικρός είχα όνειρο να κάνω ραδιόφωνο»


Τον άκουσα για πρώτη φορά στο πρωινό του sfera Ελλάδας 102, και με ενθουσίασε η φωνή του ,οι έξυπνες ατάκες του , ο τρόπος που «έδεσε» με την υπόλοιπη παρέα του πρωινού και η ευγένεια με την οποία αντιμετώπιζε το κάθε τι.

Είναι ένα άτομο που ήθελα να γνωρίσω καλύτερα, ήθελα να μάθω για αυτόν , για την σχέση του με τους συναδέλφους του, το πρωινό ξύπνημα την σχέση του με το αντίθετο φύλλο και πολλά άλλα. Για αυτό λοιπόν τον βρήκα και τον ρώτησα όλα όσα ήθελα να μάθω εγώ αλλά και οι άλλες θαυμάστριες του….

Συνέντευξη στην Στέλλα Παπά

1) Τρείς άντρες μια γυναίκα και μια εκπομπή ;

Θα μπορούσε να ήταν και τίτλος ταινίας όπως το λες!!! Αυτό λοιπόν είναι το Πρωινό του sfera Ελλάδος 102,2 από τις 6 μέχρι και τις 10 με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τον Γιώργο Λιανό, την Νάνσυ Αντωνίου και τον Παναγή Τζωρτζάτο .Στην ηχοληψία και την παραγωγή είναι ο Νίκος Καλούδης. Αυτή λοιπόν είναι η καθημερινή μας παράνοια, το καθημερινό μας πάρτυ αλλά και ψυχοθεραπεία μας . Αυτή την εκπομπή την ξεκινήσαμε πριν από 4 χρόνια περίπου με πολύ αγάπη, με πολύ όρεξη. Νομίζω είναι μια εκπομπή που τα έχει σχεδόν όλα, παιχνίδια, ενημέρωση, φάρσες, χαρά, συγκίνηση και πολύ επικοινωνία με ακροατές. Με μία λέξη είναι μια καθημερινή συνήθεια την οποία δεν θα άλλαζα με τίποτα.

tzortzatos2

2) Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο? Ήταν στα σχέδια σου?
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, ωστόσο από μικρός μου άρεσε πολύ να ακούω ραδιόφωνο. Από μικρός το όνειρο μου ήταν να σπουδάσω marketing και να ασχοληθώ με αυτό. Όταν το 2012 η φίλη μου Ράνια Κωστάκη – από την οποία έμαθα πολλά – μου έκανε την πρόταση να πάω στο πρωινό του sfera ,δεν ήξερα αν μπορώ να το κάνω και αν θα ήμουν καλός σε αυτό. Προσπέρασα λοιπόν της αναστολές που είχα , το ρίσκαρα , το προσπάθησα και νομίζω πως όλα πήγαν καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα πρώτα μου βήματα στον κλάδο αυτόν τα έκανα σε έναν τόσο μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό όπως είναι ο sfera 102,2 και δίπλα σε τόσο σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους.

3) Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να συνυπάρξουν τέσσερα διαφορετικά άτομα μαζί σε μια εκπομπή ;
Κοίταξε, είμαστε τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ μας που συνυπάρχουμε καθημερινά τέσσερις ώρες την ημέρα. Κάποια μέρα μπορεί να είναι λίγο κουρασμένος ή στεναχωρημένος ή προβληματισμένος ένας από τους τέσσερις. Όμως, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Όταν υπάρχει χημεία ανάμεσα σε μια ομάδα όπως η δική μας αυτή η συνύπαρξη γίνεται πάρα πολύ διασκεδαστική.

tzortzatos3

4) Πόσο εύκολο είναι το πρωινό ξύπνημα ; Τι ώρα ξυπνάς για να πας στο πρωινό ;
Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι καθόλου εύκολο, τουλάχιστον για μένα. Βέβαια , με το πέρασμα των χρόνων κάπως συνηθίζεις στην καθημερινότητα αλλά και πάλι παραμένει δύσκολο. Το πρώτο ξυπνητήρι μου χτυπάει στις 5 το πρωί και το πρώτο δεκάλεπτο είναι εφιαλτικό μέχρι να σηκωθώ από το κρεβάτι , ειδικά τον χειμώνα. Όταν όμως σκέφτομαι που έχω να πάω και ποιους ανθρώπους θα δω, τα ξεχνάω όλα και παίρνω δύναμη.

