ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Χάρης Παπαθεοχάρους: «Νιώθω γεμάτος στο Για Σένα»


Αγαπά πολύ την δουλεία του αλλά από φεύγει όπως ο «διάολος το λιβάνι» το πολιτικό ρεπορτάζ. Από 16 χρονών μπήκε στο χώρο της δημοσιογραφίας και νιώθει τυχερός που βρήκε δουλειά αμέσως μόλις τελείωσε τις σπουδές του . Δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση μιας κοπέλας και δεν θα έκανε ποτέ απιστία…

Συνέντευξη στην Στέλλα Παπά

Χάρη μου , φέτος συμμετέχεις στην εκπομπή «Για’ σενα» με την Χριστιάνα Αριστοτέλους , μια εκπομπή που αγαπά ο κόσμος και τη στηρίζει, πως νιώθεις που συμμετέχεις σε αυτή ;
Όπως θα ένιωθα αν συμμετείχα και σε οποιαδήποτε άλλη εκπομπή. Εννοώ πως, ανεξάρτητα από την επιτυχία την οποία σημειώνει η εκπομπή, νοιώθω γεμάτος επαγγελματικά γιατί κάνω αυτό που αγαπώ. Επειδή όμως το κάνω στη συγκεκριμένη εκπομπή, είναι ακόμη πιο ευχάριστο για μένα και πιο διασκεδαστικό. Βέβαια όταν είσαι σε κάτι το οποίο είναι ήδη ψηλά, πρέπει να εργαστείς ακόμη πιο σκληρά για να συμβάλεις και εσύ στη διατήρηση του εκεί.

Πως είναι να δουλεύεις με την Χριστιάνα Αριστοτέλους ;
Κάτι το οποίο θα ήθελε ο κάθε ένας ο οποίος εργάζεται στο χώρο μας. Η Χριστιάνα όσο άψογη επαγγελματίας είναι, είναι άλλο τόσο άψογη είναι και ως άνθρωπος γι’ αυτό και ξεχωρίζει έτσι και αλλιώς και στη συνείδηση του κόσμου. Όπως την παρακολουθεί κάποιος από την τηλεόραση έτσι είναι και στο γραφείο. Αυθεντική, ευαίσθητη και καλοπροαίρετη. Όση ώρα και να βρεθείς μαζί της κάτι θα πάρεις, κάτι θα απορροφήσεις για τη δουλειά. Είναι πάντα δίπλα μας και σε κάθε δυσκολία μας στηρίζει και πίστεψε με είναι πολύ σημαντικό να νοιώθεις στήριξη στη δουλειά σου.

Χάρη μου πόσα χρόνια μετράς στο χρόνο της δημοσιογραφίας ;
Η αλήθεια είναι πως είχα επαφή με τον χώρο αυτό αρκετά πριν αποφασίσω να το κάνω επάγγελμα. Από το σχολείο ακόμη δούλευα σε μία καθημερινή μουσική εκπομπή στο Sigma, το Αlive. Ακόμη και λίγο πριν ολοκληρώσω τη σπουδή μου εργαζόμουν παράλληλα στο Mega σε διάφορες εκπομπές από πολλά πόστα. Θεωρώ πως είμαι αρκετά τυχερός γιατί είχα τη τύχη να εγοδοτηθώ και άμεσα με την ολοκλήρωση των σπουδών μου.

charis

Για ένα δημοσιογράφο είναι επιτυχία το να συμμετέχει σε μια τηλεοπτική εκπομπή ;
Στις μέρες μας επιτυχία είναι να έχει δουλειά ένας δημοσιογράφος. Με τόση ανεργία που υπάρχει στον χώρο είναι επιτυχία να έχεις δουλειά ακόμη και εκτός του τομέα αυτού, αρκεί να βγάζεις τα προς το ζειν. Απ’ κεί και πέρα ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να είναι πάντα στο προσκήνιο αφού οι ανάγκες μια εκπομπής παρασκηνιακά και παραγωγικά είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ όσες μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός χώρου. Και μπορώ να πω πως είναι εξίσου σημαντική .

Θα ήθελες να αποκτήσεις κάποτε τη δική σου τηλεοπτική εκπομπή ;
Θεωρώ πως για να μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τον εαυτό του δημοσιογράφο, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι καλός με το γράψιμο, γιατί απο εκεί μαθαίνει κανείς τη δουλειά. Όμως εγώ δεν το κάνω αυτή τη στιγμή λόγο έλλειψης χρόνου και επιλογής μπορώ να πω. Όμως θέλω να το κάνω στο άμεσο μέλλον, θέλω να έχω αυτή την επαφή με το αναγνωστικό κοινό. Δεν θα σου κρύψω κιόλας πως στα άμεσα σχέδια μου είναι μία ηλεκτρονική σελίδα όχι ειδησεογραφική αλλά τύπου μπλογκ, ημερολογίου, όπου θα αναρτούμε διάφορα κείμενα, ποικίλου ενδιαφέροντος.

Έχεις κολλήσει με κάποια τηλεοπτική σειρά ;
Σειρά; Σειρές!!! Είμαι αρκετά fan της τηλεόρασης και περνώ αρκετή ώρα μπροστά της. Κυρίως παρακολουθώ τη μεγάλη φετινή επιτυχία του Μεγκα το «fakate tous» και τους «9 μήνες». Αρκετά από τα γυρίσματα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Μέγκα και μπορώ να πω πως θαυμάζω το πάθος το οποίο έχουν για τη δουλειά τους, το πως και πόσο δουλεύουν καθημερινά, για να έχει ο κόσμος στο σπίτι του αυτό το αποτέλεσμα.

Για εσένα πόσο σημαντική είναι η εξωτερική εμφάνιση σε μια κοπέλα .Θα απέρριπτες μια κοπέλα που δεν έχει εμφάνιση μοντέλου ;
Όπως και να το κάνουμε η εξωτερική εμφάνιση σε μία κοπέλα είναι το βασικό χαρακτηριστικό το οποίο θα κινήσει στον οποιονδήποτε τη περιέργεια και το ενδιαφέρον. Απ’ εκεί και πέρα όμως, μετά τη πρώτη γνωριμία δεν παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο η εμφάνιση αλλά ο χαρακτήρας και το ποιόν του ανθρώπου. Προσωπικά γνώρισα πανέμορφες κοπέλες εξωτερικά οι οποίες όμως δεν ήταν για μένα, ενώ ένοιωσα να ήρθα πιο κοντά με κοπέλες οι οποίες δεν ήταν και τόσο ποθητές από τους υπόλοιπους άντρες.

Θα ήθελες να κάνεις ραδιόφωνο ;
Έζησα το ραδιόφωνο από κοντά όταν για ένα χρόνο περίπου είχα δική μου εκπομπή μαζί με τη Μαριάννα στη συχνότητα του 101.1. Λίγο οι υποχρεώσεις στο Mega λίγο ο περιορισμένος χρόνος με «ανάγκασαν» να το σταματήσω για να αναλάβω κάτι άλλο. Είναι ωραίο το αίσθημα να επικοινωνείς με τον κόσμο μέσω ραδιοφώνου, είναι πολύ διαφορετικό από την τηλεόραση. Έχω την εντύπωση πως είναι πιο ρομαντικό, ειδικότερα για τους ακροατές, οι οποίοι φαντάζονται τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, αφού δεν μπορούν να δουν το πρόσωπο τους. Πλέον βέβαια με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλοι ξέρουμε τους πάντες όταν θέλουμε αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει ακόμη.

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνει πολιτικό ρεπορτάζ ;
Αν και θα το απόφευγα όπως ο «διάβολος το λιβάνι» γιατί δεν είναι του τύπου μου, εντούτοις, αν παραστεί κάποια φορά η ανάγκη θα το κάνω. Μέσα από τη πείρα που αποκτάς, χρόνο με τον χρόνο σε όποιο ρεπορτάζ και ειδικεύεσαι, νομίζω πως αποκτάς και την αυτοπεποίθηση πως μπορείς να αντεπεξέλθεις σε όποια κατηγορία και αν καταπιαστείς.

Έτυχε ποτέ να απατήσεις κάποια από τις συντρόφους σου ;
«Ότι δεν μου αρέσει να μου κάνουν, δεν το κάνω». Όχι γιατί δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, αλλά επειδή δεν το θεωρώ σωστό απέναντι στη σύντροφο μου. Αν υπάρχει κάποια στιγμή λόγος να την απατήσω, σημαίνει πως υπήρχε και λόγος αρκετά πιο πριν για να χωρίσω μαζί της οπότε θα χώριζα προτού προχωρήσω σε κάποια άλλη σχέση στη ζωή μου.

Λένε πως οι καλύτεροι σεφ είναι άντρες εσύ τη σχέση έχεις με τη μαγειρική ;
Σε πολλά επαγγέλματα λένε πως οι άντρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες. Δεν σημαίνει όμως αυτό πως είμαι καλός χτίστης, διαιτητής, πιλότος ή οδηγός φορτηγού. Έχω καλή σχέση με τα ήδη μαγειρεμένα ειδικότερα της μητέρας μου…