ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Άγγελος Αυγουστή: «Δε μου αρέσει να βλέπω τη μουσική κομματιασμένη σε είδη»


Ο Άγγελος επέστρεψε στην Κύπρο με μια βαλίτσα όνειρα. Ένα από αυτά ήταν «να βάλει παπιγόν» και να ανέβει στις σκηνή να τραγουδά. Έτσι λοιπόν μαζί με άλλα παιδιά ένωσαν την ανάγκη τους για έκφραση μέσα από τη μουσική και έκαναν μια μικρή μπάντα… Ο ίδιος μιλώντας στο site μας, μας εξομολογείται με πια κύπρια καλλιτέχνη θέλει να συνεργαστεί , ποιες άλλες σπουδές έχει κάνει και πολλά άλλα.

Συνέντευξη στην Στέλλα Παπά

1. Λοιπόν Άγγελε μου αρχικά θέλω να μου πεις πως και πότε αποφάσισες να βάλεις παπιγιόν και να γίνεις μέλος της μπάντας Παπιγιόν_band;
Το Παπιγιόν είναι μια μπάντα που είχα σκοπό να δημιουργήσω με τον ερχομό μου στη Κύπρο. Έτσι και έγινε με το που ήρθα Κύπρο , πήρα τηλέφωνο κάποια παιδιά τα οποία κουβαλούσαν δύο βασικά συστατικά, αγάπη για τη μουσική και μπόλικη τρέλα, βάλαμε ”Παπιγιόν” και από τότε δίνουμε τη δικιά μας μουσικη πρόταση για διασκέδαση στο νησί.

2. Σκέφτεστε να κυκλοφορήσετε και κάποιο άλμπουμ ή τραγούδι ;
Μέσα από την ανάγκη μας για έκφραση και δημιουργία προκύπτει και το θέλω μας να γράψουμε τα δικά μας τραγούδια και να τα κυκλοφορήσουμε με κάποιο label. Είναι στα άμεσα μας σχέδια. Προς το παρών είμαστε στο πρώτο στάδιο της σύνθεσης.

3. Πόσο εύκολο είναι να γίνει κάποιος καλλιτέχνης γνωστός και αγαπητός στο κυπριακό κοινό ;
Είναι δύσκολο σίγουρα αυτό το εγχείρημα, αλλά στη περίπτωση μου, δεν είναι αυτοσκοπός. Το σημαντικό είναι να σε αγαπά ο κόσμος για αυτό που είσαι παρά για κάτι που προσποιείσαι. Τώρα αν μαζί με το σεβασμό για τη μουσική σου έρθει και η αναγνωρισιμότητα τότε αυτό θα είναι ευχής έργο.

4. Σε είδα και στο σόου του Mega στο οποίο διαγωνίζονταν μικρά παιδία . Εκεί ήσουν ένας από τους δασκάλους/coaches των παιδιών . Πως είναι λοιπόν να διδάσκεις σε ένα παιδί να τραγουδά σωστά ;
Γενικά το να ασχολείσαι με τη διδασκαλία μικρών παιδιών εμπεριέχει τεράστια ευθύνη καθώς έχεις να κάνει με τα συναισθήματα τους. Μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολο στην αρχή, αλλά το αποτέλεσμα σε γεμίζει με πολλά θετικά συναισθήματα και πάνω απ’ όλα αγάπη. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και νιώθω περήφανος γι’ αυτό γιατί από αυτό βγήκα και εγώ κερδισμένος τόσο μουσικά αλλά και παιδαγωγικά. Να διευκρινίσω όμως ότι δεν είναι ένας άγνωστος τομέας αυτός στη ζωή ,αφού έχω τελειώσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η διαδικασία αυτή με έκανε να αντιληφθώ ότι έχω τη μεταδοτικότητα να διδάξω μουσική, αφού η μουσική είναι ένα πεδίο με το οποίο είμαι παθιασμένος.

angelos_avgousti750

5. Θα επέστρεφες Ελλάδα ;
Η Ελλάδα είναι πάντα στη σκέψη μου γιατί εκεί ευτύχισα να ζήσω τις σημαντικότερες συνεργασίες της ζωής μου μαζί με Δημήτρη Μητροπάνο, Γιάννη Πάριο , Σταμάτη Γονίδη , Πέγκυ Ζήνα και πολλούς άλλους. Όμως τη δεδομένη στιγμή προτιμώ να έχω τη Κύπρο σαν βάση μου και να ανεβαίνω για συναυλίες πιο πολύ.

6. Ποιο είδος τραγουδιού προτιμάς ;
Δε μου αρέσει να βλέπω τη μουσική κομματιασμένη σε είδη. Μου αρέσει να τραγουδώ τραγούδια που με κάνουν να αλλάζω συναισθήματα όταν τα ακούω. Αυτό το διαχωρισμό αφήνω τη μουσική βιομηχανία να τον κάνει αφού εμένα δε με βρίσκει σύμφωνο.

7. Θα έκανες ντουέτο με κύπρια τραγουδίστρια και αν ναι τότε ποια θα ήταν αυτή και γιατί ;
Με πάρα πολλές θα έκανα ντουέτο αλλά αυτή που θαυμάζω πιο πολύ και την έχω σαν πρότυπο είναι η Αλέξια. Αλλά και με στην Αννα Βίσση δε θα έλεγα όχι… (γέλια)

8. Σε ένα τραγούδι ποιο σημαντικό είναι οι στίχοι ή η μουσική;
Το να γράφεις στίχους είναι ένα είδος τέχνης και το να γράφεις μουσική είναι ένα άλλο είδος . Όμως εγώ τα θεωρώ εξίσου σημαντικά αφού και τα δυο μπορούν να υπάρξουν ξεχωριστά. Το ζητούμενο είναι όταν γίνει αυτή η συνύπαρξη το ένα να υποβοηθά το άλλο. Γι’ αυτό και κάποιες φορές βλέπουμε ότι η μουσική βοήθα τους στίχους αλλά κάποιες άλλες γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

angelos_avgousti3

9. Πόσο εύκολη είναι η συνύπαρξη σε μια μπάντα ;
Είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο αν αναλογιστεί κανείς ότι σε μια μπάντα συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν την λόξα και τις ιδιομορφίες του μουσικού. Όταν υπάρχει καλή θέληση και καλό κλίμα όλα γίνονται.

10. Υπάρχει κάποιο είδος μουσικής που να αντιπαθείς ή να μην εκτιμάς ιδιαίτερα;
Δε θα μπορούσα να το πώ αυτό καθώς έχω κάνει σπουδές στο Music Production. Συγκεκριμένα θεωρώ ότι όλες οι μουσικές έχουν τη στιγμή τους και το χρόνο να τις κατανοήσεις καλύτερα.

11. Είσαι ρομαντικός τύπος ;
Ναι και νομίζω αυτό είναι κάτι θετικό μέσα στα πολλά αρνητικά που έχουμε εμείς οι μουσικοί.

12. Έχεις φίλους κολλητούς ;
Έχω πολλούς φίλους που τους αγαπώ και με αγαπούν .Αλλά οι κολλητοί μου είναι μετρημένοι στα πέντε μου δάκτυλα.

13. Τα μαθητικά σου τα χρόνια σου λείπουν ;
Μου λείπει η ανεμελιά που είχαμε και ο αυθορμητισμός αυτών των χρόνων . Επίσης , ήταν και τα χρόνια που έκανα τα πρώτα μουσικά μου βήματα στα σχολικά συγκροτήματα. Τα αναπολώ πάρα πολύ συχνά αφού έχω μοναδικές αναμνήσεις και φίλιες , φιλιες που κρατούν μέχρι σήμερα.