Σημαντικές τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα της Huawei Seeds for the Future Scholarships


Σημαντικές τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα της Huawei Seeds for the Future Scholarships

Σε σημαντικές τοποθετήσεις για την συνεργασία με την Huawei και την αξία του Προγράμματος Seeds for the Future Scholarships της εταιρείας, προέβησαν οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Τα Πανεπιστήμια χαιρέτισαν την εκδήλωση της Παρασκευής 5 Απριλίου στην οποία απονεμήθηκαν οι υποτροφίες σε 30 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες 5 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων που έλαβαν μέρος στη δράση. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν τα ιδρύματα που έλαβαν μέρος στο φετινό πρόγραμμα.

Στο χαιρετισμό του ο Ανδρέας Ευσταθίου, Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου ανέφερε ότι η διοργάνωση τέτοιων διαγωνισμών δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους νέους μας να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους και να διακριθούν και ως εκ τούτου να εμπνευστούν για να γίνουν οι επιτυχημένοι και διακεκριμένοι επιστήμονες του αύριο. «Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που ως Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχουμε στο πρόγραμμα υποτροφιών», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην εκδήλωση η Νατάσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου Πανεπιστημίου Frederick, σημείωσε: «Η δέσμευση της Huawei για την εκπαίδευση με την προσφορά υποτροφιών σε φοιτητές, αποτελεί παράδειγμα και υπογραμμίζει τη σημασία της επένδυσης στη νεολαία και τα ταλέντα της. Αυτή η επένδυση δεν ωφελεί μόνο τα άτομα, αλλά ενισχύει και το συλλογικό μας μέλλον ως κοινωνία. Το Πανεπιστήμιο Frederick αισθάνεται μεγάλη τιμή που αποτελεί μέρος αυτής της πρωτοβουλίας».

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο χαιρετισμό του ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης σημείωσε ότι: «Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Huawei επενδύει στο μέλλον της κυπριακής κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι υποτροφίες δεν αποτελούν μόνο μια πολύτιμη οικονομική βοήθεια για τους φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα μια αναγνώριση για τη σκληρή δουλειά τους και ένα κίνητρο για να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους έρευνα, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να επιτύχουν στον κλάδο της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, στον οποίο η Huawei είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζω τη βαθύτατη εκτίμησή μας προς τη Huawei Κύπρου που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Κύπρου και για τη συνεχή υποστήριξή της προς τους φοιτητές μας».

Στο δικό της χαιρετισμό η Καθηγήτρια Δέσπω Κτωρίδου, Επικεφαλής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας ανέφερε: «Η εκπαίδευση είναι μια επιλογή και ταυτόχρονα μια ευθύνη. Μπράβο στους φοιτητές όλων των πανεπιστημίων για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους στα προγράμματα σπουδών τους. Τους συγχαίρω επίσης που επέλεξαν σπουδές Πληροφορικής που θα προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης για τις πιο απαιτητικές σταδιοδρομίες τις επόμενες δεκαετίες».

Τέλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Αντιπρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Δρ. Ευάγγελος Ακύλας ανέφερε: «Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει την άριστη συνεργασία της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας με την ακαδημία, η οποία αποτελεί φυσική πηγή νέων ταλέντων. Ως Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση, η οποία ενισχύει περαιτέρω τις άριστες σχέσεις και τη συνεργασία μας με την Κίνα και την ισχυρή τεχνολογική ανάπτυξη και δυναμική της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Huawei για την εκδήλωση και τη γενναιόδωρη προσφορά και να συγχαρώ όλους τους φοιτητές για την επιτυχία τους».

Μέσω του προγράμματος, η Ηuawei στηρίζει οικονομικά ταλαντούχους φοιτητές και φοιτήτριες, που συμμετέχουν σε σημαντικά projects στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και διακρίνονται για τις επιδόσεις τους. Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσω του προγράμματος και να ανταμειφθούν μέσα από αυτό.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε 139 χώρες. Στη χώρα μας το πρόγραμμα Seeds for the Future Scholarships, πραγματοποιείται από το 2021 προσελκύοντας συνεχώς ολοένα και περισσότερους ταλαντούχους φοιτητές/τριες, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της χώρας.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 207.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Στην Κύπρο, η Huawei δραστηριοποιείται στον τομέα Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei διαθέτει μεγάλη ποικιλία έξυπνων συσκευών.

Τέλος, στον τομέα της Eνέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια παγκόσμιας τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links: