ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ανδρέας Νικολαΐδης – «Έχω γράψει πολλά, αλλά βρίσκονται σε ένα μεγάλο συρτάρι!» (Photos)


Τον γνωρίζω από τον καιρό που σπουδάζαμε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου . Ήταν ένα πολύ σεμνό , ευγενικό και πολύ χαμηλών τόνων παιδί. Κάνοντας την συνέντευξη μαζί του κατάλαβα πως η δημοσιότητα δεν τον άλλαξε. Το υποκριτικό και συγγραφικό του ταλέντο που έγινε γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό δεν τον έκανε να απογειωθεί ούτε και να καβαλήσει το καλάμι . Μετά από όσα μου είπε στην συνέντευξη έγινα η νούμερο ένα θαυμάστρια του. Τον θαυμάζω όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και για την εξυπνάδα του…όσοι την διαβάσετε θα κατανοήσετε τον ενθουσιασμό μου μαζί του…

Συνέντευξη στη ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

1. Ανδρέα μου , σε πετυγχαίνω σε μια περίοδο όπου πρωταγωνιστείς αλλά και συμμετέχεις στην ομάδα συγγραφείς του σεναρίου της σειράς «Καμώματα και αρώματα» . Πες μας λοιπόν για αυτή σου τη δουλειά/συνεργασία ;
Tα καμώματα Τζι΄Αρώματα είναι μια δουλειά για την οποία είμαι πολύ περήφανος. Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε αυτή. Ευχαριστώ το Ρικ1 , την παραγωγό και υπεύθυνη επιμέλειας σεναρίου Λουκία Αρέστη και τον σκηνοθέτη Νίκος Θεοφάνους που με εμπιστεύτηκαν τόσο για την συμμετοχή μου στη συγγραφή του σεναρίου όσο και στο ρόλο του Σαββή . Πίστεψαν σε εμένα και τους ευχαριστώ που με έκανα μέρος αυτής της όμορφης ομάδας.

2. Το σενάριο της σειράς το γράφετε με ακόμα τρεις κοπέλες . Πόσο εύκολο είναι αλήθεια να είσαι σε κάποια συγγραφική ομάδα ειδικά σε μια ομάδα που αποτελείται από άλλες τρεις γυναίκες;
Σίγουρα το γεγονός ότι είμαστε μια συγγραφική ομάδα με τέσσερα άτομα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Πιστεύω όμως ότι στη δική μας περίπτωση το γλυκό έδεσε. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ίσως οφείλετε και στον καλό συντονισμό που γίνεται από την Λουκία Αρέστη που έχει το ρόλο του συντονιστή καθώς και την γενική επιμέλεια του σεναρίου. Τώρα όσο για το γεγονός ότι είμαι ανάμεσα σε τόσες γυναίκες είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση! Οι γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά, αυτό είναι το σίγουρο, αυτό κάνει την πρόκληση μεγαλύτερη αλλά και πιο ευχάριστη!

3. Πως αποφάσισες να γράψεις μια σειρά εποχής και όχι κάτι πιο σύγχρονο ;
Έχω γράψει και πιο σύγχρονα αλλά βρίσκονται σε ένα μεγάλο συρτάρι στο γραφείο μου! Συμμετοχή στη συγγραφή του σεναρίου της σειράς εποχής μου ήρθε κάπως απρόοπτα αλλά η κυπριακή διάλεκτος και το ύφος που υπηρετούμε στη σειρά είναι στοιχεία που σέβομαι και είμαι περήφανος που έχω την δυνατότητα να τα υπηρετώ.

4. Σκέφτηκες να γράψεις σενάριο για θεατρική παράσταση ;
Αυτό το μεγάλο συρτάρι που λέγαμε πριν! Έχω γράψει και θεατρικά αλλά προς το παρών παραμένουν στο συρτάρι.

5. Από ότι ξέρω εκτός από υποκριτική έχεις κάνει και κάποιες άλλες σπουδές ;
Ναι έχω πάρει το πτυχίο μου, Τουρκικών και Μεσανατολικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τώρα είμαι κοντά στο τέλος του Master μου στη σκηνοθεσία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

6. Το 2016 τι θα ήθελες να σου φέρει ;
Το 2016 επιθυμώ να αρχίσει εκεί που σταμάτησε το 2015. Επιθυμώ να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία τη σειρά μας ΄΄Καμώματα Τζι΄Αρώματα’’ αλλά και καλύτερες μέρες για όλο τον κόσμο .

7. Σου αρέσει να φροντίζεις τους άλλους ή να σε φροντίζουν ;
Αναλόγως με την περίσταση. Είναι στιγμές που ούτε τον εαυτό μου δεν ανέχομαι και επιθυμώ την απόλυτη απομόνωση αλλά σίγουρα είναι και οι άλλες στιγμές κοινωνίας με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Είτε φροντίζω είτε με φροντίζουν, το καθένα έχει την αξία του.

8. Τώρα που ήταν γιορτές ο κόσμος παίζει πολλά τυχερά παιχνίδια. Εσύ παίζεις ;
Άμα τύχει δεν λέω όχι, αλλά δεν θα ΄λεγα ότι διακρίνομαι σε αυτό το άθλημα.

9. Σε απογοήτευσε ποτέ ο χώρος της υποκριτικής ;
Η χαρά του χώρου μας είναι οι απογοητεύσεις του. Τουλάχιστον στην περίπτωσή μου, οι απογοητεύσεις λειτούργησαν ευεργετικά. Εξάλλου ο ηθοποιός στο τέλος είναι πάντα μόνος, όσο σκληρό και αν ακούγεται, πρέπει να παραδεχτεί τον κόσμο του.

10. Όταν αγαπάς το δείχνεις ;
Παραδέχομαι μια δυσκολία όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα και φιλοσοφία.

11. Πιστεύεις πως οι φίλοι είναι για πάντα ;
Είναι νωρίς για να καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα αλλά σίγουρα από ένα σημείο και μετά, οι επιλογές των ανθρώπων γύρω μας γίνονται πιο αυστηρές και απαιτητικές. Αν κρατήσουν σημαίνει πως μάλλον το κριτήριο μας ήταν σωστό.

12. Έζησες την προδοσία ;
Δεν υπάρχουν προδοσίες για μένα, ο καθένας είναι υπεύθυνος. Τα άλλα είναι άλλοθι.