ΣΙΜΟΣ ΤΣΙΑΚΚΑΣ «Aποφεύγω να κάνω πολλές δουλειές ταυτόχρονα»Αν και είναι χρόνια στο χώρο της υποκριτικής και ενώ μετρά πολλές σπουδαίες δουλειές στο ενεργητικό του ο ίδιος λέει πως ποτέ  δεν είναι αρκετά όσα και να κάνεις. Πιστεύει πως πρέπει εσύ ο ίδιος να τρέχεις την δουλειά σου και να φροντίζεις να σε μαθαίνουν νέοι σκηνοθέτες και παραγωγοί  Δηλώνει οραματιστής και ενεργός σε όλους τους τομείς της ζωής του. Ένας από τους στόχους του είναι να βοηθήσει και άλλα άτομα να πραγματοποιούν τα όνειρα τους και έτσι σε συνεργασία με τρείς άλλους νέους δημιούργησαν την ομάδα «LIMITLESS»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Κύριε Τσιάκκα, θα ήθελα να αρχίσουμε την κουβέντα μας  λέγοντας μας δύο λόγια για την ομάδα που έχετε δημιουργήσει, την «limitless team» ; 

Είχα την ιδέα , ήθελα να δημιουργήσω μια ομάδα προσωπικής ανάπτυξης μαζί με τον Κωνσταντίνο, στην πορεία συναντήσαμε τον Λάμπρο Ιωάννου και τον Χρίστο Θεοδώρου όπου ενώνοντας τις ιδέες μας μπορέσαμε να δημιουργήσουμε την Limitless

Να υποθέσω περάστε και εσείς κάποια δύσκολη περίοδο στην οποίαν όμως είχατε  δίπλα σας άτομα  που σας βοήθησαν να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας ;

Πάντα ήμουν οραματιστής. Είχα πάει και εγώ σε κάποια σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και στα οποία αντιλήφθηκα πόση  δύναμη έχουν. Μέσα από αυτά έμαθα να είμαι ενεργός σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Εκεί γνώρισα τον Χρίστο και τον Κωνσταντίνο με τους οποίους αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να φέρουμε στην Κύπρο αυτή την ιδέα.

Τα σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης σε βοηθούν να κατανοήσεις πως η δύναμη είναι μέσα σου , σε βοηθούν να αλλάξεις τη ζωή σου άμεσα εφαρμόζοντας  τους κανόνες της προσωπικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της ζωής σου  , τη δουλειά τις φιλίες κλπ. Σε βοηθούν να εκπληρώσεις τους στόχους σου .

Απευθύνονται σε όλους ;

Ναι

Εσείς νιώθετε ότι έχετε πραγματοποιήσει αρκετούς από τους στόχους σας;

Νιώθω ότι είμαι σε καλό δρόμο . Γενικά δεν έχω παράπονο. Όπως σου είπα και πριν, πιστεύω πως  όταν συνειδητοποιήσεις πόση δύναμη έχεις , μπορείς να ελέγχεις εσύ τη ζωή σου .

Αυτό προσπαθείτε να το μεταφέρεται και στην οικογένεια και τους φίλους σας ;

Σε όλους.  Η προσωπική ανάπτυξη είναι τρόπος ζωής . Αν εσύ ζεις με αυτό τον τρόπο  έχεις άμεσο αντίκτυπο και στον τρόπο ζωής τον γύρω σου.

Νιώθετε ότι έχετε κάνει αρκετά στην υποκριτική ;

Προσωπικά νομίζω πως μέχρι στιγμής έχω κάνει πολλά πράγματα, αν και για να με ειλικρινής δεν μπορεί ποτέ ένας ηθοποιός να πει ότι έκανε αρκετά. Ένας ηθοποιός μεγαλώνοντας εξελίσσεται , έχει νέες ευκαιρίες, νέους, διαφορετικούς ρόλους να υποδυθεί.  Και αν καμία στιγμή σταματήσει να εξελίσσεται αυτόματος αυτό σημαίνει πως σταματά να μαθαίνει. Γι’αυτό και κάθε πρεμιέρα έχει πάντα το ίδιο άγχος για αυτόν.