5) Σε ποιον από τους άλλους τρείς συναδέλφους σου έχεις αδυναμία. Στη Νάνσυ , το Γρηγόρη ή τον Γιώργο Λιανό ;
Είναι δύσκολο να σου απαντήσω στην συγκεκριμένη ερώτηση . Και τα τρία παιδιά είναι φίλοι μου και όχι απλά συνάδελφοι. Έχω αδυναμία και στους τρείς . Τους εκτιμώ, τους σέβομαι και τους θαυμάζω το ίδιο. Απλά με την Νάνσυ έχω έρθει λίγο πιο κοντά είναι αυτή με την οποία θα συζητήσω ακόμα και τα προσωπικά μου. Η Νάνσυ, είναι πλέον για μένα κάτι σαν αδερφή μου και όπως μου λέει και εκείνη είμαι “ο μικρός της αδερφός” που δεν έχει, είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ και εμπιστεύομαι σε μια δύσκολη στιγμή την γνώμη της και την άποψη της.

tzortzatos4

6) Με τα παιδιά κάνετε παρέα και εκτός δουλειάς ;
Ναι , κάνουμε πολύ παρέα όλοι μας και εκτός δουλειάς και περνάμε πάρα πολύ καλά!!!

7) Στο ραδιόφωνο κάνετε και φάρσες . Σας έτυχε ποτέ κάποιος να σας βρίσει για κάποια φάρσα που του κάνατε;
Ναι κάνουμε φάρσες σε πολλούς. Όταν η φάρσα είναι λίγο υπερβολική μόλις αποκαλύπτουμε ότι κάναμε φάρσα ξεφεύγει κάποια βρισιά αλλά μόλις τους αποκαλύπτουμε ποιοι είμαστε όλοι μας αντιμετωπίζουν με χιούμορ και γελάνε. Ευτυχώς δεν θυμάμαι , να μας έχουν πει κάτι πολύ άσχημο!

8) Στην εκπομπή είστε όλοι πάντα χαρούμενοι και ευδιάθετοι. Πόσο εύκολο όμως είναι αυτόq Πόσο εύκολο είναι να ξεχνάς τα προβλήματα σου και τις δικές σου στενοχώριες μόλις βγαίνετε στον αέρα ;

Την ίδια απορία δεν σου κρύβω πως είχα και εγώ και για το ραδιόφωνο και για την τηλεόραση πριν ασχοληθώ με το ραδιόφωνο. Έχω να σου πω όμως μετά από τέσσερα χρόνια ότι ακόμη δεν έχω βρει την απαντήσει, γιατί ενώ έχω βρεθεί πίσω από το μικρόφωνο και στεναχωρημένος και προβληματισμένος και νευριασμένος, κατά έναν μαγικό τρόπο μόλις ανοίγει το μικρόφωνο και βγαίνουμε στον αέρα κάνεις ένα delete στα πάντα και ζεις μόνο για τους ακροατές. Πιστεύω ότι σε αυτό παίζει ρόλο , η παρέα και η χημεία που έχουμε μεταξύ μας , κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη.

tzortzatos5

9) Από όσο έχω μάθει υπάρχουν κάποια πράγματα που σε συνδέουν με την Κεφαλονιά .Θα ήθελες να μας πεις ποια είναι αυτά .

Με την Κεφαλονιά με συνδέουν τα πάντα. Είναι το νησί μου, κατάγομαι από εκεί, από μικρός έμενα στην Κεφαλονιά τα καλοκαίρια, οπότε έχω πολύ γλυκές αναμνήσεις και μπορώ να σου πω ότι τον τόπο αυτό τον αγαπώ πολύ. Εκεί έχουμε οικογενειακός ξενοδοχειακή μονάδα οπότε ακόμη και τώρα κάποιους μήνες το καλοκαίρι τους περνάω στην Κεφαλονιά εφόσον δεν έχω και την εκπομπή. Όταν βρίσκομαι στην Κεφαλονιά πάντως αισθάνομαι ευτυχισμένος.

