ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Παπαδάκης – «Η εξωτερική εμφάνιση καθορίζει τους ρόλους που θα παίξεις»


Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ειπωθεί για την λεβεντιά των παλικαριών της Κρήτης . Γνωρίζοντας τον Κρητικό ηθοποιό Δημήτρη Παπαδάκη επιβεβαίωσα για ακόμα μια φορά πόσο αλήθεια ήταν. Ο Δημήτρης είναι ένας λεβέντης κρητικός με έμφυτο υποκριτικό ταλέντο και ευγένεια πρίγκιπα.

Συνέντευξη στην Στέλλα Παπά

Ο ίδιος μιλά στο site μας για τις εξελίξεις της σειράς 9 μήνες του ΜEGA στην οποία πρωταγωνιστεί , την θέση που έχει η «υπερβολή» στη ζωή του αλλά και η απιστία…

1. Δημήτρη μου η φετινή τηλεοπτική σεζόν σε βρίσκει να υποδύεσαι τον Άλκη στη σειρά 9 μήνες του MEGA Κύπρου. Πως θα περίγραφες αυτόν τον «τύπο» με τρεις λέξεις .

Εγκλωβισμένο, πονεμένο, μπερδεμένο.

2. Ο ‘Αλκης για προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα κάνει δεσμό με μια κοπέλα που τον «χρηματοδοτεί». Θυσιάζει τη ζωή του για να επιβιώσει. Εσύ στη ζωή σου θα έκανες «θυσίες» για να επιβιώσεις ;

Θυσίες κάνω καθημερινά, ποτέ όμως επιβαρύνοντας άλλους ανθρώπους

3. Ο καλλιτεχνικός χώρος όμως δεν είναι ένας χώρος που απαιτεί θυσίες ; –Δεν είναι αλήθεια ότι γίνονται πολλές σχέσεις από συμφέρον ;

Η επίτευξη κάθε στόχου, απαιτεί θυσίες σε όποιον χώρο και να βρίσκεσαι. Όσο για τις σχέσεις, αυτό έγκειται στην ηθική του καθενός.

4. Στο Dansing 5 του Μega στο οποίο συμμετείχες σου είχε γίνει ένα σχόλιο ότι δεν χρειάζεται να είσαι υπερβολικός. Η «υπερβολή» λοιπόν είναι μέρος της ζωής σου ή εσύ δεν θεωρείς ότι είσαι υπερβολικός ;

Είμαι ο εαυτός μου. Αν αυτό είναι υπερβολή δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για το κρίνω.

papadakis_dansing

5. Το ότι έχεις μια ωραία εξωτερική εμφάνιση πιστεύεις αποτελεί και ένας από τους λόγους που «παίρνεις» κάποιους ρόλους ;

Η εργατικότητα, η μελέτη, το πάθος και η συνέπεια σου δίνουν δουλειές. Η εξωτερική εμφάνιση απλώς καθορίζει το τι ρόλους θα παίξεις.

6. Θέατρο έχεις κάνει ;

Στο θέατρο παίζω από το πρώτο έτος της σχολής. Κάθε χρόνο.

7. Ως κρητικός έχεις κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό (δηλαδή κάτι στον χαρακτήρα σου που το έχουν μόνο οι κρητικοί) ;

Πείσμα, ξεροκεφαλιά και την ντομπροσύνη του Ψηλορείτη.

8. Η μαντινάδα που είπες στο Dansing την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μαρτυρούσε πως δεν συγχωρείς την απιστία ή μήπως έχω καταλάβει λάθος ;

Την απιστία την συγχωρώ. Άνθρωποι είμαστε και έχουμε όλοι αδύναμες στιγμές. Την προδοσία δε συγχωρώ.

9. Τις ώρες που δεν έχεις γυρίσματα που σε βρίσκουμε (δραστηριότητες , χόμπυ κλπ);

Αυτήν την περίοδο γράφω τη μουσική για μια θεατρική παράσταση που μου έχει ανατεθεί και παράλληλα μελετώ θεατρικά έργα που μου έχουν προταθεί για του χρόνου για να επιλέξω .

10. Με τις Κύπριες πως τα πας ; Πως σου φαίνονται και πως σου φέρονται ;

Οι Κύπριες είναι πολύ θερμές γυναίκες, με έντονο ερωτισμό και συνδυάζουν στην ομορφιά τους ανατολή και δύση. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός.

11. Ποιες ταινίες σου αρέσουν ;

Οι ταινίες που συνδυάζουν άρτια δομημένο σενάριο, ερμηνείες με αλήθεια και δυνατή φωτογραφία. Αυτές που έχω ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια είναι η phelomena και η The Intouchables.

12. Για σένα ο έρωτας περνά από το στομάχι ; Και αν δεν περνά από το στομάχι από πού περνά ;

Περνά πρώτα από την ακοή , μετά από την όραση και μετά την αφή. Όσο για το στομάχι..μαγειρεύω εγώ καλά και για τους δυο μας .

13. Λες πως μαγειρεύεις – Ως εργένης μπορείς να περιποιηθείς μόνος σου τον εαυτό σου ή θες μια μικρή βοήθεια ;

Ζω μόνος από τα δεκαεφτά μου και τα καταφέρνω μια χαρά και επειδή είμαι λάτρης του καλού φαγητού έμαθα να μαγειρεύω από τα εννιά μου.

14. Θα μας πεις λίγο τι θα σε δούμε να κάνεις στα επόμενα επεισόδια ;

Ό Άλκης είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση αυτήν την περίοδο. Προσπαθεί να μην χάσει την Κρίστι γιατί αυτή είναι η πραγματική του αγάπη, όμως δεν μπορεί να αφήσει την Χαρά γιατί χάνοντας την χάνει και όλο του το βιός και μένει ξεκρέμαστος, χωρίς οικογένεια και χωρίς περιουσία. Φτερό στον άνεμο. Αγαπάει πραγματικά την Κρίστι όμως είναι εγκλωβισμένος σε μια κατάσταση που είναι πάνω από τις δυνάμεις του.

15. Αν ήξερες ότι η σειρά δεν θα προβαλλόταν από κάποιον ελληνικό σταθμό θα αρνιόσουν να συμμετάσχεις ;

Όχι. Αυτό που αναζητώ πάντα είναι η πρόκληση του ρόλου, η δυσκολία του και τις καλές συνεργασίες. Σε αυτήν την σειρά μου δόθηκαν και τα τρία.

16. Στο φλερτ ποιο ρόλο θες να έχεις ;

Του κυνηγού!

17. Τι σε ξενερώνει σε μια σχέση ;
Η στασιμότητα και η έλλειψη κατανόησης .