Θέατρο δεν έχετε κάνει εδώ και πολύν καιρό σωστά  ;

Έκανα αρκετό θέατρο, απλά στην πορεία, δημιουργώντας οικογένεια, αρχίζεις να γίνεσαι πιο επιλεκτικός. Συνήθως επιλέγω να κάνω μόνο ένα πράγματα και αποφεύγω να κάνω πολλές δουλειές ταυτόχρονα, θέλω να αφοσιώνομαι στον ρόλο που κάνω κάθε φορά. Τώρα  ευτυχώς έχω την ευκαιρία να το κάνω και έτσι επιλέγω να κάνω θέατρο ανά περιόδους.

Κατά τη γνώμη σας οι σειρές εποχής ποια διαφορά έχουν από τις άλλες ;

Σε αυτές καλήσε να υποδυθείς ρόλους μιας περιόδου που δεν έζησες, χρειάζεται πιο πολλή μελέτη . Έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό γιατί μέσα από αυτές μαθαίνουν την ιστορία, γνωρίζουν ήθη και έθιμα του τόπου μας. Ο κόσμος τις αγκάλιασε. Νιώθω τυχερός που τα τελευταία 7 χρόνια συμμετείχα σε τέτοιες σειρές οι οποίες αγαπήθηκαν από το κοινό.

Από αυτές ποιος ο αγαπημένος σας ρόλος ;

Τον κάθε ρόλο τον αντιμετωπίζεις σαν παιδί σου  και τα παιδία σου δεν τα ξεχωρίζεις, σωστά ;

Θα συμμετείχατε σε σειρές που σχετίζονται με την ζωή του Χριστού ;

Δεν μιλάω υποθετικά ,προτιμώ να μελετάω πάντα μια ιδέα που έχω μπροστά μου και η οποία είναι καλή, σωστά δομημένη και  με καλή στήριξη πίσω της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι αρνητικός και σε κάτι που δεν είδα ποτέ μου.

Νιώθετε ότι είστε πλέον σε φάση που δεν έχετε ανάγκη να προσεγγίζετε εσείς τους σκηνοθέτες ή τους παραγωγούς ;

Πρέπει πάντα εσύ ο ίδιος να τρέχεις τα πράγματα , εσύ είσαι η αλλαγή , η κινητήριος δύναμη στη ζωή σου.  Υπάρχουν πολλοί ξένοι ή καινούργιοι σκηνοθέτες που δεν σε γνωρίζουν , ποτέ δεν πρέπει να εφησυχάζεσαι γιατί αν κάτι το αφήσεις θα σε αφήσει.

Είστε και στην ταινία «βουτάτε γειτόνοι» , πως νιώθετε που μετά από τόσα χρόνια, ξανά ενωθήκατε όλοι οι πρωταγωνιστές ;  

Ήταν λες και δεν πέρασε μια μέρα, ήταν μια σειρά που αγαπήθηκε πολύ και μεγάλωσε πολλές γενιές.  Όταν βρεθήκαμε ήταν σαν να μην πέρασε ούτε χρόνος.  Υπήρχε πολύ θετικό κλίμα σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων και είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε , δώσαμε πίσω στον κόσμο αυτό που ζητούσε για αυτό κατακλύζουν τα σινεμά

Έχετε κάποια άλλα επαγγελματικά σχέδια ;

Οι προτάσεις είναι καθημερινές, κάθε άνοιξη μελετάμε προτάσεις για την επόμενη χρονιά.  Τώρα απολαμβάνουμε την επιτυχία της ταινίας , το επόμενο βήμα είναι να πάμε Αγγλία για την προβολή της ταινίας.