10) Τα ταξίδια σου αρέσουν ; Αν ναι ποιος ο αγαπημένος σου προορισμός ;
Τα ταξίδια όχι απλά μου αρέσουν, αλλά θεωρώ ότι είναι μαγεία. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να επισκέπτεσαι ξένους τόπους και να γνωρίζεις νέους λαούς, ανθρώπους, ήθη και έθιμα .Με τα ταξίδια ανοίγεις τους ορίζοντες σου και αποκτάς εμπειρίες. Επιδιώκω από πολύ μικρή ηλικία να κάνω κάθε χειμώνα ένα ταξίδι στο εξωτερικό και κάθε καλοκαίρι ένα ταξίδι σε ένα νέο μέρος στο εσωτερικό που δεν έχω ξανά πάει. Να ξέρεις ότι μέσα στα άμεσα σχέδια μου είναι να έρθω στην Κύπρο που αν και δεν έχω έρθει την αγαπώ πολύ και την θεωρώ ένα πολύ ωραίο μέρος. Μέχρι στιγμής από τα ταξίδια που έχω κάνει αγαπημένος μου προορισμός είναι η Ρώμη.

11) Στο γυναικείο φύλλο έχεις αδυναμία ;
Ε! σαν παιδί και εγώ νομίζω πως ναι!!! Έχω αδυναμία στις γυναίκες που μου έχουν όμως και εκείνες αδυναμία. Όταν μία γυναίκα με κάνει να νιώσω ότι με σέβεται και με εκτιμά τότε είμαι έτοιμος πάντα να δώσω πολλά και χωρίς μέτρο μέχρι τότε όμως είμαι λίγο διστακτικός. Είναι αρχή μου σε κάθε σχέση να δίνω σεβασμό και εκτίμηση και να περιμένω το αντίστοιχο.

tzortzatos6

12) Είσαι παιδί των club ή των μπουζουκιών ;
Των Μπουζουκιών χωρίς δεύτερη σκέψη. Μου αρέσει πολύ η Ελληνική μουσική και ακούω πολύ. Άλλωστε γι΄αυτό είμαι και τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι και σε ελληνικό ραδιόφωνο. Ξένα ακούω κυρίως ποιο εμπορικά αλλά και κλασικά παλιά τραγούδια από μεγάλα συγκροτήματα.

13) Έχεις αδυναμίες . Αν ναι ποιες είναι αυτές ;
Νομίζω ότι οι μόνες μου αδυναμίες που έχουν επιπτώσεις και στην τσέπη μου είναι τα ταξίδια, το ωραίο φαγητό και οι ωραίες γυναίκες.

14) Θα ήθελες να ασχοληθείς με την τηλεόραση;
Προς το παρόν κάνω τα πρώτα μου βήματα στο ραδιόφωνο και φέτος για πρώτη χρονιά ασχολούμαι και με την τηλεόραση σε μία θέση πίσω από τις κάμερες στο νέο βραδινό talk show του Γρηγόρη στον Αnt1 που θα λέγεται “The 2night show”. Τώρα αν με ρωτάς αν θα έκανα κάτι μπροστά στις κάμερες, δεν ξέρω, αλλά θα σου πω πως αν ήταν ένα project που θα μου άρεσε και πίστευα ότι μπορώ να το κάνω και θα έβγαινε ένα αποτέλεσμα αξιοπρεπές μπορεί και να το έκανα.

15) Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό ;
Ναι, θεωρώ πως είμαι τυχερός. Εφόσον έχω την υγεία μου, την οικογένεια μου, την δουλειά μου , τους φίλους μου και είμαι ευτυχισμένος μέσα από όλα αυτά, θα ήταν αχαριστία να μην αισθάνομαι τυχερός.

16) Τόσο ο Γρηγόρης Αρναούτογλου όσο και ο Γιώργος Λιανός έχουν γίνει πατέρες . όταν μιλάνε για τα παιδιά τους δεν σε κάνουν να θες να γίνεις και εσύ πατέρας ;
Όχι απλά με κάνουν να θέλω να γίνω πατέρας αλλά τους ζηλεύω και πάρα πολύ. Αγαπώ πάρα πολύ τα παιδάκια, είναι όνειρο μου να γίνω μικρός μπαμπάς και ακόμη και τώρα αν έρθει μια γυναίκα στην ζωή μου που θα αισθανθώ πως αυτή η γυναίκα είναι εκείνη με την οποία θέλω να μοιραστώ το υπόλοιπο της ζωής μου και να γίνει η μητέρα του παιδιού μου θα το έκανα.

Τέλος θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ, να στείλω πολλά φιλιά στην Κύπρο και στο music.net.cy!